Ana SayfaSağlıkBirçok derdin şifası "Ozon" tedavisi nedir? Ozon tedavisinin faydaları nelerdir?

Birçok derdin şifası “Ozon” tedavisi nedir? Ozon tedavisinin faydaları nelerdir?

İçerikleri

Modern yaşam tarzının benimsenmesi ile birlikte sadece yaşam tarzımızda değil, beslenme alışkanlıklarımızda da önemli değişiklikler oldu. Değişen beslenme alışkanlıkları ise diyabet, kanser, tansiyon, obezite başta olmak üzere birçok kronik rahatsızlığı karşımıza çıkardı. Bu kadar artan rahatsızlıklar ise yeni tedavi yöntemlerini beraberinde getirdi. Tıpta geliştirilen tedavi yöntemleri arasında en popüler olanlardan biri olan ozon tedavisi, yaşam kalitesini düşüren ve sağlığa olumsuz etki eden rahatsızlıkların tedavisinde tam bir umut kaynağı. Ozon tedavisi ile rahatsızlığın önüne geçildiği gibi şikayetlerde de önemli azalma oluyor.

Ozon Tedavisi Nedir?

Tıpta geliştirilen ozon tedavisinin detayları hakkında Dahiliye Uzmanı Dr. M. Nafiz Karagözoğlu, vatandaşları bilgilendirdi.

Ozon tedavisinin ne olduğuna geçmeden evvel ozonun ne olduğunu iyice anlamak gerekiyor. Doğada yer alan ozon, 3 oksijen atomundan meydana gelen bir gazdır. Ozon tedavisi uygulanırken hastaya içeriğinde 3 tane oksijen bulunan yüksek enerjili oksijen enjekte edilmektedir. Ozonu ilk keşfeden ise Alman Kimyager ve Schönbein’dir. 1840 yılında keşfedilen ve yanıcı özelliği olan ozon, insan vücudundaki çalışma sistemini düzene sokmaktadır.

Vücut İçin Yenileyici ve Kuvvetlendirici Etkiye Sahip

Oksijenle hayata tutunan beden, aynı zamanda oksijenle yanmaktadır. Yüksek enerji içeren ozon ise bedendeki koruyucu sistemleri çalıştırarak önemli bir görev üstlenmektedir. Hücreler, organlar ve dokular ozon sayesinde kendisini yenilemektedir. Vücuttaki tüm sistemleri yenileyici ve kuvvetlendirici bir etkiye sahip olan ozon, hastalıklarla savaşta önemli bir yardımcıdır.

Bağışıklık Sistemini Düzenliyor

Antiseptik bir gaz olan ozon, bağışıklık sistemini düzenler, ağrıları keser ve iltihabı giderir. Vücuda gençlik aşılamak için renksiz, kokulu ve güçlü okside özelliği olan ozon gazından mutlaka istifade edilmelidir. Doğru bir ozon tedavisi alabilmek için bu hususta eğitilmiş doktorlar tercih edilmelidir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından onay verilen tıbbi ünite ve merkezlerde tedavi alınması son derece önemlidir. Kontrolsüz ve bilinçsiz şekilde alınan ozon tedavisi, geri dönüşü olmayan sağlık sorunlarına yol açabilir.

Ozon Damar Rahatsızlıklarını Engelliyor

Damarlarda oluşan dolaşım bozukluklarını tedavi eden ozon, damar rahatsızlıklarının engellenmesinde de önemli etkendir. Ellerde dolaşım bozukluğu olarak adlandırılan Raynaud – Fenomenine, diyabet rahatsızlığından kaynaklanan yaralara, şeker hastalığına, kolit hastalığına, romatizmal rahatsızlıklara, damar sertleşmesine, topuk dikenine, kireçlenmeye, uyku düzensizliğine, ani işitme kaybı ve kulak çınlamasına, hipotiroidi rahatsızlığına, KOAH rahatsızlığına, baş dönmesine, sarı nokta hastalığına, astım ve alerjiye, hepatit B ve C rahatsızlıklarına, bel fıtığına, siroz ve kansere ozon tedavisi çok iyi gelmektedir.