26 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaHaberlerÖykü Arin'in lösemi tedavisinde umut verici gelişme

Öykü Arin’in lösemi tedavisinde umut verici gelişme

İçerikleri

Hastanede tedavi görürken pandemi sürecini başarılı bir şekilde atlatan Öykü Arin adına başlatılan kampanyalar sayesinde 1 ayda tam 4 eşleşme sonuca varıldı. Bunun ardından geçen yıl Nisan ayında tedavilerine başlayan Öykü için annesi annesi Eylem Şen Yazıcı’dan yarı uyumlu nakil yapıldı.

Ailesinin yardımseverlerden kök hücre bağışında bulunması için çeşitli kampanyalar düzenlediği Öykü Arin, babası tarafından yapılan ilik nakli ile tedaviye % 98 oranında olumlu yanıt verdi. Uzun bir sürecin ardından hastane de yaşanan riskli ortamdan kaynaklı olarak evde tedavisine devam edilmeye başlandı.

Umut Veren İyilik Öncülerinden Biri “ Fatma Keskin Akman”

Klinik tedavilerin ve bakımın uzaktan da olsa devam ettiği bu umut dolu süreç için 10 ay önce donör olarak Öykü’ye yardım eden Fatma Keskin Akman çok mutlu olduğunu ifade ederek; “ Bugünler herkesin hayatının kıymetli olduğunun daha çok dikkat ettiği fakat her zaman için başkalarının da düşünülmesi gerektiği süreçler olduğunu” söylemekte. Her ne olursa olsun insanların kişisel önlemini alarak Öykü gibi pek çok hastaya yardım etmeleri ve onlara donör olmaktan vazgeçmemelerini açıkça vurgulamıştır.

Öykü Arin’in Umut Dolu Yaşam Öyküsünde Ev Tedavisi Süreci Başladı

Yaşıtlarından farklı olarak hem zorlu hem de mücadele dolu bir hayat mücadelesi veren 4 yaşındaki Öykü’ye evde hekimlerin uygun gördüğü şekilde IVIG tedavi yöntemi uygulanmaktadır. Özellikle bu tedavi şekli vücudun içerisinde bağışıklık maddesi olarak bilinen antikorun eksik olmasından kaynaklı olarak vücuttaki bağışık yetmezliği ve sistemin çökmesi durumlarında uygulanan bir yöntemdir. Vücutta eksik olan ve dengelenmesi sağlanması gereken antikor maddesinin az oluşu sebebiyle Öykü’ye belirli saat aralıkları ile serum şeklinde vücuduna enjekte edilmektedir.

Öykü Arine Umut, adı verilen kampanya sürecinde aile büyük bir verim elde edebilmiştir. Pek çok lösemi hastasının başvurduğu sosyal alanlarda duyurulan kampanyalar lösemi tedavisi gören çocuklara umut oluyor. Hayatının neşesini hiçbir zaman kaybetmeyen Öykü Arine umut olan donörler sayesinde öykü ve ailesi artık daha mutlu bir şekilde hayata bakabiliyor.

Evinin bahçesinde oldukça neşeli, güler yüzlü ve umut dolu pozlar veren Öykü, ailesi ile birlikte İzmir’de yaşam mücadelesine devam ediyor.