22 Nisan 2024 Pazartesi
Ana SayfaSağlıkHastalıkGöğüs kanserini önleyen mucizevi besinler!

Göğüs kanserini önleyen mucizevi besinler!

İçerikleri

Göğüs kanseri kadınlarda en sık görülen kanserlerden biridir. Dünya Sağlık Örgütü’ne göre (WHO), 8 kadından 1’i bu hastalığın bir formunu hayatının bir noktasında geliştirir. Göğüs kanseri aynı zamanda erkeklerde de oluşabilir, özellikle de 60-70 yaşlar arasında. Fakat olma sıklığı çok daha azdır. Göğüs kanseri, diğer kanserler kadar yüksek ölüm riski taşımaz. Hayatta kalma oranı artmaya devam ediyor ve birçok kişi bu zor mücadeleyi kazanıp hayatta kalıyor.

Bilimin birçok avantajı vardır ve yeni, daha kişiselleştirilmiş ve etkili tedaviler sürekli olarak geliştiriliyor. Araştırmacılar hala bunu önlemenin yollarını arıyor. Bu yazımızda, belirli yiyecekleri yemenin göğüs kanserini önlemeye yardımcı olduğunu ispat eden ilginç bir araştırmadan bahsetmek istiyoruz.

Bakteri ve göğüs kanseri

Göğüs kanserinin kesin sebebi bilinmiyor, bu da ondan etkileneceğinizi ön görmeyi imkansız kılıyor. Genetik faktörler, hayat tarzı seçimleri ve hatta menopoz için süregelen hormonal terapilerin hepsi, kanserli hücrelerin göğüste gelişip gelişmemesinin belirlenmesinde bir rol oynar.

Hiç kimse gelecekte göğüs kanseri geçirip geçirmeyeceğini bilemez. Önlem için adım atmak ve periyodik testler, göğüs kanserini önlemek için yapabileceğiniz en iyi şeyler.

Bunu öğrenin: Bugünden yemeye başlamanız gereken 10 kanserle savaşan gıda

Bu hastalığı önlemekle ilgili gerçekten yardımcı olabilecek bazı bilgiler içeren, enteresan bir makale yakın bir zamanda haberlerde çıktı. Sizi detaylarla aydınlatacağız.

Göğüs kanseri ve bakteri

Amerikan Mikrobiyoloji Topluluğu (ASM) yakın zamanda Science Daily ve Uygulamalı ve Çevre Mikrobiyoloji Dergisi‘nde yayımlanan uzun bir çalışma yürüttü.

Çalışma aşağıdakilerle sonuçlanıyor:

Kötü huylu bir tümörü aldırmak için mastektomi geçiren 58 kadın, aynı şekilde iyicil tümöre sahip 50 kadın ve estetik cerrahi ameliyatı geçiren 23 kadın bu araştırma için göğüs dokularını bağışlama kararı aldılar.
Mikrobiyolojistlerin hedefi, her doku örneğinde var olan bakterilere bakmak ve aralarında bir fark aramaktı.
Çalışma, Ontario Üniversitesi’nden, göğüs kanseri olan kadınların örneklerinde aynı zamanda yüksek miktarda koli basili ve Stafilokok Epidermidis bakterisi bulunduğunu bulan Profesör Gregor Reid’e gitti.
Bu iki zararlı bakteri DNA sarmallarının bozulmasına ve hücrelerin oksijen almasının engellenmesine neden olur ki bu iki faktör, kötü huylu bir tümörün vücudunuzda gelişmesine sebep olabilir.
Bu bakterilerin bulunmasının, göğüs kanseri geçireceğinizi garanti etmeyeceğine dikkat çekmeliyiz. Öte yandan, riskinizi artırırlar.
Eğer aileniz göğüs kanseri geçmişi varsa ya da sigara içiyorsanız, o zaman riskiniz daha da fazla.

Göğüs kanseri riskini artıran zararlı bakterilerle mücadele için probiyotikler

Birçok kişi muhtemelen bu bilgi karşısında şaşıracak fakat göğüsler aynı zamanda kendi eşsiz bakteri örtüsüne sahiptir, aynı sindirim sisteminde olduğu gibi. Bu karmaşık ve önemli mikro-biyomlar, göğüs dokuları içinde bir yerde kendi önemli işlerini yaparlar. Bu araştırmacılar için umutlu bir haber. Kanseri önleme ve hatta onla mücadele etme yollarından biri de bağışıklık sistemini güçlendirme ve direkt olarak göğüs kanserinin gelişmesine katkıda bulunan tipte bakterileri iyileştirmek için özel antibiyotikler tasarlamak.

Bu sebeple, size daha fazla probiyotik yemenizi tavsiye ederiz.

Çalışmadan sorumlular, daha fazla probiyotik yemek kadar basit bir şeyin bu tip zararlı mikroorganizmalarla etkili bir biçimde mücadele edebildiğini kanıtladı.

Keşfedin: Kolon temizliği için en iyi 5 meyve

Sabah rutininize bir bardak sade yoğurt ve meyve ekleyin. Her gün bir parça bitter çikolata yiyin. Lahana turşusu ya da fermente edilmiş lahana da yine faydalı. Tamamen doğal kombu çayı içmeyi deneyin. Sağlıklı bir diyet takip edin ve her zaman meyve ve sebzelerinizi tüketmeden önce güzelce yıkayın.