Ana SayfaSağlıkGöz SağlığıGüneş gözlüğünün sahte olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Güneş gözlüğünün sahte olup olmadığı nasıl anlaşılır?

İçerikleri

Güneş gözlüğü öncelikle hem bir aksesuar hem de göz sağlığımız için fonksiyonel bir üründür. Bu nedenle de güneş gözlüğümüzü seçerken orijinalliğe mutlaka dikkat etmeli ve orjinal markalı ürünleri tercih etmeliyiz. Gözümüzde oluşabilecek katarakt, sarı nokta, retina sorunları, görme bozuklukları ve diğer rahatsızlara zemin hazırlayan sahte güneş gözlüğü ile körlüğe kadar gidebilen bir tabloya neden olmaktan kaçınmak gereklidir.

Pahalı Olması İyi Olduğunu Kanıtlamaz

Çarşıda, pazarda, internette veya herhangi bir platformda satılan güneş gözlüğü çeşitleri uygun fiyatları ile alıcıları cezbederken zaman zaman da sosyal medyada orjinal marka adıyla çok daha yüksek fiyatlara güneş gözlükleri satılmaktadır. Güneş gözlüğünün orjinal marka olması ve fiyatının gerekirse pahalı olmasına aldanmadan orjinal ürünlere ve marka ürünlere güvenmek en doğru yöntemdir.

Sertifikalı Ürünler Her Zaman Güvenlidir

Güneş gözlüğünün sahte olup olmadığını anlayabilmenin en kolay yollarından biri de gözlüğün üzerinde CE işaretinin olup olmadığına bakmaktır. Uluslararası anlaşmalara göre CE simgesi taşımayan ürünlerin Avrupa’da dolaşımı yasaktır.

Güneş Koruyucu Polarize Camlar Önemlidir

Orijinal güneş gözlükleri polarized özelliği ile güneş ışınlarını kırarak göz sağlığını korumaktadır. UV ışınlarına karşı koruma özelliği yapması güneş gözlüğü açısından oldukça değerli ve yararlı iken en az 400UV filtreli olması da hem günlük kullanımda hem de doğa yürüyüşlerinde mutlaka kullanılması gereken özelliklerdendir.