25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerVücudun şifası pancar, kepeği önlemek için kekik!

Vücudun şifası pancar, kepeği önlemek için kekik!

İçerikleri

Bağışıklık sistemi ne kadar kuvvetli olursa, vücut hastalıklara karşı kendisini o kadar iyi korur. Kuvvetli bir bağışıklık sisteminin tek yolu ise doğru beslenme tarzıdır. Uzmanlar, içeriğinde antioksidan etkisi olan baharatlar ile kırmızı renkli besin maddelerinin bol tüketilmesini tavsiye ediyor. İçeriğinde bol miktarda vitamin barındıran pancar ise vücudun hastalıklara karşı savaşmasında oldukça etkili bir besindir. Vücuttaki yağların yakılmasında yemeklerin lezzetini de artıran karabiber oldukça etkilidir. Yumurta, ceviz, badem vb. yağlı tohumlar, limon, elma ve yeşil yapraklı sebzeler vücudun kuvvetlenmesi açısından önemlidir. Aynı zamanda hastalıklar ile mücadelede vücuda destek olmaktadırlar.

Karpuzu Tek Başına Tüketmeyin

Yaz sıcaklarının bastırması ile hissedilen yorgunluk ve halsizliğin en önemli nedeni vücudun sıvı kaybetmesidir. Vücudun sıvı ihtiyacını karşılamak içinde ölçüyü kaçırmadan yaz sebze ve meyveleri yemek lazım. Yaz mevsiminin vazgeçilmezlerinden olan salatalık ve domates, vücuttaki sıvı kaybının giderilmesinde oldukça etkili besinlerdir. Glisemik indeksi çok yüksek olduğundan dolayı kan şekerinin hızlı yükselmesine neden olan karpuzun tek başına tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmiyor. Karpuzla birlikte ceviz, badem, fındık ve peynir gibi besinler kesinlikle tüketilmelidir.

Kepeği Önlemek İçin Kekik

Hoş kokusuyla insanı cezbeden kekiğin, tansiyon ve kolesterolü dengeleyici etkisi vardır. Cilt sağlığının korunmasında etkili bir besindir. Saçlarda kepeğin oluşmasını engellediği gibi kolon kanseri riskini asgariye düşürür. Kemikleri kuvvetlendirici etkiye de sahiptir.

Prostatın Şifası Maydanoz

Lezzetli salataların olmazsa olmazı maydanoz, kanserle savaşmaktadır. Meme, sindirim ve prostat kanseri ile mücadelede etkili bir besindir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği gibi damarların temizlenmesinde etkindir.

Alzheimer Rahatsızlığına Karşı Sarımsak

Kalbi kuvvetlendiren sarımsağın, aynı zamanda doğal bir antibiyotik olduğu bilinmektedir. DNA hasarlarını onardığı gibi pankreas ve meme kanserleri ile savaşır. Saç dökülmesine karşı oldukça etkili bir besindir. Ayrıca Alzheimer rahatsızlığı riskini bir hayli azaltır.

Tansiyonun Şifası Semizotu

İçeriğinde bol miktarda Omega 3 barındıran semizotunun, sindirim sistemini hızlandırıcı etkisi vardır. Kabızlıkta derde devadır. idrar söktürdüğü gibi kanı temizlemektedir. Tam bir enerji kaynağıdır. Anemi rahatsızlığını engeller. Tansiyonu dengelediğinden dolayı hipertansiyon hastalarının tüketmeyi ihmal etmemesi gereken bir besindir.