26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkHastalıkSürekli geğirmek hangi hastalığın belirtisidir, neden olur?

Sürekli geğirmek hangi hastalığın belirtisidir, neden olur?

Son derece olağan bir durum olan geğirme, sürekli tekrar eden bir hal aldığında sindirim sisteminde bir bozukluğa işaret etmektedir. Yanımızda bir kişi sürekli geğirdiğinde ya da kendimiz sürekli geğirdiğimizde rahatsızlık duyabiliriz. Ancak tekrarlayan geğirmenin bir hastalık belirtisi olabileceği unutulmamalıdır. Peki, geğirme neden olur? Sürekli geğirmek neyin belirtisidir?

İçerikleri

Sürekli geğirmek birçok farklı sebebe bağlı olabilir. Bu nedenle detaylı olarak araştırılması gerekmektedir. Kimi zaman geğirmek normal kabul edilebilir. Normal sıklıkla olan geğirmeden korkmanıza gerek yok. Ancak bu durum tekrar ettiğinde altında yatan sebeplerin neler olduğu tespit edilerek önlemler alınmalıdır.

Geğirme Neden Olur, Nedenleri Nelerdir?

Midede ya da sindirim sisteminde meydana gelen bazı sorunlar sürekli geğirmeye neden olabilir. Sürekli geğirme sorunu yaşayanlar internetten bu durumun nedenlerini detaylı olarak araştırmaktadır. Siz değerli okuyucularımızın değerli zamanlarını harcamalarını önlemek için bu konuyu detaylı olarak araştırdık. Bu araştırmalarımıza göre sürekli geğirme nedenleri şu şekilde sıralanabilir:

  • Çölyak hastalığı
  • Gastrit
  • Hassas bağırsak sendromu
  • Mide kanseri
  • Hava yutma
  • Hamilelik
  • Sindirim sistemi bozukluğu
  • Beslenme alışkanlıkları
  • Mideyi boşaltma güçlüğü

Sürekli Geğirmek Hangi Hastalığın Belirtisidir?

Bazen çok normal bir durum olan geğirmek bazen bazı hastalıkların belirtisi olabilir. Örneğin çölyak hastalığı olan kişiler sürekli geğirmektedirler. Bu kişilerin ince bağırsakları hastalığa bağlı etkilendiğinden sürekli geğirirler. Sürekli geğirmek hangi hastalığın belirtisidir derseniz; reflü, ülser, mide fıtığı, gastrit gibi hastalıkları sayabiliriz. Bu hastalığı netleştirmek için bir an önce doktora giderek muayene olmanız gerekmektedir.

Geğirmeye Ne İyi Gelir?

Bağırsak ile midedeki gaz problemlerini gideren anason çayı geğirmeye de iyi gelmektedir. Bununla beraber çeşitli hastalıklarda kullanılan zencefil çayı da geğirmeye iyi gelir. Bunlarla beraber kişinin beslenmesine de çok dikkat etmesi önemlidir. Öncelikle bir doktora giderek geğirmeye neden olan problemin saptanması ve tedavi edilmesi gerekir. Daha sonra bitkilerin mucizevi etkilerinden yararlanarak geğirme problemi ortadan kaldırılır.

Geğirmeye Bitkisel Çözüm Nedir?

Midede biriken gaz ya da yutulan hava gibi çeşitli nedenlerle görülen geğirmeye bitkisel çözüm nedir öğrendikten sonra bu sorundan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Evde kolaylıkla hazırlayacağınız bu yöntemler aşağıda sıralanmıştır:

Zencefil Çayı: Kasların gevşemesini sağlayan zencefil çayı geğirmeye iyi gelmektedir. Ufak bir parça zencefili rendeledikten sonra bir barda sıcak su içerisine ekleyin. Demlendikten sonra süzerek için. Zencefili tek başına sevmeyenler içine bal ve limon da ekleyebilir.

Nane Çayı: Geğirme probleminde çok sık kullanılan yöntemlerden biridir. Bir çay kaşığı kadar kuru naneyi bir bardak sıcak suya ekleyin ve birkaç dakika demlendirdikten sonra süzerek için.

Papatya Çayı: Bir diğer bitkisel çözüm papatya çayıdır. Sakinleştirici özelliği için kullanılan papatya çayı hazımsızlığı da önleyerek geğirmeye iyi gelir.

Geğirmeye Ne İyi Gelir İbrahim Saraçoğlu

Günümüzde en çok rastlanan hastalıklardan olan geğirmeye ne iyi gelir İbrahim Saraçoğlu tarifleri oldukça dikkat çekicidir. Kısa sürede mide şişkinliğini giderecek bu tarifler geğirmeye de iyi gelmektedir. İşte o tarifler:

Limonlu su: Evet, yanlış duymadınız! Sadece limonlu su ile geğirmeye elveda diyebilirsiniz. Sabahları uyanır uyanmaz ılık su içerisine bir dilim limon ekleyin ve için. Antioksidan etkisi ile karındaki şişkinliği azaltarak geğirmeyi azaltmaktadır.

Melisa çayı: Şişkinliklerde oldukça etkili olan melisa çayını geğirme için de kullanabilirsiniz. Günde bir fincan taze melisa çayını hazırlayarak tüketin.

Geğirmeye Hangi Bölüm – Doktor Bakar?

Geğirmeye Gastroenteroloji bölümü bakmaktadır. Sindirim sistemi hastalıklarıyla ilgilenen bu bölümün doktoruna Gastroenterelog denir.