19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkHastalık BelirtileriTiroid Hastası Olduğunuzun 6 Gizli İşareti

Tiroid Hastası Olduğunuzun 6 Gizli İşareti

İşte tiroid hastası olduğunuzun 6 gizli işareti. Bende yoktur demeyin, bu belirtiler varsa zaman kaybetmeden bir uzman doktora gözükün..

İçerikleri

Hasta olduğumuzda üşüttüğümüzü, grip ya da alerji olduğumuzu düşünürüz. Bazen tahminlerimizde haklı olsak da bazense vücudumuzdaki belirtilerin ciddi bir hastalığın habercisi olabiliyor. Tiroid hastalığı belirtilerinin normal hastalıklarla benzer olmasından dolayı birçok insan tiroid ile alakalı hastalıklarından habersiz olarak yaşıyor ve dolayısıyla tedavi olmuyor.

Tiroid hastalıklarının belirtileri yavaşça ortaya çıkar. Vücudumuzun belirtilerini iyi gözlemlememiz ve gereken tedaviyi almamız çok önemlidir.

İşte tiroid hastalığına sahip olabileceğinizin 6 işareti:

1-Konsantrasyon bozukluğu:

Tiroid hastalığının en erken belirtisi konsantrasyon bozukluğudur. Başta sadece konsantre sorunu yaşarken hastalık ilerledikçe hafızanızın zarar görmesine neden olur.

2-Yorgunluk veya halsiz hissetme:

Yorgun veya güçsüz hissetmenizin ardında birçok neden yatıyor olabilir.

Uzun ve yeterli uyuduğunuz halde hala yorgun ve güçsüz hissediyorsanız, tiroid bezleriniz düzgün çalışmıyor olabilir.

3-Aşırı üşüme:

Tiroid bezinizin düzgün çalışmadığının bir diğer göstergesi de vücut ısınızın hep düşük olmasıdır. Vücut ısınız sürekli düşük olduğunda çok üşürsünüz, elleriniz ve ayaklarınız ısınmaz ve soğuk soğuk terlersiniz.

4-Depresyon:

Tiroid sorunları ayrıca ruh halinizi de etkiler. Ruh haliniz çabuk değişir, çabuk üzülürsünüz ve birden depresif hissetmeye başlarsınız.

5-Kilo alma:

Yediklerinize dikkat etmenize ve sürekli spor yapmanıza rağmen hala kilo alıyorsanız, tiroid beziniz düzgün çalışmıyor demektir. Ayrıca tiroid bezi alakalı rahatsızlıklar sonucunda midenizde sürekli bir şişiklik hissedersiniz.

6-Kuru cilt ve saç:

Sürekli kaşınıyor musunuz? Saçlarınız kuru ve yıpranmış mı? Sık sık saçlarınız dökülüyor mu? Sizde muhtemelen tiroid yetmezliği var ve tiroid beziniz yeterince hormon salgılayamıyor demektir. En iyi bir doktora görünmenizdir. Tiroid rahatsızlığınız varsa da derhal tedaviye başlanmalıdır..