20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaSağlıkBeslenmeYazın ferahlatan gül aromalı soğuk içecek tarifi

Yazın ferahlatan gül aromalı soğuk içecek tarifi

İçerikleri

Yazın sıcakların gelmesiyle birlikte insanlar serinleten içecek araştırmaya başlar. Genellikle yazın içilebilecek soğuk içecekler, soğuk kahve, soğuk çay gibi şeyler oluyor. Fakat ne soğuk kahve ne de soğuk çay yeterince ferahlık vermiyor. Üstelik içerisindeki yüksek şeker ve katkı maddeleri yüzünden pek sağlıklı bir seçenek de olmuyor bunlar. Fakat hem sağlıklı hem de nefis bir ferahlık veren karışım var. Üstelik sadece 15 TL masraf ile 1 ay boyunca içebileceksiniz bu içeceği.

İlk İhtiyacınız Olan Gül Suyu

Hemen her markette olan, fiyatı aşağı yukarı 15 TL civarındaki (içmek için olan) gül suyundan satın almanız gerekecek. Marketlerde 2 tip gül suyu vardır. Bir tanesi kolonyaların yanındaki, ele sıkılmak için kullanılan gül suyu, bir diğeri ise içmek için kullanılan gül suyu. Gül suyu alırken içmek için satılanlardan olduğuna önemle dikkat edin. Gül suyu, karışımımızın ana maddesi olduğu için bunu almak zorundasınız, aksi halde karışımı yapamazsınız.

Su, Nane, Yeşil Limon, Bolca Buz

Karışımın diğer içerikleri de su, nane, yeşil limon ve buzdan oluşuyor. Nane, soğuk içecek karışımımıza ferahlatıcı bir aroma verecek, böylece yazın içilebilecek nefis bir içecek hazırlayabileceğiz. Aynı şekilde limon da mayhoş bir tada sahip olmasını sağlayarak içeceğimizi lezzetlendirecek. Su ve buz ise içeceğimizi hazırlamamız için en gerekli olan diğer içerikler. Nane ve yeşil limon bulamazsanız ya da almayı unutursanız, ikisi de çok önemli içerik değiller. Olmazsa da olur. Sadece daha lezzetli bir hale getirebilmek ve daha güzel tat alabilmek için kullanılır.

Gül Aromalı Soğuk İçecek Nasıl Hazırlanıyor?

Öncelikle büyük bir bardağa ya da sürahiye, marketten aldığınız gül aroması, bir başka deyişle gül suyunu döküyoruz. Gül suyu konsantre halde olduğu için fazla dökmemeye dikkat edin. Şişenin üzerinde ne kadar dökmeniz gerektiği yazar. Bu ölçüm tüm markalar için farklı olabiliyor. Ardından üzerine bolca buz ekleyin. Buzların arasına taze nane ve yeşil limonları da güzelce yerleştirdikten sonra kalan boşluğu su ile doldurun. Biraz buzlar içeceğimizi soğuttuktan sonra gül sulu soğuk içecek ferah ferah içilir ve yazın sıcağını bir anda unutursunuz.

Bu karışımın bu kadar ferahlatıcı etkisinin olmasının yanı sıra çok daha sağlıklı bir içecek olduğu için gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Özellikle yaz günleri bir yere giderken plastik bardağınıza bu içecekten doldurup yanınızda götürerek, hem yolda ferahlayabilirsiniz hem de dışarıdan içecek almaya para harcamanıza gerek kalmaz.