19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaSağlıkBeslenmeTıkalı damarları hızlıca açan en iyi 9 besin!

Tıkalı damarları hızlıca açan en iyi 9 besin!

Dünya genelinde en çok görülen ve ölümle sonuçlanabilen hastalıkların başında gelen kalp ve damar rahatsızlıklarına karşı önlem alıyor musunuz? Genç yaşlarda edinilen beslenme ve spor alışkanlığı kalp ve damar hastalıklarının önüne geçme yöntemlerinden biridir. Ancak bazı besinler ile de, damar tıkanıklarına yol açan sorunları ortadan kaldırmak mümkün. İşte o besinler.

İçerikleri

Beslenme şekliniz ve düzeniniz genel sağlığınızın durumunu belirlemede çok önemlidir. Bu nedenle, kaliteli ve sağlıklı gıdalar tükettiğinizden emin olmanız önemlidir.

Marketlerde alışveriş yaparken birçok reklam görürsünüz. Genellikle lite ürün reklamları dikkat çekmektedir. Gördüğünüz bu reklamlar ile ilgili tüketicilerin sağlıklarının önemsenerek ürünlerin üretildiği yargısına varabilirsiniz. Ancak size önerimiz tekrar iyice düşünün.

Hazır gıdaların birçoğu raf ömrünü uzatmak ve ürünlere lezzet katmak için katkı maddeler karıştırılarak üretilmiştir. Bu ürünlerin tüketilmesi, obezite, kalp-damar hastalıkları ve hormon dengesizlikleri gibi belirli hastalıklara yol açmaktadır.

Başlıca sorunlardan biri de, şirket reklamcılığının tüketicileri bu “lite” ürünlerin kendileri için iyi olduğu konusunda yanlış şekilde ikna edebilmesidir.

Bununla birlikte, birçok sağlık kuruluşu, bu yiyecekleri sürekli olarak tüketildiğinde, diğer ciddi hastalıkların yanı sıra, kan hastalıkları ve yüksek kolesterol riskini de arttırdı konusunda uyarılarda bulunmaktadırlar.

Neyse ki, size vereceğimiz doğru bilgilerle, vücudunuzun herhangi bir toksinden detoksifiye edilmesine ve “sağlıksız” gıdaların olumsuz etkilerinden kaçınmanıza yardımcı olacak sağlıklı yiyecek seçimleri yapabileceksiniz.

Aşağıda, düzenli aralıklarla tüketmeniz gereken dokuz yiyeceğin bir listesini bulacaksınız, çünkü bu besinler atardamarlarınızı temizler ve damarlarınızın genel işlevini geliştirir.

Tıkalı Damarları Açan Besinler Neler?

İşte damarlarınızın tıkanmasını engelleyen ve tıkalı damarların açılmasına yardımcı olan mucize besinler:

Nar Suyu
Nar Suyu

Nar Suyu

Nar suyu, vücudunuzdaki zararlı toksinlerin atılmasını sağlayan yararlı antioksidanları içerir. Nar, böğürtlen, yaban mersini ve portakaldan daha fazla antioksidan içerir.

Nar suyunu düzenli olarak içerseniz, damarlarınızı temizleyerek, kalp hastalığının ve yüksek kolesterolün olumsuz etkilerini azaltabilirsiniz.

Yağlı Balık

Omega-3 yağ asitlerinizi vücudunuz üretemez ancak, bu yağ asitlerinde yüksek olan yiyecekleri aramak ve tüketmek sizin yararınızadır. Omega-3 yağ asitleri besin olarak yüksek düzeyde barındıran  balıklar vardır.

Yağ asitleri diyetiniz yoluyla vücudunuzda emilebilir ve bu yağ asitleri kardiyovasküler sağlığınızı son derece iyileştirebilir.

Diyetinize haftada en az iki kez yağ asidi içeren besiler eklemek, tıkalı damarları açabilir, kan akışınızı düzenleyebilir, arterlerin ve damarların sertleşmesini önleyebilir ve damar şişmesini azaltabilir.

