19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkHastalık BelirtileriAmfizem Nedir, Nedenleri Belirtileri Neler? Amfizem Tedavisi İçin Tere Kürü

Amfizem Nedir, Nedenleri Belirtileri Neler? Amfizem Tedavisi İçin Tere Kürü

Akciğerde nefes alanının daralması ile oluşan anfizem hastalığının belirtileri ve nedenleri nelerdir? Anfizem doğal tedavisi ve anfizem için tere kürü tarifi haberimizin detayında.

İçerikleri

Amfizem akciğerlerde tahribata yol açan bir hastalıktır. Amfizem hastalığına yakalanmanın birçok nedeni bulunmaktadır. Amfizem hastalığı ile ilgili detaylı bilgileri ve doğal yolla tedavisini yazımızda bulabilirsiniz.

Amfizem Nedir?

Akciğerlerde yer alan alveollerin duvarlarında oluşan harabiyetle gelişen ve nefes alanının daralmasıyla oluşan genellikle Koah ile birlikte oluşan akciğer hastalığına amfizem denir. Her insanın akciğerinde nefes alışverişine yardımcı olan alveoller bulunur. Alveoller bronşiyollerin son kısmında bulunan hava baloncuklarıdır. Hava ince duvarlardan geçerek akciğerlerde kan dolaşımı sağlar. Ancak amfizem hastalığına havanın oksijen taşıyarak kan pompalaması güçleşmektedir.

Amfizem Neden Olur?

Amfizem hastalığına yakalanan kişiler genellikle çok fazla sigara içen kişilerdir. Tütün kullanımı ve hava kirleten maddeler alveollerin içinden geçerek kimyasal hasara sebep olur. Amfizem ’in nedenlerinden bir tanesi de vücutta olması gereken alfa1-antitripsin adlı bir gen eksikliğidir. Bu gen eksikliği nedeniyle oluşan amfizem hasta kişilerde çok görülmese de bu hastalığa sebep olduğu görülmüştür. Hastalık çok ilerlerse alveoller patlayabilir ve nefes almada büyük güçlük yaşanabilir.

Amfizem Belirtileri Nelerdir?

Hastalığın ilk evrelerinde çok belirti görülmese de hastalık ilerledikçe hastada nefes darlığı başlar. Daha sonra kronik öksürük oluşur ve hırıltılı oluşabilir.

Kandaki oksijen oranı gittikçe azaldığı için hasta düzgün nefes alamamaya başlar. Çok ağır vakalarda kalbin sağ tarafında büyüme ve gerilme görülür. Kişilerin cilt renginin maviye döndüğü ve bacaklarında ödem nedeniyle şişlikler olduğu gözlemlenir.

Amfizem Tedavisi Nasıl Olur?

Eğer akciğerde ağır harabiyet oluşmuşsa geri döndürülemez ama sigara kullanmayı keserek hastalık tanısı konulduğu zaman akciğerin işlevlerini tekrar yerine getirmek için önlem alınabilir. Akciğerlerin iyileşmesi ve bronşiyalleri genişletmek için bronkodilatör tarzı ilaçlar verilir.

Akciğerlerde enfeksiyon oluşmuşsa antibiyotik tedavisine başlanır. Evde ağız yoluyla hava verilerek akciğerlerde oluşan oksijen miktarının artması sağlanır.

Akciğerlerde nefes alıp vermek için sınırlı bir alan kalmışsa kalan dokunun tekrar genişlemesi için cerrahi yöntem uygulanabilir. Solunum çok güç hale gelmişse akciğer nakli ameliyatı yapılır.

Amfizem Doğal Tedavisi

Amfizem Tedavisi İçin Tere Otu Kürü

Amfizem Tedavisi için taze ve sararmış olmayan tere otu güzelce yıkanır. Köke yakın kısımları kesilir. Yarısı öğle vakti yarısı öğleden sonra olmak üzere 5 gün üst üste tüketilir. Tere otu çok iyi bir balgam söktürücüdür. Nefes açar ve akciğerlerde yer alan pis havayı temizler. Yalnız tere otu başka bitkilerle karıştırıp yenmemelidir. Şifasını görmek için tek başına tüketilmelidir.5 gün yendikten sonra 1 hafta ara verilip tekrar 5 gün süreyle yenmeye devam edilebilir.

Saraçoğlu Akciğer Temizleme Kürü