26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaHaberler40 yaşından sonra meme kanserine dikkat!

40 yaşından sonra meme kanserine dikkat!

İçerikleri

Meme kanseri üzerine yapılan araştırmalar, her 8 bayandan birisinin maalesef meme kanserine yakalandığını gösteriyor. Meme kanserine yönelik bir değerlendirme yapan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Metehan Gümüş, meme kanseri rahatsızlığında genetik etkenlere dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Meme Kanserinde Erken Tanı ve Tedavi Önlemli

Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Metehan Gümüş, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Meme kanserinde erken tanı, tedavinin başarı ile sonuçlanmasında önemli etkendir. Meme kanserinde ortaya çıkan en önemli belirtiler ise memede ve koltuk altı bölgesinde elle fark edilecek kadar bir kitle oluşumu, meme cildinde oluşan ödem, kızarıklık oluşumu, meme başında ödem oluşması, şişlik ve içe doğru çekinti meydana gelmesi, memenin boyut ya da şeklinde değişiklik olması, meme başı ve etrafında soyulma meydana gelmesi ve kabuklanmadır. 40 yaşını doldurmayan bayanların en geç üç yılda bir meme kanseri kontrolünden geçmesi gerekirken, 40 yaş ve üstü bayanlar ise her yıl meme kanseri kontrolünden geçmelidir. Bu kontroller, tanının erken konması ve etkili bir tedavi için şarttır.

Erkeklerde Tehdit Altında

Meme kanseri toplum içerisinde kadın hastalığı olarak bilinir ama erkeklerinde baş belasıdır. Hatta bu rahatsızlık, erkekler de öyle sinsi bir şekilde ilerliyor ki neredeyse iş işten geçtikten sonra farkına varılabiliyor. Bu da doğal olarak tedaviden başarılı sonuç elde edilmesini güçleştiriyor.