19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıYaz aylarının en katlanılmaz şeyi olan ter kokusu nasıl önlenir?

Yaz aylarının en katlanılmaz şeyi olan ter kokusu nasıl önlenir?

İçerikleri

Yaz aylarının gelmesi hava sıcaklıklarının artması nedeniyle herkesin katlanamadığı ter kokusu özellikle toplu taşıma kullanan insanların korkulu rüyasıdır. Halk arasında yanlış bilinen bilgilerden bir tanesi de ter kokusunu sadece duş almakla önlenebilecek bir şey olduğunu düşünmelerini. Oysaki ter kokusuna sebebiyet veren birçok unsur vardır. Ter kokusundan kurtulmak hem kendi sağlığımız hem de insanların bize karşı tutumları için dikkat etmemiz gereken en önemli konulardan birisidir.

Ter Kokusuna Sebebiyet Veren Unsurlar Nelerdir?

İnsanların genel bir vücut ısısı vardır. Bu ısı yaz aylarının gelmesiyle ve duygusal reaksiyonlarla da artabilir. Örneğin; kaygı, heyecan, endişe, stres gibi duygusal değişimler bu ısının artmasına ve vücudumuzun da dışa vurumlarından birisinin ter olarak tepki göstermesine neden olur. Yapısal olarak bu sıvı kokusuzdur. Fakat koltuk altı ve buna benzer yerler de bakterilerin bu sıvıyla beslenerek ter adı verilen kokunun ortaya çıkmasına sebebiyet verir.

Ter Kokusunu Nasıl Önlenir?

Beslenme düzenimiz her konu da önemli olduğu gibi bu konuda da çok önem arz etmektedir. Tüketilen birçok ürün de yapısal nedeniyle ter kokusuna neden olabilir. Çok yoğun ter kokusundan şikayetçi olan kişiler tükettikleri besinlere dikkat etmelidirler. Yenildiği veya içildiği zamanda ağızda koku yapan besinler vücuttan ter yoluyla atılırken de koku yaparlar. Alkol, sarımsak, soğan, kahve, çemen gibi besin ve içecekler bunlara örnek gösterilebilir.

Bazı kıyafet tercihleri de bu ter kokusuna neden olabilir. Bazı kumaş türleri ve vücudun nefes almasını önleyen dar kıyafetler koku yapar. Yaz aylarında daha ferah keten gibi kıyafetler ve özellikle açık renk kıyafetler de bunları önleyebilir. Kendi sağlımız ve toplumun tutumu için bunlara dikkat etmemiz gerekir.

Belirtilen uyarılara uymak son derece önemlidir. Özellikle de bu sıcak yaz günlerinde. Güzel kokmak ya da çevremizdeki insanları en azından rahatsız etmemek için kişisel bakımımıza dikkat etmek çok önemli olacaktır. Bu sayede günümüzün daha rahat ve neşeli geçtiğini de fark edebileceksiniz. Zinde ve sağlıklı bir gün geçireceksiniz.

Limon Suyu İle Ter Kokusuna Son!

Ter kokusunu önlemek için seyreltilmiş limon suyu kullanın. Limon suyunun doğal bir antibakteriyel ve antifungal ajan olduğu düşünülmektedir.

Bu nedenle, vücut kokusundan hızlı bir şekilde kurtulmak için kullanılabilir. Koltuk altlarınıza veya ayaklarınıza limon suyu uygulamak için, limon suyunu temiz bir bez üzerine dökebilir veya sorunlu bölgeyi dilimlenmiş limonla ovalayabilirsiniz.

  • Bununla birlikte, cildinize ne kadar limon suyu uygulamanız gerektiğini bilmelisiniz. Limon suyu çok asidiktir, yani cildinizin tahriş olmasına neden olabilir. Cildinizde tahriş hissederseniz, limon suyunu yıkayın ve bölgeye daha az miktarda limon suyu uygulamadan önce birkaç saat bekleyin.
  • Limon suyunu su ile seyreltmeyi de deneyebilirsiniz.
Yaz aylarının en katlanılmaz şeyi olan ter kokusu nasıl önlenir?