19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaKadınCilt BakımıYağlı ciltler nasıl temizlenir? Yağlı ciltleri tedavi etmenin 9 yolu

Yağlı ciltler nasıl temizlenir? Yağlı ciltleri tedavi etmenin 9 yolu

İçerikleri

Kuru ciltler nasıl bir sağlık sorunuysa yağlı ciltler de aynı şekilde bir sağlık sorunudur. Yanlış kremler ve tedavi yöntemleri ile cildinizi daha kötü hale getirebilirsiniz. Cilt altında yer alan sebum maddesinin miktarı cildinizin yağlı olup olmasına neden olur. Cilt kuruluklarının temelinde de sebum maddesi bulunur. Çok fazla yağlanma olduğunda sebum miktarı artacak ve cildinizin beslenmesini sağlayan hücreler ölecektir. Bu nedenle yağlı bir cilde sahipseniz yapmanız gereken şu basit tedavi yöntemlerini izlemek olacaktır.

1- Temizleyici yağlar kullanın;

Temizleyici yağlar ciltlerde pek kullanılmaz ama çok yağlı ciltler için mutlaka kullanılması gereken temizleyicilerdir. Temizleyici yağ, sebumu parçalayarak azaltırken bir yandan da cildinizin nem kazanmasını sağlar. Jojoba yağı bu konuda en etkili yağ türüdür. Papatya yağı da etkili yağlardan biridir.

2- Yüzünüzü çok fazla yıkamayın;

Yüzünüzü çok fazla yıkadığınızda cildinizde yer alan sağlıklı yağlar cildinizden gider ve sebum bu boş alanlara yayılır. Bu nedenle günde 2 veya 3 kez yüzünüzü yıkamalı, her terleme sonrasında yüzünüzü yıkamamalısınız. Yıkama sonrasında bir havluyu yüzünüze bastırın ve bir süre bu şekilde bekleyerek nem dengesinin oluşmasını bekleyin.

3- Yüz masekeleri kullanın;

Cilt gözenekleri açan yüz maskeleri bu sayede cilt altının beslenmesini sağlar. Cildiye hekimleri yağlanmadan şikayet eden hastalara kil maskesini hafta da 3 kez uygulamasını önermektedir. Kil maskesi doğal nemlendirici özelliğe sahiptir. Kil maskesi dışında uygulayabileceğiniz özel yüz maskeleri de var.

4- Salatalık maskeleri;

Salatalık suyunun ne kadar faydalı olduğunu bilirsiniz. Salatalık dilimlerinizi her gün 20 dakika kadar yüzünüzde beklettiğinizde yüzünüzün nemlenmesini sağlar ve yağlanmanın azalmasına katkı sunar. Yoğurt sürdüğünüz yüzünüze salatalık dilimleri koyarak beklettiğinizde cilt nem oranınız artacaktır.

5- Cilt bakımı;

Yüzünüz çok yağlı bir cilde sahipse profesyonel cilt bakım uzmanlarından yardım almalısınız. Profesyonel yardımlar hem sebum miktarının düşmesini sağlayacak hem de cildinizin ihtiyaç duyduğu nem miktarının artmasına katkı sunacaktır. Profesyonel cilt bakım uzmanları lazer tedavi yöntemleri ile deri altına nüfus ederek sebum yağlarının parçalanmasını sağlar ve vücuttan dışarı atılmasına katkı sunar.

6- Yeşil çay toniği;

Tonik, cilt gözeneklerinin genişlemesini sağlayarak cilt altındaki hücrelerin beslenmesine yardımcı olur. Yeşil çay toniği hem nemlendirici etkisi olan hem de gözenekleri genişleterek cilt altının beslenmesine katkı sağlayan bir tonik türüdür. Yeşil çay içinde leszniym maddesi vardır. Bu madde cildinizi nemlendiren en etkin maddedir.

7- Yağ emici kağıt;

Yağlı ciltler için üretilen yağ emici kağıtlar günde 3 kez yüzünüze uygulanması gereken bir yöntemdir. Müsait olduğunuzda yağ emici kağıdı yüzünüze yapıştırarak cilt altındaki yağ oranının azalmasını sağlayabilirsiniz.

8- Peeling;

Yüz peelingleri deri altındaki sebum miktarını ve ölü hücreleri uzaklaştıran etkiye sahiptir. Hafta da bir kez yapacağınız peeling ile hem cilt bakımı yapmış olursunuz hem de yağ oranının dengelenmesine yardımcı olursunuz.

9- Yediklerinize özen gösterin;

Yağlı ve çok yağlı yemekler yediğinizde cildinizde yağlanma meydana gelir. Yağlı bir cilde sahip olmamak için yapmanız gereken sağlıklı ve yağsız beslenmek, hareket oranınızı artırmaktır. Hareketli bir yaşam hem vücut sağlığınızı korur hem de yağsız bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur.