Saçlar, estetik görünümün en değerli tamamlayıcısıdır. İnce telli saçlar için durum biraz karmaşık, çünkü genelde sönük olurlar. Kozmetik ürünler ile desteklenerek saç teli kalınlaştırma çabası, kısır döngü içinde sürekli kendini tekrarlar. Güzellik algısını gölgeleyen bu tekrarlar, günün sonunda mutsuzluğa neden olur.
Haberimizde bu mutsuzluğu sonlandıracak bazı yöntemleri paylaşmış olacağız. Saç teli kalınlaştırmak için yapılması gerekenler konusunda denenmiş yöntemleri keşfettik. Okumadan geçmemelisiniz, çünkü denemeye değer ipuçları var. O zaman başlayalım.
Saç Tellerini Kalınlaştıran Kolay Yöntemler
Saç tipi ne olursa olsun, düzenli saç bakımı yapılması gerekir. Bakım yaparken saça uygun ürünlerin kullanımı, saç teli kalınlaştırma bakımından önemlidir. Aksi takdirde kalın saçlar incelir, ince saçlar ise cılızlaşır. O zaman doğru ürün ve doğru bakım ile bu sorunu çözebiliriz. Esansiyel yağlar ve saç bakım maskeleri, saç tellerini kalınlaştıran kolay yöntemler arasındadır. Diğer yöntemlerin neler olduğuna bakmak ister misiniz?
Çemen Tohumu:
Saç kalınlaştırma yöntemleri arasına çemen tohumunu mutlaka almalısınız. Saç kaybı içinde kullanılan çemen tohumu ile saç telleriniz kalınlaşır. Ayrıca saçların uzamasını sağlar. Üç yemek kaşığı tohumu suyun içinde 10 saat bekletin. Daha sonra iyice döverek, macun kıvamına getirin. Saç dilberinize macunu yedirin. 25–30 dakika bekleyin. Saç boylarına da sürülebilir. Ardından şampuanlayıp, durulayın.
Keten Tohumu:
Keten tohumu omega3 ve protein bakımından zengindir. Saçları uzatır ve kalınlaştırır. 1 çay bardağı keten tohumunu bir gün önce ıslatın. Ertesi gün 2 bardak suyun içinde sürekli karıştırarak, ısıtın. Isının etkisiyle bir yoğunluk oluşacaktır. Onu gördüğünüzde altını kapatın. Üzerindeki jeli ayırın. Ayrı bir yerde soğumasını bekleyin. Saç jeli olarak gün içinde saçınıza uygulayın. Saçlarınız daha canlı ve kalın olacaktır.
Yumurta:
Kalın telli saçlar için protein şarttır. Yumurta bunun için en ideal seçenek. Saç uzunluğuna göre yumurta sayısını belirleyip, bir kabın içinde çırpın. Islak saçın üzerine masaj yaparak uygulayın. Ortalama 20 dakika sonra saçı şampuanlayıp, durulayın. Haftada bir veya iki kez uygulanabilir.
Lavanta Yağı:
Lavanta yağı, saç teli kalınlaştırma ve saç derisi problemleri için kullanılır. Arındırma özelliği vardır. İki günde bir lavanta yağını saç derisine sürüp, masaj yapın. Birkaç damladan fazla olmamasına dikkat edin.
Hindistan Cevizi Yağı:
Hindistan cevizi yağı hem cilt hem saç bakımında kullanılır. Saç bakımı konusunda çok yararlı olmasına karşın, arındırma konusunda sabır ister. Fakat yinede kullanılmaya değerdir. Banyo öncesi kullanın. Saç dibi ve boylarına iyice yedirin. 15 dakika kadar masaj yapın ve şampuanlanın. İlk şampuanlanmanızda su kullanmadan direk şampuan dökerek, saçı ovalayın. Yoksa arındırmak güç olabilir.
Zeytinyağı:
Saç kalınlaştırma yöntemleri arasında zeytinyağı ilk sırada yer alır. Saf zeytinyağını saç derisine iyice yedirin. Yarım saat kadar masaj yapın. Daha etkili olması için geceden yapılıp, sabah yıkanması önerilir.
Avokado Yağı:
Avokado yağını saçınızı yıkadıktan sonra saç tellerinize uygulayın. Ayrıca saç şekillendirme içinde kullanılabilir. İçerisinde bolca E vitamini bulunur. Bu sayede saç tellerini besler.
Saç Teli Kalınlaştırma İçin Diğer Yöntemlerin Neler?
- Düzenli ve sağlıklı beslenilmelidir.
- Saç yıkama sıklığına dikkat edilmesi gerekir.
- Saçı kuruturken özenli olunmalı, saçlar baskı altında olmamalıdır.
- Saç şekillendirme araçları nadir kullanılmalıdır.
- Saça uygun ürün ve tarak kullanılmalıdır.
- Saç boyası sık kullanılmamalıdır.
- Haftada bir balık ve et tüketilmelidir.
- Biyotin ve balık yağı gibi ek vitaminler alınmalıdır.
- Saç tuzlu su, klorlu su ve güneş ışınlarından korunmalıdır.
- Stresli ve depresif hayat saç sağlığına zarar verir.
- Saç kırıklarını düzenli olarak aldırmak gerekir.
- Saç sağlığı kadar genel sağlığımız için spor ve egzersiz yapmalıyız.
Saç Telleri Neden İncelir?
- Hava kirliliği, çevre faktörleri
- Stresli iş, yaşam
- Yetersiz ve dengesiz beslenme
- Arındırılmamış su
- Hormonsal hastalıklar
- Genetik nedenler
- Yanlış bakım ürünleri
- Yanlış bakım yöntemleri
- Uykusuzluk
- Protein, vitamin ve mineral eksikliği
- Yüksek karbonhidrat tüketimi
- Kansızlık