28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıSelülit neden oluşur? Şişmanlığın selülite etkisi var mı?

Selülit neden oluşur? Şişmanlığın selülite etkisi var mı?

İçerikleri

Selülit, şişmanlığın dağılımı ve genetik faktörlere bağlıdır. Şişmanlık ise tüm vücuda yayılır, tartılabilir. Alınan gıdalara dikkat ederek ve aynı zamanda spor yaparak  selülit ve şişmanlığın önüne geçilebilir. İleri seviyede ise tıbbi müdahale gerektirebilir. Selülit portakal kabuğu görünümündedir. Santimetre ile ölçülür. vücudun kötü beslenmesine bağlı olarak oluşur.

Vücut yapılarına göre de oluşma olasılığı değişebilir. Buna göre:

Android    vücut tipi: Fazla şişmanlığa yatkın bir tiptir.  Fazlalık karın bölgesindedir.    Tüm vücutta gelişir.  Sıkıdır ve dokunmaya duyarlıdır. Hem kadın hem erkekte görülür. Yağ hücreleri genel olarak fazla beslenme sonucu artar. Bu da yağ hücrelerinin aşırı şişmesine neden olur. Şişmanlık meydana gelir

Gynoid vücut tipi:   Genellikle fazla selülit için uygundur. Vücudun alt kısımlarında özellikle kalça ve üst bacakta görülür. Ayrıca uyluk ve alt karın kısmı ile kollarda görülebilir. Portakal görünümü vardır. Yumuşak ve sarkıktır. Yalnızca kadınlarda görülür.   Bu da yağ hücrelerinin aşırı büyümesine neden olur ve selüliti oluşturur.

  • Genetik
  • Hormonal bozukluklar
  • Stres, genetik faktörler
  • Sigara
  • Dolaşım bozuklukları
  • Fazla beslenme
  • Yerleşmiş kilolar

Selülitin oluşum etkenleri arasındadır.

Thalgo tarafından geliştirilen Thalgomince serisi özellikle lokalize kilo problemleri için geliştirilmiş oldukça etkili bir çözümdür. Bacak ve karın bölgelerinde toplanan yağları elimine edip, mikro dolaşım sistemini aktive ederek selülitleri yok eder. Rahatlatıcı ve etkili thalgomince paketi her kozmetik salonunda bir duş bulunmasa da kolaylıkla uygulanabilir.  Güzellik uzmanları ve estetik cerrahlar tarafından özellikle tercih edilen Thalgo ürünlerini, güzellik salonlarından temin edebilirsiniz.

Selülit neden oluşur? Şişmanlığın selülite etkisi var mı?