27 Nisan 2024 Cumartesi
Ana SayfaKadınCilt BakımıThermage tedavisi nasıl yapılır, hangi bölgelere uygulanır?

Thermage tedavisi nasıl yapılır, hangi bölgelere uygulanır?

İçerikleri

Thermage cildin sıkılaşmasını elastikiyetini sağlayan teknolojik cihazlarla yapılan yeni nesil bir cilt uygulamasıdır. Uzun zamandır Türkiye dâhil dünyanın birçok ülkesinde kullanılmaktadır. Güvenilirliği kanıtlanmış dolayısıyla cerrahi bir uygulama olmaması nedeniyle de sıklıkla tercih edilmektedir. Thermage tedavisi tam anlamıyla cerrahi operasyona alternatif oluşturan bir tedavidir. Sıklıkla yapılması durumunda yaşlanmayı uzun vadede geciktiren ve cildi onaran bir özelliği bulunur.

Thermage uygulamasının en önemli kısmı cildin elastikiyet kaybına izin vermemesidir. Özelliği cilde esneklik sağlaması ve yüz ovalini muhafaza etmesidir. Kısaca sağlıklı ve genç bir cilt oluşturmasıdır. Thermage tedavisi sonrasında cilt doğal bir görünüm kazanır. Tek seansta yapılan bir işlemdir. Ayrıca iyileşmek için bir süreye ihtiyaç yoktur. Bu da tedaviyi son derece avantajlı kılar. Thermage tedavisi cildin üst tabakasına değil derinlerine inilerek uygulanan bir işlemdir. Bu nedenle ciltte herhangi bir tahriş kızarıklık oluşmaz. Hasta işlemin ardından günlük yaşamına kaldığı yerden devam eder. Tedavi bir cerrahi operasyon olmamasına rağmen plastik cerrahlar tarafından uygulanır ve uygulanmalıdır.

Herkes Thermage Tedavisi Yaptırabilir Mi?

Thermage tedavisi Thermage CPT olarak bilinmektedir. 45 yaşından sonra yapılması uygun görülen bir tedavidir. Çünkü cilt 45 yaşından sonra daha fazla elastikiyet kaybı yaşar. Dolayısıyla yaşlanma belirtileri bu yaşlarda daha fazla belirginleşir. Ancak 45 yaş elastikiyetinin kaybolmaya başladığı yaş olarak bilindiğinde 40’lı yaşlarda bu tedaviye başlamak çok daha sağlıklı olmaktadır. Herkesin rahatlıkla yaptırabileceği ve yaptırması gerektiği bir tedavidir. Tedavi sonrasında cilt sıkılaşır pürüzsüz bir görünüm kazanır ve dolayısıyla genç bir cilt ortaya çıkar. Thermage CPT tedavisi cilt esnekliğini kaybetmeden yapılması gereken bir tedavidir. Bu zamanda yaptırılan Thermage CPT tedavisi sonucunda çok daha başarılı sonuçlar elde edilir.

Thermage Tedavisi Nasıl Yapılır?

Thermage tedavisinde radyo frekansları kullanılır. Cildin alt tabakasına radyofrekans sinyalleri gönderilerek tedavi uygulanır. Radyofrekans dalgaları cildin içeriğinde bulunan kolajen ve elastin maddesinin tetiklenmesini sağlar. Dolayısıyla cilt yeniden kolajen ve elastin ve etmeye başlar. radyofrekans dalgaları ciltte bulunan pürüzleri ortadan kaldırır cildi sıkılaştırır ve genç bir oval yüz görüntüsü ortaya çıkar.

İşlem Hangi Bölgelere Uygulanır?

Cilt yaşlanmaya başladığı zaman ilk deformasyon elastikiyet kaybı ile oluşur. Buna bağlı olarak da yüz ovali bozulur. Thermage CPT tedavisi yüz ovalinin toparlaması açısından önemlidir. Aynı zamanda yüzün bütün bölgesine lift etkisi uygular. Bu lift etkisi de cildin gençleşmesine sebep olur. Dudak etrafı, göz kenarlarındaki kazayağı bölgesi, göz kapağındaki sarkmalar ve kaşlardaki düşme Thermage tedavisi ile tamamen ortadan kalkar.

Thermage Cilt Tedavisi Ne Kadar Sürede Yapılır?

Thermage CPT tedavisi çok kısa sürede gerçekleştirilen işlemlerden biridir. Yaklaşık olarak 1 saat gibi bir sürede tamamlanır. Tek seans uygulanan bir tedavidir. İkinci seansa ihtiyaç olmaz. Thermage tedavisini 2 yılda bir yaptırmak yaşlanmayı ciddi anlamda ortadan kaldırır. Tedaviden sonra ise ciltteki parlaklık ve sıkılık gözle görülür şekilde fark edilir. Tedavinin tam anlamı ile etkili olabilmesi 2-3 ay gibi bir süre beklemek gerekir. Cilt bu süre içinde kolajen ve elastin üretmeye başlar. Asıl ciltteki yenilenme ve sıkılaşma o zaman fark edilir. Thermage CPT tedavisi yalnızca yüz bölgesine değil yaşlanma belirtilerinin bulunduğu vücudun diğer bölgelerine de uygulanabilir bir tedavidir.