En çok tavsiye edilen balıklardan bazıları:

  • Somon
  • Orkinos
  • Tuna
  • Alabalık
  • Ringa
  • Sardalya
Lahana Turşusu
Lahana Turşusu

Lahana Turşusu

Lahana turşusu başka bir sağlıklı besindir, çünkü doğal olarak sindirim sisteminizin çalışmasına yardımcı olan ve kalp sağlığını destekleyen sağlıklı bakteri içerir.

Lahana turşusu tüketmeniz, vücudunuzun temizlik sürecine yardımcı olur. Ayrıca kolesterol seviyenizi düşürür ve zararlı toksinleri yok eder. Lahana turşusu ayrıca bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve bulaşıcı hastalıkları da önleyebilir.

Zeytinyağı

Sızma zeytinyağı yemekleri lezzetlendirmekten daha fazlasını yapabilir. Zeytinyağı yukarıda bahsettiğimiz yağ asitlerinin sağlıklı bir kaynağıdır. Bu asitler, atardamarlarınızı temizlemenin doğal sürecini başlatır.

İşlenmemiş ham zeytinyağını tüketmek, vücudunuzdaki aşırı kolesterol ve trigliseritleri temizleyebilir. Vücudunuzda yüksek kolesterol ve yüksek trigliseritler olduğunda, kalp krizi ve / veya felç geçirme riskiniz artar.

Susam

Uzmanlar susamın kalbi korumada etkili olduğunu kanıtladılar. Ayrıca bazı dolaşım problemlerini çözebilir ve kalp hastalığının ilerlemesini önleyebilirler.

Susam tohumları ayrıca yağ asitleri, antioksidanlar ve antienflamatuvarlar içerir. Bu şaşırtıcı özelliklerin tümü, atardamarlarınızın genel sağlığını ve işlevini iyileştirebilir.

Domates
Domates

Domates

Domates lezzetli bir besin olamanın yanında, likopen olarak bilinen güçlü bir bileşeni barındırır. Likopen, atardamarlarımızdan kötü kolesterolü alan ve azaltan bir antioksidandır.

Domates lezzetli ve besleyicidir, salatalarda çiğ olarak kullanılır, ancak pişirildikten sonra daha sağlıklıdırlar.

Yulaf

Yulaf ezmesi lif bakımından zengindir. Yulaf, genel sindirimin iyileştirilmesinde yararlı olan ve vücudun kolesterol ve yağ seviyelerini düzenleyen bir besindir. Her gün veya haftada üç kez mutlaka yulaf ezmesi tüketin. Yulaf ezmesi ile atardamarlarınız kendilerini temizler ve zararlı toksinleri giderir.

Fındık

Bazı kuruyemişler, tıkalı arterleri önlemek ve kardiyovasküler sağlığı desteklemek için harika bir seçenektir. Vücudunuzdaki kolesterol seviyesini azaltan sağlıklı yağlar içerirler. Seçilecek en iyi kuruyemişlerden bazıları şunlardır:

  • Fındıklar
  • Antep fıstığı
  • Badem
  • Yer fıstığı

Karpuz

Karpuz, sıcak bir yaz gününde susuzluğumuzu gideren lezzetli ve besleyici bir besinden daha fazlasıdır. Karpuzun kalorisi düşük ancak besin değeri yüksektir. Vücudun arterlerini koruyabilen ve temizleyebilen antioksidanlar içerir.

Karpuz aynı zamanda bir idrar söktürücüdür, bu yüzden vücudun vücuttaki atıkları gidermesine yardımcı olur. Ayrıca vücuttaki tüm iltihapları kontrol edebilir ve dolaşımını iyileştirebilir. Karpuz, ana amino asit: L-sitrülin de dahil olmak üzere amino asitleri de içerir. Asit olarak telaffuz edilmesi zor olan yüksek kan basıncını azaltmaya yardımcı olur.

Artık atardamarlarınızın ve kardiyovasküler sisteminizin en iyi şekilde çalışmasına yardımcı olacak harika besinlerin olduğunu öğrendiniz. Bu yiyecekleri düzenli olarak tüketmeye çalışın ve en iyi sonuçları almak için sağlıklı bir diyeti  yaşam tarzına ekleyin.

Tıkalı damarları hızlıca açan en iyi 9 besin!