Ana SayfaKadınCilt BakımıSırtta sivilce neden çıkar, neyin belirtisi, nasıl geçer?

Sırtta sivilce neden çıkar, neyin belirtisi, nasıl geçer?

Bu yazımızda sırtta sivilce neden çıkar, sırtta çıkan sivilce neyin belirtisi, sırttaki sivilce lekeleri nasıl geçer sorularını yanıtladık.

İçerikleri

Sivilce ergenlikten yetişkinliğe kadar pek çok kişinin sorunu olmuştur. Çoğunlukla yüzde çıkan sivilceler bazı kişilerin sırt bölgesinde de görülebilir. Peki bunun sebebi nedir, neden olur ? İşte tüm cevapları…

Sırtta Sivilce Neden Çıkar?

Sırtta sivilce neyin belirtisi diye merak edenlere açıklayalım. Sırtta çıkan sivilcelerin en büyük sebebi vücudun yağlanmasıdır. Ayrıca vücuttaki ölü hücreler, bakteriler ile birleştiğinde gözeneklerin tıkanmasına yol açar. Bu da sırt bölgesinde sivilce oluşumuna neden olur.

Karaciğer yağlanması, sağlıksız beslenme, yağlı besinleri sık tüketmek, hormon ve strese bağlı olarak sırtta sivilce çıkmasına neden olmaktadır. Son olarak sık ve dar giyinmek de buna yol açmaktadır.

Sırtta Sivilce Neyin Belirtisi?

Eğer sırtınızda sivilce oluşumu başladıysa bunu kesinlikle önemsemelisiniz. Bu sivilceler bazı kistlerin habercisi olabilir. Eğer böyle bir durum yaşamaktaysanız bunu bir uzman tarafından kontrol edilmelidir.

Ayrıca geçmeyen sırt sivilceleri insülin direncinizin arttığının da habercisi olabilir. Eğer ergenlik sürecini geçirmiş ancak sivilcelerinizden hala kurtulamadıysanız bu sorunu dikkate almalısınız.

Sırttaki Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

1- En önemlisi iyi bir cilt bakımı;

Sırttaki sivilce oluşumu iyi bir cilt bakımı yapmadığınızın göstergesidir. İlk olarak düzenli duş almak cildiniz için iyi bir adım olabilir. Alınan duş cildinizdeki ölü hücre ve kirden kurtulmanızı sağlayacaktır. Duş sırasında iyi ve hafif bir temizleyici kullanabilirsiniz.

Haftada bir ölü hücreden kurtulmak için sırt çevrenize fırçalama yöntemini uygulayabilirsiniz. Kullandığınız ürünlere dikkat edin, yağ bazlı ürünleri kullanmaktan kaçının.

2- Elma sirkesi;

Elma sirkesinin içindeki laktik asit ve malik asit sivilceden kurtulmak için iyi bir yöntem olabilir. 1/3 oranındaki organik elma sirkesini su ile karıştırın. Sivilceli bölgeye uygulayın. Haftada 3 ila 5 kez tekrar edin.

3- Limon;

Limonda sirke gibi sırtınızdaki sivilceye iyi gelebilicek bir diğer yöntemdir. Limonun içinde bulunan asit sayesinde ölü hücrelerden kurtulur gözenekleri açar ve sırtta oluşabilecek bakterilerden kurtulmaya fayda sağlar.

Ancak uyarmamız gerekli ki bunlara alerjiniz olma riskine karşın doktorunuz danışmak fayda sağlayabilir.