28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkSonbaharda metabolizmayı hızlı çalıştırmanın yöntemleri

Sonbaharda metabolizmayı hızlı çalıştırmanın yöntemleri

İçerikleri

Sonbahar mevsimine girilmesi ile birlikte metabolizma yavaşlamaktadır. Ancak beslenme tarzımızda yapacağımız değişikliklerle metabolizmamızın daha hızlı çalışmasını sağlayabileceğimiz gibi vücudumuzdaki yağ yakımını da hızlandırabiliriz.

Her Üç Saatte Bir Öğün

Metabolizmayı hızlandırmanın ve iştahı kontrol altına almanın en iyi yöntemlerinden birisi 3-3,5 saatte bir öğünümüz olmalıdır. Böylelikle uzun süreli açlıklara kendimizi mahkum etmeyerek vücudumuzun gereksinim duyduğu kaloriden fazlasını almamış oluruz.

Vücuttaki Yağı Su İçerek Yakın

Günlük yaşam içerisinde yeterli su içtiğimiz takdirde vücudumuzdaki yağları yakacağımız gibi yakılan yağları vücuttan atarız. Bu nedenle günlük asgari 2-2,5 litre su kesinlikle içilmelidir. Ancak sonbahar ile birlikte serinleyen havalar susuzluk hissimizi azaltmaktadır. Suyu daha cazip hale getirmek için meyveler, nane, limon, kabuk tarçın ile su aromalı hale getirerek daha rahat içebiliriz. Ayrıca vücutta biriken ödemi atmak için yeşil çay ile kiraz sapı çayı günlük 2-3 fincan kesinlikle içilmelidir.

Kurubaklagil İle İnce Bel

Kuru baklagiller üzerine gerçekleştirilen araştırmalar gösteriyor ki nohut, yeşil mercimek, kuru fasulye gibi kuru baklagillerin içeriğindeki kaliteli posa karın ve bel bölgesinin daha ince olmasını sağlıyor. Bu nedenle haftalık 2-3 defa kurubaklagil yenilmesi ince bele sahip olmanın sırrıdır.

Ana Öğünlerde Salatadan Vazgeçmeyin

Sağlıklı bir yaşam için daha az kalori ile daha fazla doymak gerekiyor. Bu gözümüze imkansız gibi görünse de ana öğünlerde içeriğinde bol yeşillik bulunan büyük porsiyon salata sayesinde hemen hemen sıfır kalori ile karnımızı doyurabiliriz. Ancak salatayı hazırlarken yüksek kalorili soslardansa, limonlu ve zeytinyağlı soslar kullanın.

Omega-3 İle Kışı Mutlu Geçirin

Kış mevsiminde bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek ve kilo almamak için omega-3 ağırlıklı beslenmeye özen gösterilmelidir. Ayrıca mevsim geçişlerinde sık rastlanan baş ağrısı, depresyon gibi şikayetlerle muhatap olmamak için omega-3 tüketmeye dikkat etmelidir. Omega-3 oranının çok yüksek olduğu hayvansal besin balıktır. Bitkisel besinlerde içeriğinde omega-3 bol olan besinler ise keten tohumu, ceviz, chia tohumu ve semizotudur.

Hareketli Yaşam Tarzı

Metabolizmanın hızlı çalışması için hareketli yaşam tarzı olmazsa olmazdır. Bu yüzden haftada 3-4 gün 40-50 dakika aralığında yürüyüş yapmak, yüzmek, bisiklete binmek sağlıklı yaşamın şifreleridir.

Sağlıklı bir şekilde yaşayabilmek için tatlı krizine çok dikkat etmek gerekiyor. İnsanlar, tatlı krizine girdikleri zaman genellikle kalorisi yüksek sağlıksız tatlıları yemeyi tercih ederler. Oysa uzun süre tokluk hissi veren sağlıklı tatlılar ile özellikle kalp ve damar sağlığını korumak mümkündür.