18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıSelülit nasıl gizlenir? Selüliti gizleme yolları neler?

Selülit nasıl gizlenir? Selüliti gizleme yolları neler?

İçerikleri

Selülit maalesef yaş ilerledikçe riski ve görünümü artan bir kozmetik rahatsızlık sebebi ancak genç yaşlardan itibaren selülitler ile boğuşmak zorunda kalanlar da çok sayıda. Dolayısıyla onun neredeyse her kadının en büyük düşmanlarından birisi olduğu söylenebilir. Selüliti gizleme yolları arayanlar ise çok fazla seçeneğe sahip değiller ancak belli başlı bazı şeylere dikkat ederek onları daha az görünür hale getirebilirsiniz.

Cildinize Masaj Yapın

Selülitleri geçici olarak da olsa ortadan kaldırmanın en iyi çözümlerinden bir tanesi elbette masaj. Selülit olan bölgeye on ila on beş dakika civarı yavaş hareketli bir masaj yaparak, portakal kabuğu görünümüne sebep olan yerlerin biraz daha homojen bir hal almalarını sağlayabiliyorsunuz. Bu esnada bir de onarıcı vücut yağlarını kullanarak bir katman oluşturursanız, selülitlerinizin daha fazla ortadan kaybolmaları da mümkün. Son zamanlarda selülit fırçaları adı verilen fırçalar da ortaya çıktılar ve bunların da zaman zaman çok güzel sonuçlar sunduklarını belirtelim.

Teninizin Rengini Bronzlaştırın

Selülitlerin her cilt tonunda aynı şekilde görünmedikleri de bir gerçek. Zira bembeyaz bir ten üzerinde daha fazla görünme eğilimine sahipler ve ten rengi koyulaştıkça daha az belli oldukları ortada. Dolayısıyla yanmak için yeterli vaktiniz yoksa otobronzan ile bir esmerlik elde edebilir ve böylece selülitlerin daha az ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz. Lakin bu çözümün özellikle plaj gibi yerlerde suya girdikten sonra kaybolmaması için suya dayanıklı ürünleri de tercih etmeyi unutmamalısınız.

 

Güzellik Merkezlerinden Yardım Alın
Güzellik Merkezlerinden Yardım Alın

Bazı güzellik merkezlerinde özel hazırlanmış sıvılar ve bazı özel masaj teknikleri yahut ultrason tedavileri ile selülitlerin en azından geçici olarak ortadan kaldırılmaları sağlanabiliyor. Çevrenizde bulunan güzellik merkezlerinden fiyat alabilir ve kendinize en uygun çözümü bu şekilde bulabilirsiniz. Tabii ki selülitlerinizin tamamen kaybolmayacağını da unutmayın, genellikle bir miktar iyileşme elde ediliyor ve buna bir de esmerleştiğinizi eklersen %50 gibi daha az oranda selülit görünümüne kavuşmak mümkün oluyor.

Sağlıklı Kalın

Eğer selülitlerinizin daha fazla belirgin olmasına engel olmak istiyorsanız, düzenli spor yapmalı, sağlıklı beslenmeli, sigara, alkol, çay, kahve, kola gibi zararlı ürünlerden uzak durmalı ve ruhsal anlamda sağlıklı olmalısınız.

Selülit nasıl gizlenir? Selüliti gizleme yolları neler?