Ana SayfaKadınCilt BakımıAkne Neden Olur? Akne Tedavisi, Evde Nasıl Geçer? Saraçoğlu Akne Kürü

Akne Neden Olur? Akne Tedavisi, Evde Nasıl Geçer? Saraçoğlu Akne Kürü

İçerikleri

Özellikle gençlerde görülen akne sorunu psikolojik olarak bireyleri olumsuz anlamda etkilemektedir. Yaygın bir deri hastalığı olan akne genelde yüz, omuzlar, boyun, sırt ve göğüs bölgelerinde görülmektedir. Ergenlik döneminde başlayan bu sorun uzun zaman devam edebilmektedir. Akne sorunu yaşayan kişilere fayda sağlayacak yazımızda aknenin nedenleri ve tedavisi anlatılmaktadır.

Akne Nedir? Neden Olur?

Hormonal değişimlerin etkisi ile yüzde ve vücudun bazı bölgelerinde gözeneklerin tıkanmasıyla oluşan duruma akne denir. Akne oluşan bölgelere elle dokunulmaması önerilmektedir. Bu durumda ciltte geri dönüşü zor olan problemler ortaya çıkabilmektedir.

Cildin davetsiz misafiri olarak adlandırılan akne günümüzde çok sık görülmektedir. Genelde kendi kendine geçer düşüncesi ile önlem alınmayan akneler zamanla ilerleyerek olumsuz durumlara yol açabilmektedir.

Genelde 12 – 25 yaşlarda ergenlik döneminde görülen akne nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

Ergenlik: Ergenlik döneminde hormonlarda değişimler görülmektedir. Bu nedenle bireylerin ciltlerinde de bazı değişiklikler meydana gelmektedir. Hormonal etkiler nedeni ile deride üretilmekte olan yağ oranı artmaktadır. Yağ bezelerindeki bu artış ile beraber dışarı açılan bölümlerde hücreler birikerek tıkanıklıklara neden oluyor. Bu da zamanla akneyi oluşturuyor.

Kozmetik ürünler: Yoğun ve yanlış kozmetik ürün kullanımı aknenin en büyük nedenlerinden biridir. Bu nedenle ürünlerin içeriği incelenmeli ve cilde uygun ürünler normal oranlarda kullanılmaktadır.

İlaç ve vitaminler: Bazı tedaviler için kullanılan ilaçların yan etkileri akne oluşumuna neden olabilmektedir. Akneye neden olan kortizon en çok dikkat çeken etkenlerin başında gelmektedir.

Stres: Aşırı stres nedeni ile kişilerin derisinde akne oluşumu görülmektedir. Birçok konuda stres yapan kişilerin yüzünde ya da vücudun diğer bölgelerinde akne meydana gelmektedir.

Sağlıksız ve dengesiz beslenme: Yapılan diyetlerin etkisi ile akne oluşumu meydana geldiği tespit edilmiştir. Özellikle işlenmiş karbonhidratlar akne oluşumunu hızlandırmaktadır.

Genel cilt yapısı: Kişilerin cilt yapıları akne oluşumunda çok etkilidir. Yağlı cilde sahip kişilerde akne oluşumu daha fazla görülmektedir.

Sigara tüketimi: Yapılan araştırmalar sigara tüketiminin akne oluşumuna neden olduğunu göstermiştir. Bu nedenle sigaranın bırakılması ya da azaltılması önerilmektedir.

PKO sendromu: Polikistik Over Sendromu olarak da bilinen PKO akneye neden olabilmektedir. Kadınlarda görülen bu rahatsızlık etkisi ile hormonal bozukluklar akneyi tetiklemektedir.

Akne ve Sivilce Farkı Nedir?

Genelde akne ile sivilce karıştırılmaktadır. Ancak her akne sivilce değildir. Ciltteki gözeneklerin üzerinde bulunan ve kırmızı rengi ile kabarık bir görünüme sahip olan akne zamanla sivilceye dönüşebilmektedir.

Akne Nasıl Geçer, Ne İyi Gelir?

