26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerYaşlanmanın etkilerini durdurmak için her gün 1 bardak için!

Yaşlanmanın etkilerini durdurmak için her gün 1 bardak için!

Her sabah zerdeçal suyu içmenin mucizevi faydalarına şaşıracaksınız. Zerdeçal suyu yaşlılık etkilerini durdurarak genç kalmanızı sağlıyor.

İçerikleri

Zerdeçal suyu içmenin faydalarını biliyor muydunuz? Lezzetli ve sağlıklı birçok besin yememize rağmen, genelde vücudumuzu nasıl etkilediğini pek bilmiyoruz. İngiltere’de bir kadın her sabah zerdeçal suyu içiyordu. Birkaç hafta sonra sindirim sisteminin düzeldiğini, cildinin daha pürüzsüz hale geldiğini, kırışıklıklarının azaldığını ve sabahları uyanma problemi yaşamadığını fark etti. Peki zerdeçal suyunun vücudumuza bu kadar etki etmesini sağlayacak faydaları neydi. Gelin zerdeçal suyu içmenin faydalarını birlikte öğrenelim.

Zerdeçal Suyu Nasıl Hazırlanır?

Zerdeçal bileşimindeki “curcumin” maddesinin insan vücudu üzerinde pek çok yararlı etkisi vardır. Zerdeçal, birçok hastalıkta iltihabı azaltan ve yaşlanma sürecini yavaşlatan “antioksidanlar” içerir. Öyleyse siz de sağlığınız için her sabah zerdeçal suyu içme alışkanlığı edinin.

Malzemeler;

  • 1/2 yemek kaşığı zerdeçal
  • 1 su bardağı sıcak su (isteğe bağlı olarak sıcak süt de tercih edilebilir)
  • 1 tutam karabiber
  • İsteğe göre 1 çay kaşığı organik bal

Hazırlanışı;

Malzemeleri 1 bardak sıcak suya ekleyerek her sabah için. Altın sütü günün istediğiniz her saatinde tüketebilirsiniz. Yatmadan hemen önce içtiğinizde sizi harika bir uykuya hazırlayacaktır. Uyku kalitenizi artıracaktır. Öğün aralarında aç karnına tükettiğinizde tokluk hissi verecektir.

Zerdeçal suyunun faydalarını hissetmek için en az bir ay boyunca tüketmeye devam edin.

Zerdeçal Suyu İçmenin Faydaları Neler?

  • Kalp fonksiyonu üzerinde iyi bir etkiye sahiptir. Beyindeki “trombozu” veya kan damarlarının tıkanmasını önler.
  • Sindirim işlevini destekler. Sindirim sistemini normalleştirir ve metabolizmayı uyarır.
  • Karaciğeri korur. Hastalıklı karaciğer hücrelerini iyileştirir.
  • Artriti hafifletir. Ayrıca şişliği azaltır ve “Diklofenak” hastalığına karşı korur.
  • Kanseri önler. Zerdeçal, alkali içerir ve kanserojenler ve asitler tarafından aktive edilir.
  • Yaralanmalarda antibakteriyel görevi görür. Zerdeçal bakterileri öldürmeye yardımcı olur
  • Fiziksel ağrıları rahatlatır. Vücudun herhangi bir yerinde ağrı varsa zerdeçal sütü içmek rahatlama sağlar.
  • Soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelir.
  • Vücudunuzdaki kemikleri güçlendirmeye yardımcı olur.
  • Uykusuzluğa iyi gelir. Yemekten sonra zerdeçal sütü içmek daha iyi uyumanıza yardımcı olacaktır.
  • Sindirim şikayetlerini ortadan kaldırır. Ülser ve koliti iyileştirmeye yardımcı olur.
  • Solunum yolları şikayetlerini tedavi eder. Akciğerlerden balgam attırır.
  • Yağ yaktırarak zayıflamaya yardımcı olur.
  • Kanın arındırılmasına yardımcı olur ve kan şekerini kontrol altında tutar.

Not: Zerdeçal, doğal bir antibiyotik olarak kullanıldığı için aşırı dozda tüketilmesi tehlikelidir. Bu nedenle lütfen doktorunuzun talimatlarına göre kullanın.

Zerdeçal suyu içmek eklem rahatsızlıklarını rahatlatır

Zerdeçal, eklem, kas ve iskelet sistemi rahatsızlıklarının tedavisi için etkili bir çaredir. Artrit, artroz, bursit için zerdeçallı süt içmek iltihabı hafifletir, kemik dokusunu korur, ağrıyı azaltır ve eklem hareketliliğini farmasötik ilaçlardan daha iyi iyileştirir. Ayrıca kemik kırıkları, kas ve bağ ağrılarının tedavisinde yardımcı olur.

Zerdeçal suyu beyin ve sinir sistemine iyi gelir

Zerdeçallı süt baş ağrısını hafifletebilir. Zerdeçal, kanı incelterek kan dolaşımını iyileştirir, bu da özellikle sık baş ağrısı ve migrenden mustarip insanlar için faydalı olacaktır. Ayrıca zerdeçal, beyin ve sinir sistemi üzerinde faydalı bir etkiye sahiptir, depresyon, sinir rahatsızlıkları ve aşırı uyarılma için tavsiye edilir, hafızayı geliştirir ve uykusuzluğa yardımcı olur.

Zerdeçal suyu karaciğer ve safra kesesi toniğidir

Laboratuvar testleri ve klinik çalışmalar, kurkuminin sirozu ve yağlı karaciğer hastalığını önleme ve tersine çevirme yeteneğini göstermiştir. Curcumin, aşırı alkol tüketimi, ağır metallerin zararlı etkileri, ilaçlar ve diğer toksik bileşikler nedeniyle karaciğeri zehirlenmeden korur. Zerdeçal tüketmek safra kesesi işlevini iyileştirir ve safra kesesi taşlarını önler.

Dikkat!

Safra kesesi taşları veya tıkalı safra kanalları olan kişiler zerdeçal kullanmaktan kaçınmalıdırlar.

Kadın sağlığı için zerdeçal sütü

Zerdeçal hem kadınların hem de erkeklerin üreme sağlığı için oldukça faydalıdır. Zerdeçal suyunun jinekolojik hastalıklara (rahim fibromu, endometriozis, vajinit, lösore, polikistik over sendromu …), menopoz döneminde ve adet öncesi sendrom semptomlarının azaltılmasında birçok faydası vardır.
Kurkumin, adet döngüsünün serbest akışını destekleyen bir rahim uyarıcısıdır. Bu nedenle hamilelik sırasında terapötik zerdeçal dozlarından kaçınılmalıdır.

Cildi pürüzsüzleştirerek cilt kırışıklıklarını önler

Zerdeçal geleneksel olarak çeşitli kozmetiklerin hazırlanmasında kullanılmıştır. Zerdeçalın harici kullanımı cildi pürüzsüzleştirir, kırışıklıkları ve diğer erken yaşlanma belirtilerini giderir, akneyi yok eder ve yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar. Zerdeçal sütü deriyi kızarıklık, tahriş, pullanma ve rosacea’dan arındırır. Düzenli olarak altın süt tüketimi egzamadan mustarip olanlar için muazzam bir rahatlama sağlar. Egzama genellikle bir cilt problemi olarak görülür, ancak daha derin köklere sahiptir. Kurkuminin immünomodülatör etkileri ve detoksifiye edici ve antiinflamatuar özellikleri semptomları hafifletir.

Yaşlanmanın etkilerini durdurmak için her gün 1 bardak için!