27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlıkBeslenmeKanseri önlemek için bu besinleri sofranızdan eksik etmeyin!

Kanseri önlemek için bu besinleri sofranızdan eksik etmeyin!

İçerikleri

Kanser rahatsızlığı, uzmanlar tarafından çağımızın vebası olarak tanımlanmaktadır. Sadece kendimiz için değil, sevdiklerimiz için de hayati risk içermektedir. Kanser üzerine gerçekleştirilen araştırmalardan kanser rahatsızlığından korunmada en etkili yolun sağlıklı beslenmek olduğu anlaşılıyor. Sağlıklı yağlar, posa, protein, mineral ve vitamin içerikli beslenme tarzı ile kanser riskini asgariye indirmek mümkün. Kanser ile gereği gibi mücadele etmek için sofralarımızda kesinlikle bulunması gereken besinler ise şöyle;

Sarımsak

Kanser riskini en asgariye düşüren besindir. Kadınlar, menopoz döneminin ardından düzenli şekilde sarımsak yerlerse kolon kanseri riskini yarı yarıya düşürürler. Sarımsağın aşırı pişirilmeden hafif çiğ yenilmesi vücuda daha yararlıdır.

Domates

İçeriğinde bol miktarda bulunan likopen maddesi birçok kanser türü ile mücadele etmektedir. Prostat kanseri riskini en asgariye düşürmektedir.

Keten Tohumu

İçeriğinde zengin oranda omega-3 barındırır. Östrojenin neden olduğu meme kanseri riskini azaltır. Salatalara bir tatlı kaşığı öğütülmüş keten tohumu katılması veya soğuk sıkım keten tohumu yağından günde 1 tatlı kaşığı içilmesi kansere karşı korunmada oldukça etkindir.

Turunçgiller

Limon, greyfurt, portakal, mandalina ve turuncun içeriğinde bol miktarda bulunan folat, C vitamini ve posa kanserle mücadele etmektedir.

Kefir

Bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde sindirim sistemindeki probiyotikler etkilidir. Ayrıca kanserle mücadelede etkisi önemlidir. İçeriğinde bol miktarda probiyotik bulunan kefir ve yoğurt gibi besinleri tüketmeye özen göstermelidir. Kanser rahatsızlığından korunmada günlük 1 bardak kefir içilmesi tavsiye edilir.