19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkBeslenmeSoda ile Türk kahvesi nasıl yapılır? Lezzetli mi?

Soda ile Türk kahvesi nasıl yapılır? Lezzetli mi?

İçerikleri

Türk kahvesi, su, kahve ile yapılan bir kahve çeşididir. Aslına baktığınızda yapımı oldukça basit, gerekli malzemeler ise minimum ölçüdedir. Fakat Türk kahvesini daha değişik bir tada dönüştürecek farklı bir yapım şekli daha var. Sosyal medyada hızlıca yayılmış, soda ile yapılan kahve videoları dolu her yerde. Daha önce Türk kahvesini farklı yöntemler ile yapıldığını görmüşsünüzdür. Sodalı Türk kahvesi, özellikle de son dönemlerde kafelerde bile sıkça gördüğümüz bir kahve çeşididir.

Sodalı Türk Kahvesi Yapımı

Sodalı Türk kahvesi, evde kolayca hazırlayabileceğiniz düzeyde, orijinal Türk kahvesi yapımı ile neredeyse aynı yapıma sahiptir. Böylece siz de kolayca evde deneyebilir ve tadını keşfedebilirsiniz.

Soda ile kahve yapımı için gereken malzemeler;

  • Şişede maden suyu (fincan ölçüsü kadar)
  • Fincan başına 1.5 kaşık taze Türk kahvesi
  • Eğer şeker kullanıyorsanız, dilediğiniz miktarda şeker

Maden suyunu, Türk kahvesini ve şekeri cezveye alıp yavaş yavaş karıştırınız. Ardından cezveyi ocağa alıp kısık ateşte pişirin. Sodalı Türk kahvesi olduğu için hızlı bir şekilde köpürecektir. Köpüğünü fincana aktarın. Biraz daha pişirdikten sonra devamını da fincana dökün.

Sodalı Türk Kahvesi Lezzetli Mi?

Sodalı Türk kahvesi, orijinal Türk kahvesine kıyasla çok daha düşük bir tat kalitesine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Tabi ki lezzet biraz da görecelidir fakat aroma kaybı, yoğunluk sorunu gibi konular ele alındığında, Türk kahvesinin esas duruşunu tam anlamıyla yitiriyor diyebiliriz. Soda ile kahve fikri, son dönemlerde ortaya çıkmış bir fikirdir zaten. Daha öncelerinde böyle bir fikir ve içecek üretimi gözükmüyor. Bunun yanı sıra sodalı Türk kahvesi, kahvenin bol köpüklü olması için de sıklıkla uygulanıyor.

Daha Köpüklü Türk Kahvesi İçin Soda İle Kahve Yapımı

Sodanın asidi nedeniyle kahve, çok daha köpüklü oluyor. Fakat bu köpük, normal bir Türk kahvesindeki köpük gibi değil, daha çok baloncuklar halinde oluyor. Bu da Türk kahvesinin orijinal duruşunu olumsuz yönde etkileyen bir şey.

Kahve konusunda hassas olan kişilerin denemesine çok gerek olmayan bir lezzet. Fakat sıradan Türk kahvesi tadından sıkıldıysanız ve yeni tatlar arıyorsanız, gerçekten güzel bir alternatif olabilir.