28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıEt Benlerinizden Kurtaracak En Doğal Yöntem!

Et Benlerinizden Kurtaracak En Doğal Yöntem!

İçerikleri

Fibromlar (et benleri) aslında bağ dokusunda oluşan iyi tümörler olan ciltte et büyümeleridir. Küçük düğümlere benzerler ve boyutları 1 milimetre ile 1 santimetre arasında değişebilir. Genellikle deriyle aynı rengi vardır, ancak daha açık renk de olabilirler.

Et benleri tehlikeli değildir, ancak sayısı arttığında estetik bir sorun haline gelebilir. Genellikle boyun, koltuk altı, koltuk değneği, göğüs altı, midede veya göz kapaklarında görülürler. Bununla birlikte, cildin diğer bölümlerinde de görülebilirler. Aslında neredeyse her insanda en az bir fibrom bulunur, bu nedenle fibromlar nadir değildir.

Fibromlar (et benleri) genellikle kış aylarında, havanın daha soğuk olduğu dönemlerde  ve terleme ile nadiren dökülebilirler. Et benlerini kesinlikle koparmaya çalışmayın. Bu çok ciddi sorunlara yol açar. Eğer vücudunuzdaki et benleri iltihap veya başka sebeplerden dolayı büyüyüp kanıyorsa, en kısa zamanda uzman doktora görünmeniz gerekir.

İşte Et Benlerinden Kurtulmanın Doğal Yolu

Elma Sirkesi

Et beni için elma sirkesi, en iyi ve en etkili ev yapımı çarelerden biri olarak düşünülür. İçerdiği asit nedeniyle et benlerini kurutup kendiliğinden düşmesini sağlar. Elma sirkesini gözlerinizin yakınında bulunan et benleri için kullanmayın. İçerdiği asit dolayısı ile tahriş edebilir.

Yapılışı ve Kullanış Şekli

İlk önce et benlerinizin olduğu bölgeyi sabun yardımı ile ılık suyla iyice yıkayın. Kuruladıktan sonra az bir miktar elma sirkesini pamuk batıracağınız kaba boşaltın. Et benleri yoğunluğunuza göre miktarı kendiniz ayarlayabilirsiniz. Daha sonra pamuğu elma sirkesine batırarak et benlerinizin üzerine koyun. En az 5 dakika bekletin. Eğer işinize mani olmayacaksa pamuk kuruyana kadar et beninizin üstünde bırakabilirsiniz. Bu işlemi gün içerisinde 2-3 kez tekrarlayın.

İlk olarak benlerinizin renginin değiştiğini göreceksiniz. Uygulamaya devam edin. Bir müddet sonra et benleri kendiliğinden düşecektir. Bu süre içerisibnde et benlerini sakın koparmaya çalışmayın, onlar kendiliğinden düşecektir.