18 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıSağlıklı ve güzel bir cilt için püf noktalar!

Sağlıklı ve güzel bir cilt için püf noktalar!

İçerikleri

Sağlıklı, parlak ve temiz bir cilde sahip olmayı her kadın ister fakat günümüz iş yaşantısındaki stres, düzensiz uyku ve yanlış beslenme gibi sebeplerle bazen cildimize gereken özeni gösteremeyebiliriz. Üstelik bazı günler geç vakitlerde yorgun argın eve gelip makyajımızı temizleyemeden gözeneklerimizi kaderine terk edip uyumak da cabası! İşte size sağlıklı bir cilde sahip olmak ve parıldamak için 10 altın kural;

1-  Yüzü Sodayla Temizlemek

Uyandığınızda yüzünüzü musluk suyuyla yıkamak cildin PH dengesini bozduğundan temizleme işlemini doğal mineralli maden suyuyla yapmak kısa zamanda cilt görünümünde olumlu sonuçlarla etkisini gösterecektir. Doğal mineralli maden suları içinde barındırdığı silisyum yani nam-ı diğer güzellik mineralleri sayesinde cildi yaşlanmaya karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Direkt maden suyuyla yıkamaya alternatif olarak buz kalıbında dondurulmuş olan maden suyunu cildinizde eritmek de hem gözenek sıkılaştırıcı hem de cilt temizliğine katkıda bulunup mükemmel sonuçlar verecektir.

2- Bol Su Tüketmek

Cilt güzelliğinin ve hatta bedenin sağlıklı çalışabilmesinin en temel faktörlerinden biri şüphesiz ki sudur. Gün boyunca en az 2-2,5 lt su tüketerek cildinize içerden nem desteğini sağlamış olursunuz. Cilt elastikiyetlik özelliğini korur, selülit ve kırışıklık gibi cilt deformasyonlarını daha yüksek tolerasyonla karşılar. Canlılığını koruyan ve nemli bir cildin birincil sırrı günde en az 10 bardak su tüketmektir.

3- Organik Beslenmek

Genetiğiyle oynanmamış sebzeler yahut haşere ilaçlaması yapılmamış meyve ağaçları, gezen tavuk yumurtasına rahatlıkla erişilme imkanı km’lerce ve hatta senelerce uzakta kalmış olsa dahi mümkün olduğunca organik ürünler almaya, kahvaltı öğününü alışkanlık haline getirip poğaça ve börekle geçiştirmemeye dikkat edilmelidir. Antioksidan içerikli kırmızı, koyu yeşil ve sarı renkte meyve ve sebze tüketmeye çalışılmalı, mineral ve vitamin dengesine özen gösterilmelidir. Sağlıklı bir cilde sahip olmak için kafein yahut asidik içerikli maddeler tüketmek yerine yeşilçay tüketilmelidir. Sigaradan mümkün olduğu kadar uzak durulmalıdır.

4- Bitter Çikolatanın Gücü Adına

Menstürasyon dönemlerinde çoğu kadın yoğun iştah artışıyla fast food’lara yahut da aşırı tatlı tüketimine kaçarak cildin Ph ve yağ dengesini bozabiliyor. Akne oluşumuna kadar varabilen bu küçük kaçamaklar yerine vücuttaki yağların oksidasyonunu yavaşlatan bitter çikolata tüketmek antioksidan görevi görerek serbest radikallerle savaşması bakımından sağlıklıdır.

5- Düzenli Egzersiz

Spor yapmak stresi engeller ve ter bezlerini çalıştırıp gözenekleri açarak cildi toksinlerden kurtardığı için çok faydalıdır. Düzenli egzersizler yapmak kanın akış hızını artırır, hücre yenilenmesini hızlandırır ve cildin yaşlanmaya karşı dirençli hale gelmesini sağlar. Hareket esnasında salgılanan endorfin hormonuyla mutluluğun verdiği güzellik cildinize yansır. Yaşamınızda yoga, spor, pilates yahut da günlük koşu ya da yürüyüşü mutlaka rutin hale getirmelisiniz.

6- Elma Sirkesi Mucizesi

Birçok dermatoloğun önerisi olarak sirke cilde sürüldüğünde yağlanmayı azaltıcı ve iyileştirici bir etkiye sahiptir. 1 lt suya birkaç yemek kaşığı elma sirkesi koyarak hazırlanan bu basit tonik ciltteki ölü deriyi atarak daha önceden oluşmuş akne izlerinin giderilmesinde aktif rol oynar. Atalarımızdan bize kalan ve her evin buzdolabında olmazsa olmaz bir yere sahip olan sirke cildin Ph dengesini korumak ve güneş lekelerini yok etmek gibi birçok amaçla kullanılagelmiştir.

7- Yeterli Ve Kaliteli Uyku

Düzenli ve derin uyku kandaki büyüme hormonunun miktarını arttırdığı için ciltteki kollajen ve elastin liflerinin miktarı da artar Daha canlı, parlak ve genç bir cilt görünümü için günlük dinlenme ihtiyacınının 7-8 saati kaliteli gece uykusuna ayırılmalıdır. Eğer gündelik yaşantınız el veriyorsa daha sağlıklı bir cilde sahip olmak için güzellik uykusu denilen gündüz uykusuyla da güzelliğinize güzellik katabilirsiniz.