28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerZayıflama için başladığı yolda sporcu oldu

Zayıflama için başladığı yolda sporcu oldu

İçerikleri

Azmin Başarılı Hikayesi

Şanlıurfa’da yaşayan 17 yaşındakiGülfidan Arsuoğlu kiloları nedeniyle yapılan olumsuz yorumlara daha fazla dayanamayarak kilo verme kararı aldı. Bunun için kick boksa başlayan Gülfidan herkesi şaşkına çevirdi. Başladığı spor dalında hedefi kilo vermek olan genç kızın dalında aldığı birincilik ise herkesi şaşırtmaya neden oldu. Kilo vermek için başladığı spor ile 95 kilodan 75 kiloya düşmeyi başaran genç kadın aynı zamanda Türkiye birinciliğine de hak kazandı. Antalya’da düzenlenenKick boks şampiyonasına katılan Asuroğlu branşında birincilik alarak ayrılmayı başardı.

Türkiye’nin Gururu

Başarı hikâyesini anlatan genç sporcu şu ifadelere yer verdi;

‘’Spor yapmayı çok seviyorum. Bu yola kilo vermek için başlasam da şimdi çok farklı yerlere yöneldiğimi görüyorum. İyi ki kick boksa başlamışım. Yaşıma göre çok fazla kilolu olduğum için psikolojim bozulmuştu. Bunun üzerine kick boksa başlayıp kilo verme kararı aldım. Daha sonra buspor dalında kendimi geliştirmek üzerine çalışarak birinciliği hak ettim. Sağlıklı yaşamak için sporun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Hayatım boyunca spor yapmaya devam edeceğim. Kick boksa başlamamı öneren antrenörüme de çok teşekkür ediyorum ‘’ dedi.

Antrenörden Gurur Dolu Açıklama

Gülfidan Asuroğlu’nu kilo vermesi için kick boksa yönlendiren isim Serhat Akagündüz olmuştur. Öğrencisinin başarısına dair açıklama yapan antrenör şunları dile getrdi;

‘’Gülfidan’a her zaman inancım tam olmuştur. Şampiyona da aldığı altın madalya ve birincilik bizi çok gururlandırdı. Öğrencim çok azimli ve başarılı ilerleri. Bu azmi ve başarılı sonucu birçok insana ilham oldu. Kendisini tebrik ediyor ve başarılarının daim olacağını düşünüyorum’ ’diyerek sözlerine son verdi.