En çok görülen cilt rahatsızlıklarından olan akne nasıl geçer ve akneye ne iyi gelir sorularını merak ediyorsanız doğru yerdesiniz. Akne sorununun birçok nedeni olduğu için tedavi aşamasında da farklı uygulamalar geliştirilmektedir. Akne sorunu yaşayan kişilerin dikkat etmesi gereken önemli noktalar şunlardır:

  • Düşük şeker içeriğine sahip besinler tüketilmelidir.
  • Patates, beyaz ekmek, çikolata, kızartma ve fast – food gıdalar tüketilmemelidir.
  • Hazır meyve suları sınırlı olarak tüketilmelidir.
  • Cilt daima temiz tutulmalıdır.
  • Nemlendirici kullanılmalıdır.
  • Cilt tipine uygun kremler tercih edilmelidir.

Akne oluşumuna müsait olan cilt yapısına sahip bireylerin çok dikkat etmesi gerekmektedir. Yağlı cilt yapısına sahip kişilerin krem tercihlerinde yağlı ciltlere özel olarak hazırlanan kremleri tercih etmeleri gerekmektedir.

Evde Akne Tedavisi

Bütün uyarılara rağmen akne oluşumu engellenemiyorsa evde akne tedavisi olarak uygulayabileceğiniz bazı yöntemler şunlardır:

Aspirin: Her evde bulunan aspirinin iltihap giderici bir etkisi bulunmaktadır. Fiyatı da son derece uygun olduğu için akne tedavisinde çok sık tercih edilmektedir. Cam bir kâse içerisine eklediğiniz aspirini ufalayın. Ufalanan aspirin üzerine çeyrek su bardağı kadar ılık suyu yavaş bir şekilde ekleyin. Pamuk yardımı ile karışımı aknenin üzerine sürün. Yarım saat sonra ıslak bir bez ile yüzünüzü temizleyin.

Aloe Vera: Yanık ve yaralarda oldukça etkili olan Aloe Verayı akne tedavisinde de kullanabilirsiniz. Özellikle yağlı ciltlerdeki yağ dengesini korumaktadır.

Karbonat: Antiseptik etkiye sahip olan karbonat cilt bakımlarında çok sık kullanılmaktadır. Bir kabın içerisine 2 yemek kaşığı kadar karbonatı ekleyin ve bir miktar su ile hamurumsu kıvam elde etmeye çalışın. Karışımı aknelerin üzerine uygulayarak 20 dakika bekletin ve cildinizi bol suyla yıkayın.

Elma sirkesi: Cildin pH oranını dengeleyen elma sirkesi yağlı cilt tipine sahip kişilerin çok sık kullandığı bir yöntemdir. Pamuğa birkaç damla elma sirkesini damlatın ve aknelerinizi silin. Bir – iki saat bekledikten sonra cildinizi yıkayın.

İbrahim Saraçoğlu Akne Kürü

İbrahim Saraçoğlu akne kürü ile bu çok önemli cilt sorunundan kurtulabilirsiniz. Genelde genç yaşlarda görülen akne sorunu ilerleyen yaşlarda da görülebilmektedir. Akne sorunundan yakınıyorsanız uygulayabileceğiniz doğal kür şu şekildedir:

Elma Sirkesi – Maden Suyu

1 kahve fincanı kadar doğal elma sirkesini 1 kahve fincanı maden suyu ile karıştırın. Karışımı sabah – akşam olmak üzere günde iki kere aknelerin üzerine sürün ve yarım saat bekletin. Daha sonra cildinizi ılık su ile temizleyin. Bu kür akneler geçene kadar kullanılabilir.

Soğan Kürü

İki bardak suyu kaynatın ve 1 tane orta boy soğanı 4’e bölerek içerisine atın. Bu aşamada soğan kabuklarını soymayı unutmayın. 10 dakika kaynayan karışımı süzün ve ılımaya bırakın. Bu karışımı sabah ve akşam ılık şekilde tüketin.

Akne Neden Olur? Akne Tedavisi, Evde Nasıl Geçer? Saraçoğlu Akne Kürü