28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıSuna Dumankaya elma sirkesinin cilt için faydaları

Suna Dumankaya elma sirkesinin cilt için faydaları

İçerikleri

Cilt lekeleri ve cilt bakımı etkileri yeni keşfedilen elma sirkesinin zayıflama üzerine faydaları hep bilinir. Yağ yakan bazı maddeler taşıyan elma sirkesi, gerçekten zayıflama için ideal bir bitkisel formüldür. Ancak bu yazımda sizlere elma sirkesinin cilt lekeleri ve cilt kırışıklıklarının tedavisinde faydaları anlatılacaktır.

Mükemmel bir cilt tazeliğine ve pürüzsüz lekesiz bir cilde kavuşmak için mutfağınızda yemeklerde ve salatalarda kullandığınız elma sirkesi formülünden faydalanabilirsiniz.

Elma Sirkesinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Elma sirkesi 19 uncu yüzyıldan beri içerisinde bulundurduğu esansiyel yağlardan dolayı kozmetik uygulamalarında kullanılmaktadır. Ancak elma sirkesinin tedavi ve bitkisel şifa amaçlı kullanımı, Romalılarda bile görülmektedir. Elma sirkesi, ciltte aynı bir tonik karışımının yaptığı etkiye eşdeğer bir tedavi oluşturmaktadır. Antiseptik mikrop kırıcı özelliği ile elma sirkesi, sivilce oluşumunu önlemekte ve sivilce lekelerine bitkisel çözüm sunmaktadır. Cilt altındaki kılcal damarları güçlendiren ve kan dolaşımını hareketlendiren elma sirkesi, cildin kendini yenilenmesini hızlandırarak cilt lekeleri oluşumunu tedavi etmektedir. Elma sirkesinin cilde faydaları arasında cildin PH düzeyini normale çevirmesi de sayılabilir.

Elma Sirkesi Cilt İçin Nasıl Kullanılır?

Elma sirkesi, lavanta, biberiye, gül veya papatya ile birlikte kullanıldığında etkisini katlamaktadır. Elma sirkesini cilt lekeleri ve cilt bakımı için kullanacaksanız elma sirkesinin en iyi kalitede olmasına özen göstermelisiniz. Kullanılan çiçeklerin de kurutulmuş olması veya en fazla 2 günlük tazelikte olması gereklidir. Elma sirkesi ile hazırlanan çiçek karışımlarını 24 saat içerisinde kullanıp bitirmeniz de önemlidir. Çünkü elma sirkesinde cilt lekelerine ve ciltteki kırışıklıklara iyi gelen esansiyel yağ asitleri oldukça uçucudur.