19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaHaberlerSağlık Bakanlığı, hava ambulans hizmetini 5 ilde sonlandıracak

Sağlık Bakanlığı, hava ambulans hizmetini 5 ilde sonlandıracak

İçerikleri

Sağlık Bakanlığı tarafından bazı illerde maliyet artışından dolayı Ekim 2022 tarihi itibariyle hava ambulans hizmetlerinin sonlandırılması kararı alındı. Bu karara ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, hava ambulans hizmetlerine Sağlık Bakanlığı tarafından bazı illerde son verilmesinin kış koşullarında hastaların hastaneye taşınmasında ciddi sorunlara neden olabileceğinin altını çizdi.

5 İlde Hava Ambulans Hizmetini Sonlandıracak

İllere bir mail gönderen Sağlık Bakanlığı, kur farkı nedeniyle maliyetlerin artmasından dolayı Çanakkale, Bursa, Malatya, Sivas ve Afyon’da Ekim 2022 tarihinden itibaren hava ambulans hizmetlerine son verileceğini bildirdi.

Personel Ücretsiz İzne Çıkarıldı

Bu beş ildeki hava ambulans hizmetleri merkezlerinin kaderine terk edildiği, bu merkezlerde görev yapan personelin ise ücretsiz izne çıkarıldığı öğrenildi. Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip olan Sivas’ta kış koşullarının ağır geçtiğine ve hastaların hastaneye taşınmasında ciddi sorunlar yaşanabileceğine değinen CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas halkına verilen hava ambulans hizmetinin sonlandırılmasının Sivas’a verilen bir ceza olduğunu söyledi.

CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, sözlerine şöyle devam etti;

“AKP hükümeti iktidara gelmeden evvel Sivas’ta altı hastane halka hizmet veriyordu. Şu anda Sivas’ta halka hizmet veren iki hastane var. Dolayısıyla da yatak sayısında da azalma oldu. AKP hükümeti iktidara geldikten sonra Devlet Demir Yolları, Numune, Askeri, Kızılay ve SSK hastaneleri kapatıldı. Şimdi de Sivas’ta hava ambulans hizmetine son verildi. Ambulans helikopterine en fazla gereksinimi olan iller arasında yer alan Sivas’ta bu hizmete son verilmesini çok manidar buluyoruz. Sivas’taki yönetimin beceriksizliği ve beceriksiz siyaseti nedeniyle Sivas, ambulans helikopter hizmetinden de yoksun kaldı.”