19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerTiroide Ne İyi Gelir? Sağlıklı Tiroit İçin Doğal Çözüm! Saraçoğlu Tiroid Kürü

Tiroide Ne İyi Gelir? Sağlıklı Tiroit İçin Doğal Çözüm! Saraçoğlu Tiroid Kürü

Vücudumuzda önemli bir işlevi yerine getiren tiroide ne iyi gelir? Daha sağlıklı bir tiroit için turp ile yapılan doğal kür tarifi.

İçerikleri

Tiroide Ne İyi Gelir? Sağlıklı Tiroit İçin Doğal Çözüm! – Tiroit bezi vücudumuzdaki en büyük endokrin bezlerden biridir ve boynun gerisinde oturur. Bir kelebek şekline sahiptir ve ortada bir köprü ile bağlanan iki yan lob vardır. Vücudumuzda bu kadar önemli bir rol oynadığı için tiroidi sağlıklı tutmak önemlidir.

Tiroit Ne İşlev Görür?

T3 Ve T4 Hormonları Üretir

Tiroit kan damarları açısından zengindir. Ayrıca ses kalitesi için önemli olan sinirler bu bezden geçer. Tiroit vücudumuzda çok önemli bir rol oynar ve tiroksin (T4) ve triiyodotironin (T3) denilen birkaç hormonu salgılar.

Bu hormonlar vücudun metabolizmasını, gelişimini ve vücut ısısını düzenler. Ayrıca kalp ve sindirim işlevlerini, kas kontrolünü, beyin gelişimini ve kemik bakımını düzenlerler. Tiroit bezi vücudun enerjiyi ne kadar hızlı kullandığını kontrol eder, protein sağlar ve vücudun diğer hormonlara ne kadar hassas olduğunu kontrol eder.

TSH Tiroidi Kontrol Eder

Beyin hipofiz bezi tiroit bezinin aktivitesini TSH ( tiroid uyarıcı hormon) salgılayarak kontrol eder. Bu tiroid hormonları üretmek için tiroidi uyaran bir hormondur. Doktorlar, bir kişinin tiroid sorunu olup olmadığını anlamak için TSH seviyelerinin normal olup olmadığını kontrol eder.

Tiroit bezi ile ilgili bir problem yaşadığınızda veya genel olarak sağlığınız tehlikeye girdiğinde, tiroit fonksiyonunuz bozularak, hastalıklara neden olarak yaşam kalitenizi düşürür.

Tiroid Çeşitleri ve Belirtileri

Hipertiroid Nedir Belirtileri Nelerdir?

Düşük TSH seviyeleri genellikle tiroidinizin çok fazla T3 ve T4 tiroid hormonu (hipertiroidizm) ürettiği anlamına gelir.

Bu durumda tiroid çok fazla hormon salgılar ve metabolizmanızın hızlanmasına yol açar; bu da vücudunuzda tedavi edilmezse kötü sonuçlar doğurabilir.

Hipertiroid belirtilerinden bazıları şunlardır:

  • Gerginliğe neden olur
  • Uykusuzluk yapar
  • Sıcaklığa karşı intolerans geliştirir
  • Kilo verdirir
  • Kalp çarpıntısı yapar
  • Titremeye neden olur

Hipotiroid Nedir Belirtileri Nelerdir?

Yüksek TSH seviyeleri genellikle tiroidinizin yeterince T3 ve T4 (hipotiroidizm) üretmediği anlamına gelir.

Hipotiroid; tiroidin yetersiz çalıştığında ve metabolizmanın optimal düzeyde çalışmasından sorumlu tiroksin isimli hormonu yeteri seviyede üretmediğinde ortaya çıkar.

Hipotiroid belirtileri

  • Yorgunluk hali
  • Depresyon
  • Kilo artışı
  • Kuru cilt
  • Saç dökülmesi
  • Soğuğa karşı intolerans

Tiroidi Sağlıklı Tutmak İçin Neler Yapılmalı?

Tiroid bezini işlevsiz hale getirebilecek birçok problem vardır. Yaygın tiroid hastalıkları hipertiroidizm veya aşırı aktif tiroid ve tiroid hormonlarının düşük üretimi olan hipotiroidizmdir Tiroit hastalığının tanısı bir doktor, tercihen endokrinolog tarafından konulmalı ve doktorunuzun önerdiği tedavi uygulanmalıdır.

Tiroit nasıl en sağlıklı hale getirilir konusu araştırıldığında, tiroit bezinin aktivitesini dengelemek için listenin en üstünde turp ve turp suyu olduğu fak edilmiştir.

Turpun Sağlığınıza Faydaları

Turp çok faydalı bir sebzedir,  tiroid bezi ile ilgili sorunları ortadan kaldırabilir, cildimizi güçlendirebilir ve sindirim bozukluklarıyla savaşabilir.

Bu nedenle diyetinize turp dahil ederseniz bütün faydalarına sahip olursunuz . Bu gıda sağlığımızı önemli ölçüde artırabilir. Cilt dokularımızı canlandırabilir, yiyeceklerimizi sindirmemize, vücudumuzdaki toksinleri yok etmemize ve mide problemleriyle mücadele etmemize yardımcı olabilir.

Ama hepsi bu kadar değil! Bu sebze, karaciğer için çok faydalıdır. Safra kesesi taşlarını da düşürür. Öte yandan, burnumuzdaki iltihapla savaşmak ve sinüziti ortadan kaldırmak için ideal özelliklere sahiptir.

