19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaHaberlerRusya'nın covid-19 tedavisinde kullandığı ilaçlar eczanelerde satılacak!

Rusya’nın covid-19 tedavisinde kullandığı ilaçlar eczanelerde satılacak!

İçerikleri

Rusya’nın koronavirüs enfekte olan hastalarda kullanılması için geliştirdiği 3 ilacın ülkemizdeki eczanelerde satılması için gerekli onay verildi. Rusya’nın geliştirdiği 3 ilacın önümüzdeki haftadan itibaren eczanelerde satılması bekleniyor. İçeriğindeki etken maddesi Favipiravir olan ilaçlar, onay verilmeden önce sadece hastanelerde ve doktor kontrolünde kullanılabiliyordu.

Eczaneler Kaç Liradan Satacak?

Üç ilacın eczanelerde kaç liradan satılacağı açıklandı. Üç ilaçtan biri olan Areplivir’in eczanelerdeki satış fiyatının 12 bin 320 ruble (Ortalama 1.200 TL), Diğer bir ilaç Koronavirin eczane satış fiyatının ise 11 bin 550 ruble (Ortalama 1.100 TL) olacağı öğrenildi.

İçeriğindeki Etken Madde Favipiravir

İsimleri Avifavir, Koronavirin ve Areplevir olan üç ilacın içeriğindeki etken maddenin Favipiravir olduğu açıklandı. Japon bilim adamlarının geliştirdiği bir etken madde olan Favipiravir’in patent süresi dolduğu için farklı ülkeler tarafından bu etken madde kullanılarak ilaç üretimi yapılabiliyor. Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da eczanelerde satılması için onay verilen ilaçların Favipiravir’in Rus muadilleri olduğu bilgisine yer verildi.