17 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaSağlıkDoğal Tedavi3 günde karaciğerden toksin atan bitkisel kür!

3 günde karaciğerden toksin atan bitkisel kür!

Ev yapımı bu doğal kür ile 3 günde karaciğerinizde biriken toksinleri vücudunuzdan atacak, karaciğerinizi yeniden doğmuş sağlığına kavuşturacaksınız.

İçerikleri

Günümüzde, çoğu insanın abur cubur beslenme alışkanlığı vardır. Bu tür beslenme alışkanlığı genellikle vücutta toksinlerin birikimine neden olur. Bu durum sindirim sistemi, karaciğer ve diğer çalışan organları yorar. Zamanla, bu abur cuburlar karaciğerde hasara ve bazı ciddi hastalıklara neden olabilir. Bu yüzden zaman zaman karaciğeri temizlemek önemlidir. Böyle yaparak, karaciğeri rahatlatmış oluruz ve onun daha iyi çalışmasını sağlarız. Bu yazımızda, karaciğerden toksin atmaya yardımcı olacak bitkisel kür tarifi vereceğiz.

Karaciğer Temizleyen Bitkisel Kür

Bu tarifteki malzemeler biriken toksinleri atar, iltihabı azaltır ve metabolizmayı hızlandırır karaciğeri korumaya yardımcı olur.

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 1 limon suyu
  • 2 kereviz sapı
  • 1 su bardağı domates suyu
  • Bir tutam acı biber
  • Bir tutam kimyon

Hazırlanışı ve uygulanışı:

Bir blendera tüm malzemeleri atarak homojen hale gelinceye kadar karıştırın. Sonra bir bardağın içine dökün ve sabahları aç karnına için. Her gün bu karışımı tüketin. 72 saat içinde farkı hissedeceksiniz. 3 gün yeterli. Sene de 2-3 kere bu kürü yapmak karaciğer için fayda sağlar.

Malzemelerin sağlığa yararları:

Zencefil:

Toksinler ve serbest radikallerin neden olduğu karaciğer hasarına karşı korur. Buna ek olarak, zencefil de karaciğer kanseri önler.

Limon:

Limonda C vitamini yüksek miktarda bulunur. Bunun yanı sıra, limon da toksinlerden karaciğeri korumak için çalışır.

Domates suyu:  

Beslenme dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre, domates suyu kilo vermeyi hızlandırır, kolesterolü düşürür ve iltihabı azaltır.

Acı biber:  

Bazı çalışmalarda, kırmızıbiberin iştahı bastırarak uzun süre tokluk hissi verdirdiği tespit edilmiştir. Ayrıca, acı biber aynı zamanda iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir.

Kimyon:

Wisconsin Üniversitesi Bütünleyici Tıp Sağlık Programı karaciğer temizliği için kimyon tüketilmesini öneriyor. Kimyon ayrıca diyabet için de çok sağlıklıdır.