Bu büyülü sebzede çok sayıda antioksidan bulunur ve C vitamini açısından zengindir. Ayrıca organizmalarımıza büyük ölçüde fayda sağlayabilecek çok önemli besinler de bol miktarda bulunur.

Turp, kabızlığından kaçınmanıza ve bağırsak florasını düzenlemenize yardımcı olacak mükemmel bir müshil olarak çalışır. Ayrıca böbrek taşlarını düşürmenize ve tüm vücudunuzu detoksize etmenize yardımcı olacaktır.

Bu bitkinin içerdiği lif, işlenmiş öğünlerde bulunabilen kolesterol ve doymuş yağların emilimi için idealdir. Çok miktarda iyot ile birleştiğinde, tiroid bezinin işlevini düzenlemenize yardımcı olacaktır. En iyi şekilde nasıl tüketileceğini ve tüm faydalarını nasıl elde edeceğinizi buradan öğrenebilirsiniz!

Tiroit Kürü Tarifi ve Kullanılışı

Malzemeler:

  • 4 turp
  • 1 adet zencefil
  • 4 yemek kaşığı organik bal
  • 4 limonun suyu
  • ½ bir bardak su

Tiroit Kürü Hazırlanışı ve Tüketimi

Tüm malzemeleri bir blenderde karıştırın. Kalın bir karışım oluşturduktan sonra, bir cam kavanoza koyarak kapağını kapatın.

Bu karışımı bir çorba kaşığı olarak 3 hafta boyunca günde 3 ile 4 kez olarak tüketin. Ayrıca günde 2 litre su için, böylece tiroid kürünün tüm yararlı özelliklerine sahip olabilirsiniz.

Diğer Tiroit Kürü Tarifi

Dr. Mercola, tiroit için turp ve turp suyunun oldukça faydalı olabileceğini belirtiyor. Bunun nedeni, turpta (raphanin adı verilen) bulunan bir kükürt bileşiğinin tiroid hormonlarının düzenleyicisi olmasıdır.

Bu kükürt bileşiğinin yeterli miktarda kan dolaşımında dolaştığı zaman, tiroid bu hormonları gerektiği kadarıyla ya az ya da daha çok üretmeye başlar.

Tiroit için Turp Kürü Nasıl Kullanılacak?

1 adet turp suyunu, sebze suyu veya meyve suyunuz ile bir araya getirmeniz iyi bir fikirdir. Örneğin, Dr. Mercola, turp, havuç veya salatalık, kereviz ve limon suyu içeren bir tiroid kürü önerir. Havuç vücutta A vitamini için öncü olan büyük miktarda beta-karoten içerir.

A vitamini değerleriniz düşükse, tiroit stimülasyon hormonu (TSH) üretme kabiliyetiniz sınırlıdır. 2012’den yapılan bir çalışmada  A vitamininin tiroid hormon metabolizmasını düzenlediği gösterilmiştir ve A vitamini desteğinin premenopozal kadınlarda subklinik hipotiroidizm riskini azaltabileceğini göstermiştir.

İyi tiroit fonksiyonu için B-kompleks vitaminler gereklidir. Salatalık B vitaminleri içerir, bu yüzden tiroid bezlerini beslemeye çalışırken iyi bir seçimdir.

Dr. Mercola tiroit kürünün içerisine iyot artışı için toz haline getirilmiş dulse deniz yosunu eklemesini tesviye ediyor. Bunun nedeni, iyotun tiroidin düzgün çalışması için çok önemli bir eser mineral olmasıdır, bu nedenle iyot bakımından zengin gıdalar tüketmek tiroidin sağlıklı çalışmasına yol açacaktır.

Araştırmalar, beslenmenizdeki iyot eksikliğinin tiroid bezi, uyuşukluk, yorgunluk, bağışıklık sisteminin zayıflığı, yavaş metabolizma, kilo artışı ve daha fazlasına yol açabileceğini göstermiştir.

2014 yılında yapılan bir başka çalışmada , hem iyot eksikliği hem de iyot fazlalığının tiroit bozukluğu riski ile ilişkili olduğu sonucuna varılmıştır.

Ulusal Sağlık Enstitüleri’ne göre, önerilen günlük iyot alımı 19 yaşın üstündeki erkekler ve kadınlar için 150 mikrogram’dır. İyot içeren gıda kaynakları arasında deniz yosunu, deniz ürünleri, süt ürünleri, tahıl ürünleri, yumurtalar ve iyotlu tuz bulunur.

Tiroit Kürü – Güvenlik Notları

  • Bu meyve suyu tiroid bezinin genel bakımında kullanılır,  tiroid bozukluklarını tedavi etmek için kullanılmaz.
  • Tiroit bozukluklarının uzman bir doktor tarafından tedavi edilmesi gerekir.
  • Tıpkı karaciğer, böbrek veya kolon gibi vücudunuzdaki herhangi bir organın sağlıklı işlevini sürdürdüğünüz gibi, tiroid bezini beslemek önemlidir, böylece daha verimli çalışır.
  • Bununla birlikte, tiroidinizle ilgili herhangi bir özel durumunuz varsa mutlaka doktorunuzun önerilerini alın.
Tiroide Ne İyi Gelir? Sağlıklı Tiroit İçin Doğal Çözüm! Saraçoğlu Tiroid Kürü