Ana SayfaSağlıkDoğal TedaviSarımsağı balla karıştırın! Öyle etkileri var ki..

Sarımsağı balla karıştırın! Öyle etkileri var ki..

Pek çok hastalığın iyileşmesinde oldukça etkili olan bu karışım sarımsak ve bal ile oluşturulmaktadır.

İçerikleri

Soğuk algınlığından yüksek tansiyona, iltihap, astım, yorgunluk ve halsizliğe, infertilite ve hatta kansere kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra, kötü kolesterol düzeyini düşürmeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yaramaktadır. Yaşa bağlı olarak veya genetik ve çevresel faktörlerle gözlerin görüş gücü düşüyor. Görme bozuklukları arasında en çok miyop tarzı görme bozukluğu öne çıkıyor.

Ballı Sarımsak Tarifi

Uzmanlarda bu sorunlardan doğal yollarla kurtulmanın mümkün olduğunu belirterek şu tarifi veriyor:

Malzemeler:

  • 3 diş sarımsak,
  • 10 çorba kaşığı organik bal,
  • 200 gr. keten tohumu yağı,
  • 4 limon.

Hazırlanışı:

Sarımsağı dişlerini ince ince kıydıktan sonra havanda iyice ezin, limonu soyup doğrayın. Ardından sarımsak, bal ve keten tohumu yağını ekleyin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Cam kavanozla buzdolabında muhafaza edin.

Nasıl tüketilir?

Yemek öncesi 3 öğün 1 kaşık tüketin. Sarımsak ağız kokusuna yol açtığı için çoğu kişi tüketmekten kaçınır. Ancak sarımsak yendikten sonra dişler fırçalanırsa neden olduğu ağız kokusu önlenebilir. Faydaları azımsanmayacak kadar çok olan sarımsak doğadan gelen mucizevi ve şifa kaynağı olan bir bitkidir. Ancak sarımsak yendikten sonra dişler fırçalanırsa neden olduğu ağız kokusu önlenebilir. Binlerce yıldır farklı kültürlerde birçok sağlık sorununa karşı alternatif bir reçete olarak kullanılmaktadır.

Sarımsağın Faydaları Neler

Sarımsağın bilindik en önemli faydaları, kötü kolesterolü kontrol altına almak, kalp sağlığını korumak, tansiyonu dengelemek olarak sayılabilir. Fakat içeriğinde yer alan vitamin ve mineraller sayesinde daha pek çok sağlık sorununa karşı faydalıdır.

Balın Faydaları Neler?

Bal, güçlü besleyici ve tıbbi özelliklere sahip bir süper besindir. Bal bağışıklık sisteminizi güçlendirir, soğuk algınlığı ve grip semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur, içerdiği antioksidanlar sebebiyle beyin sağlığı da dahil olmak üzere vücuda birçok yönden yardımcı olur.

Limonun Faydaları Neler?

Limon, antioksidanlar barındıran mükemmel bir C vitamini ve flavonoid kaynağıdır. Limon felç riskini azaltır, kan basıncını düşürür, kanseri önler, demir emilimini artırır, bağışıklık sistemini güçlendirir, böbrek taşı oluşumunu engeller ve zayıflamaya yardımcı olur.

Keten Tohumu Yağının Faydaları Neler?

Keten tohumu, sindirim sağlığını iyileştirmek veya kabızlığı gidermek için yaygın olarak kullanılır. Keten tohumu ayrıca toplam kan kolesterolünü ve düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL veya “kötü”) kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olabilir ve bu da kalp hastalığı riskini azaltır. Kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatır, enflamasyon ile savaşır.