Corona virüsü pandemisi ülkemizde etkili şekilde devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, virüs vakaları hakkında bilgi verip, yeni sistemi açıkladı. Gündeme düşen bu uygulama, herkes tarafından merak ediliyor. Teletıp nedir? Kimler Teletıp sistemini kullanacak? Faydaları neler? Tüm bu soruların yanıtlarını haberimizde bulabilirsiniz.
Teletıp nedir?
Teletıp sistemi, hasta verilerinin toplandığı ilk büyük portaldır. Sağlık sektöründe tıbbi doküman transferi yapan ve 7 gün 24 saat erişimi sağlanan, uzaktan sağlık hizmeti teknolojisidir. Ortalama 19 milyona yakın tomografi,90 milyondan fazla röntgen ve 15 milyon civarında MR film Teletıp kayıtları oluşturulmuştur.
Teletıp sistemini kimler neden kullanacak?
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarından sonra insanlar, ‘’Teletıp sistemini kimler neden kullanacak? ‘’Sorusuna yanıt arıyor. Bu sistemi radyologlar, hastalar, doktorlar ve tüm hastaneler kullanabilecek. Hastalar kendi radyolojik görüntülerine istedikleri zaman ulaşabilecek. Hastaların Teletıp kayıtları oluşturulacak.
Teletıp sisteminde neler var?
Teletıp uygulamasında uzaktan muayene dâhil, hastaneler arası doküman transferi yapacak kolaylıklar bulunuyor.
Radyolojik raporlama: Radyologlar, hastaneler arası iş bölümünü dengeleyerek, hastalara hızlı bir şekilde rapor sunabilecek.
Telekonsültasyon: Radyolojik görüntülere tanı koymada, uzman hekimlerle iş birliği yapılacak. Radyologların iş yükü azaltılacak, vaka raporlarında hata payı düşürülecek.
Kalite kontrol: Tüm radyolojik görüntü ve raporlar denetlenecek. Radyoloji hizmet kalitesi en üst düzeyde arttırılacak.
e-Nabız entegrasyonu: İnsanlar Teletıp – Teleradyoloji sisteminden, e-Nabız uygulamasını entegre ederek faydalanacak.
Kayıt linki: https://teletip.saglik.gov.tr/