19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaHaberlerRusya'da koronavirüs vaka sayısı 1 milyonu geçti

Rusya’da koronavirüs vaka sayısı 1 milyonu geçti

İçerikleri

Koronavirüs salgınının seyri ile ilgili açıklamalarda bulunan Rusya Koronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi, ülkedeki günlük vaka sayısının 27 Temmuz tarihindeki seviyeye geldiğini ifade etti. Açıklamada, son 24 saat içerisinde koronavirüs enfekte olan kişi sayısının 5 bin 529 kişi olduğu ve bu son rakamla ülkedeki vaka sayısının toplamda 1 milyon 73 bin 849 kişiye ulaştığı bilgisine de yer verildi.

Vaka Sayısındaki Artış Yüzde 0,5

Rusya’da son 24 saat içerisinde 150 kişi koronavirüse karşı verdiği mücadeleyi kaybederek yaşamını yitirdi. Ülkede koronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı toplamda 18 bin 785 kişiye yükseldi. Koronavirüs enfekte olan ve tedavi görerek sağlığına kavuşan hasta sayısının son 24 saatte 5 bin 605 kişi olduğu, toplam iyileşen hasta sayısının ise 884 bin 305 kişiye yükseldiği bildirildi. Ülkedeki vaka sayısı artış oranının ise günlük yüzde 0,5 olduğu ve yeni tanı konan vakaların yüzde 25,5’inde hiçbir semptoma rastlanmadığı açıklandı.

Ülkenin başkenti Moskova’da ise son 24 saat içerisinde 730 vakaya rastlandı. 13 hasta ise hayatını kaybetti. Böylelikle başkentte vaka sayısı toplamda 272 bin 523 kişiye, ölü sayısı ise 5 bin 6 kişiye yükseldi.

Test Sayısı 41 Milyonu Geçti

Ülkede yapılan test sayısı hakkında bilgi veren Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketici Haklarını Koruma Servisi (Rospotrebnadzor), son 24 saat içerisinde 218 bin kişiye yeni tip koronavirüs testi yapıldığını ve salgından bu tarafa yapılan test sayısının 41 milyon 100 bini geçtiğini ifade etti.

Mevsimsel geçişlerden dolayı vaka sayısında artış görüldüğünü ifade eden Rospotrebnadzor Başkanı Anna Popova, Rusya’nın yaz mevsiminde diğer ülkelerdeki gibi ikinci dalgayı yaşamadığını söyledi.

Eğitim 1 Eylül’de Başladı

Rusya’da yeni eğitim ve öğretim yılına 1 Eylül tarihi itibariyle başlandı. Ancak okullarda maske ve sosyal mesafenin mecbur kılınmaması ülkede şakınlık yaratmıştı.

Rusya’da ilk koronavirüs vakasına 31 Ocak tarihinde rastlanmış, ilk ölüm vakası ise 19 Mart tarihinde gerçekleşmişti.