Pirinç sirkesi diğer sirke türlerine göre hafiftir. Tatlı bir tadı olan sirke tam bir organik şifa kaynağıdır. Bileşenlerinde potasyum, yararlı bakteri ve enzimler bulunur. Cilt temizliğinden saç temizliğine ve birçok yemek tariflerine kadar çok sevilen bir konuk olur. Haberimizin devamında ‘’pirinç sirkesi kullanmanın faydaları nelerdir’’ sorusuna yanıt bulacaksınız.
Pirinç Sirkesi Kullanmanın Faydaları Nelerdir?
Organik pirinç sirkesi cilt toniği;
Pirinç sirkesi kimyasal madde içermez. Pirinç sirkesi yüze faydaları merak edilmektedir. Yüz, kimyasal tonik yerine organik pirinç sirkesi cilt toniği ile temizlenir. Bu sayede ciltteki gözenekleri kapatarak, sıkılaştırır. Tonik yapımı için bir cam spreye klorsuz su, beyaz pirinç sirkesi ve çay ağacı yağı eklenir. Buzdolabında saklanır ve bitene kadar kullanılabilir.
Pirinç sirkesi ile cilt bakımı;
Pirinç sirkesi ile cilt bakımı yapıldığında cilt hücreleri yenilenir ve cilt aydınlanır. Cilde tazelik verir ve ince çizgilerin görünümünü iyileştirir. Yaşlanmayı geciktiren pirinç sirkesi özellikle Güney Korelilerin bakım rutinlerinde vazgeçilmezdir.
Doğum ve güneş lekeleri savaşçısı;
Pirinç sirkesi ile doğum ve güneş lekelerinden kolayca kurtulmak mümkün. Bunun için ortalama 2 ay düzenli pirinç sirkesi kullanılması gerekir. Bir pamuk çubuk yardımıyla leke olan bölgede uzun süre bekletildikten sonra durulanır.
Pirinç sirkesi ile zayıflama;
Pirinç sirkesi ile zayıflama, fermente olan pirincin yağ yakıcı özelliğe bürünmesinden kaynaklanır. Bu nedenle diyet programlarında yerini alır.
Kolesterol dengeleyici;
Yağ peroksit oluşmasını engellediği için kan damar duvarlarının güvenliğini sağlar. Böylelikle hem kalp sağlığını hem de kolesterolü güvende ve dengede tutar.
Karaciğer dostu;
Kahverengi pirincin fermente edilmesiyle oluşan sirke, karaciğer tümörlerini önler ve koruma altına alır. Bu pirinç türüne kuroz adı verilir veya Japon pirinci olarak geçer.
Bağışıklık güçlendirici;
Pirinç sirkesi bağışıklığı kuvvetlendirir. Vücuttaki fonksiyonlarını korumasına yardım eder ve zararlı bakterilere karşı birlikte hareket eder.
Sinir yatıştırıcı;
Pirinç sirkesinde amino asit bulunur. Bu asit kanda dolaşan laktik asitle savaşır. Laktik asit yorgunluk, halsizlik, sinir yapar. Pirinç sirkesi sayesinde gün boyu enerjik ve dingin kalınır.
Mide ve sindirim sistemi koruyucusu;
Sindirim sistemi için gerekli olan asetik asitleri üreten pirinç sirkesi, mideyi korur. Besin değerlerini ilgili yerlere ulaştırır. Bu sayede vücudun ihtiyacı olan vitaminlere erişim kolaylaşır. Hazımsızlık sorununu giderir.
Antiseptik ilaç üretimi;
Pirinç sirkesi ile antiseptik ilaç üretimi yapılır. Zararlı bakterileri öldüren bu ilaçları çoğu ilaç firmaları üretir.
Pirinç sirkesi ile ev temizliği;
Pirinç sirkesi ile ev temizliği yapılmasındaki en önemli faktör, sirkenin parlatıcı ve mikrop kırıcı özelliğidir. Bulaşıkları ve gümüşleri parlatmak için kullanılır. Cam silinir. Temizlik suyuna 1 bardak eklenen sirke ile tüm zeminler temizlenir.
Ev Yapımı Pirinç Sirkesi Nasıl Yapılır?
Pirinç sirkesinin faydalarından etkilenenler, ev yapımı pirinç sirkesi nasıl yapılır diye araştırma yapmaktadırlar. Bizde sizler için bu pirinç sirkesi tarifini hazırladık.
Malzemeler:
- Yarım su bardağı beyaz pirinç
- 2 adet nohut
- 2 buçuk bardak su
- Cam saklama kavanozu
Nasıl hazırlanır?
- Pirinçler ayıklanarak üç gün boyunca suyun içinde bekletilir.
- Süre tamamlandığında pirinç süzdürülür ve cam kavanoza doldurulur.
- 2 buçuk büyük boy bardak su kaynatılır ve soğutulur. Ardından pirinçlerin üzerine dökülür.
- İki adet nohut eklenerek, bir bez yardımıyla kavanoz sıkıca kapatılır.
- Hazırlanan karışım karanlık bir alanda 2 hafta boyunca bekletilir.
- Süre tamamlandığında kapak açılır ve süzdürülür. Pirinç sirkesi kullanıma artık hazırdır.