19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkDoğal Tedavi3 yaşındaki oğlunu kelle paça çorbası ile iyileştirdi

3 yaşındaki oğlunu kelle paça çorbası ile iyileştirdi

İngiltere'de yaşayan Nöroloji ve Beslenme Uzmanı Dr. Natasha Campbell McBride, henüz 3 yaşındayken otizm tanısı alan oğlunu, "Tüm hastalıklar bağırsakta başlar" sözünden yola çıkarak geliştirdiği sistemle sağlığına kavuşturdu.

İçerikleri

McBride, yaptığı çalışmalarda otizmin yanı sıra birçok hastalığın sebebinin de bağırsak florasındaki dengesizlik olduğunu ortaya koydu.

Geliştirdiği Bağırsak ve Psikoloji Sendromu için Doğal Tedavi Yöntemi (GAPS Tedavi Protokolü) ile çok sayıda hastanın da iyileşmesine yardımcı oldu.

Bu Tedavinin Olmazsa Olmazı Kelle Paça Çorbası
Bu Tedavinin Olmazsa Olmazı Kelle Paça Çorbası

Bu Tedavinin Olmazsa Olmazları Neler?

GAPS Tedavi Protokolü’nün olmazsa olmazlarının başında kelle paça çorbası gelirken, taze et, balık, yumurta, fermente sebze, yoğurt, peynir gibi mayalanmış ürünler de sistemin en önemli besin araçları olarak öne çıkıyor.

Dr. McBride, geliştirdiği yöntemle tüm dünyada ismini duyurdu. Çeşitli eğitimler sonucunda sistemin öğretildiği yaklaşık 2 bin hekimin desteğiyle de farklı bölge ve ülkelerdeki hastalara umut olmak için çabalıyor.

Tüm Hastalıklar Sindirimde Başlıyor

Kongre öncesi Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde düzenlenen sempozyumlara katılan Dr. Campbell McBride, oğlunun otizm tanısı almasının ardından, hastalıkla ilgili öğrenme eğrisinin hızla arttığını ve bu alanda çok fazla araştırmayla çalışma yapmaya başladığını ifade etti.

“Şu anda 25 yaşında olan oğlum sağlıklı ve normal bir hayat sürüyor. Bu da bana otizmin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu gösterdi. Kliniğimde otistik çocukları olan ailelerle çalışıyoruz. Bugün binlerce çocuk otizm tedavisi alıp, iyileşmiş durumda.”

Dr. Bride’a göre tüm hastalıklar sindirim sisteminde başlıyor. Çünkü vücudumuzdaki hücrelerin yüzde 90’ı bağırsak florasında yaşıyor.

Ebeveynin bağırsak florası anormal olduğu için o da aynen çocuğa geçiyor. Bunun sonucunda sindirim sistemi nedeniyle çocukta toksisite oluyor. Yani yediği, içtiği şeyler aslında beyni büyütmesi gerekirken, tam tersine çocukta toksisiteye sebep olarak disleksi, epilepsi, hiperaktivite, şizofreni gibi sorunlara neden oluyor.

Bağırsak Florası Dengesine Dikkat!
Bağırsak Florası Dengesine Dikkat!

Bağırsak Florası Dengesine Dikkat!

McBride, otistik çocukların hepsinin beyinleri, bağırsak florası dengesinin bozukluğu nedeniyle zehirlendiğini söylüyor.

“Ne yediğiniz çok önemli. Sindirim sistemimiz uzun bir tünel gibi. Çorba da bildiğim kadarıyla geleneksel Türk mutfağında önemli rol oynuyor. Mesela hayvanın kafasıyla, ayaklarıyla yapılmış çorbalar var. Bizim de GAPS protokolünde önerdiğimiz en değerli besinlerden biri bu kelle paça çorbasıdır.” ifadelerini kullandı.

Kelle Paça Çorbası Neye Gelir?

Genellikle sığır, kuzu, koyun vb. sakatatlardan hazırlanan kelle paça çorbası Türk mutfağında en çok tercih edilen çorbalar arasındadır. Hayvanların sakatatlarından elde edilen kelle paça çorbası özellikle kış aylarında hastalıkları önlemek için sıklıkla tüketilmektedir.

  • İçeriğindeki kolajen, vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini koruyarak güçlendirir.
  • Kemikleri ve kasları güçlü yapar.
  • Kansere karşı savaşır.
  • Cildin daha genç görünmesini sağlar.
  • Özellikle grip enfeksiyonlarına iyi gelir.
  • Kas yırtılmalarını, kırıkları ve çeşitli ortopedik rahatsızlıklarını tedavi eder.
  • İçeriğindeki kolajen içeriğinin yanı sıra magnezyum, kalsiyum ve fosfor gibi mineraller içerdiği için çabuk iyileşmeye yardımcı olur.
  • Cilt, tırnak ve saç sağlığına fayda sağlar. Özellikle cildin elastikiyetini artırarak daha genç bir görünüm elde edilmesine yardımcı olur.
3 yaşındaki oğlunu kelle paça çorbası ile iyileştirdi