15 Eylül 2024 Pazar
Ana SayfaSağlıkHastalıkMide duvarı kalınlaşması belirtileri neler? Bitkisel tedavisi

Mide duvarı kalınlaşması belirtileri neler? Bitkisel tedavisi

Bu yazımızda, mide duvarı kalınlaşması neden olur, belirtileri neler, mide duvarı kalınlığı kaç mm olmalı, ne iyi gelir, bitkisel tedavisi, bebeklerde mide duvarı kalınlaşması konularına değindik.

İçerikleri

Organlar içerisinde en kolay bir şekilde tedavi edilen organ midedir. Ancak midede yaşanan problem tedavi edilmediği zaman kötü sonuçlar ortaya çıkabilmektedir. Mide duvarında kalınlaşma da bu sorunlardan biridir. Gastrointestinal hastalığın en temel belirtisi olan mide kalınlaşması hakkında tüm bilgileri bu yazımızda siz değerli okuyucularımıza aktardık.

Mide Duvarında Kalınlaşma Nedir?

Mide duvarının farklı sebeplerden dolayı normal değerlerden daha kalın hale gelmesine mide duvarı kalınlaşması denir. Alkol tüketimi, bakteriyel enfeksiyonlar ve bağışıklık sistemi sorunları gibi nedenlere bağlı olarak görülen bu durum için Dahiliye doktoruna muayene olunmalıdır. Mideden alınan biyopsi ile hastalığın boyutu değerlendirilir ve tedaviye başlanır.

Mide Duvarı Kalınlaşması Neden Olur?

Tedavi edilmezse ciddi sorunlara yol açabilecek mide duvarı kalınlaşması birçok kişinin merak ettiği konular arasındadır. Farklı belirtilerle kendini gösteren mide duvarı kalınlaşması neden olur? çok önemlidir. Çünkü bu nedenler ortadan kaldırılarak mide duvarı kalınlaşması önlenebilir. İşte, mide duvarı kalınlaşmasının nedenleri:

  • Helicobacter pylori bakterisi
  • Düzensiz beslenme
  • Aşırı tuz tüketimi
  • Gazlı ve asitli içeceklerin çok fazla tüketilmesi
  • Sigara ve alkol kullanımı
  • Genetik etkenler

Mide Duvarı Kalınlaşması Belirtileri Neler?

Erken dönemde belirti göstermeyen mide duvarı kalınlaşması zamanla ilerlemektedir. Bu nedenle aşağıda sıralayacağımız belirtilerden birkaçını yaşıyorsanız mutlaka bir doktora muayene olmanız önerilmektedir. Mide duvarı kalınlaşmasının belirtileri şunlardır:

  • Şişkinlik
  • Hazımsızlık
  • Bulantı
  • Kusma
  • Karın ağrısı
  • Kilo kaybı
  • Tokluk hissi
  • Dışkıda kan

Mide Duvarı Kalınlığı Kaç mm Olmalı?

Bilgisayarlı tomografi ve endoskopik inceleme ile mide kalınlığı belli olmaktadır. Mide duvarı kalınlığı normal şartlarda 5 mm’den az olmalıdır. Bu değer üzerinde ölçülen mide duvarı kalınlığı riskli olup kanser olup olmadığına bakılır.

Gastrit Mide Duvarında Kalınlaşma Yapar Mı?

Mide duvarı kalınlaşmasının çeşitli nedenleri vardır. Yaygın viral enfeksiyonlar nedeni ile oluşan gastrit sonucunda mide duvarında kalınlaşma, ödem ve mukozada kanama gibi belirtiler görülmektedir. Bundan da anlaşılacağı gibi gastrit mide duvarında kalınlaşma yapar.

Mide Duvarı Kalınlaşması Kanser Mi?

Çok nadir görülen mide kanserinin belirtileri çok önemlidir. Bu belirtiler sayesinde erken tanı ve tedavi ile hastalar iyileşebilmektedir. Mide duvarı kalınlaşması kanser mi çok merak edilen bir sorudur. Mide duvarı kalınlaşan kişiler bu durumun kansere çevirmesinden çok korkarlar. Mide duvarı kalınlaşması mide kanserinin belirtilerinden biridir. Ancak emin olmak için çeşitli tahlillerin yapılması gerekmektedir.

Mide Duvarı Kalınlaşmasına Ne İyi Gelir?

Mide kanseri belirtilerinden biri olan mide duvarı kalınlaşması kişileri oldukça korkutan bir sağlık sorunudur. Bu nedenle mide duvarı kalınlaşmasına ne iyi gelir araştırmasını yapan kişi sayısı fazladır. Sizleri bu araştırmayı yapmaktan kurtardık ve mide duvarı kalınlaşmasına iyi gelen besinleri sıraladık:

  • Patates: Çiğ patatesin suyunu içmek mide duvarı kalınlaşmasını önler.
  • Karnabahar: Haşlanarak tüketilen karnabahar, mide asidine karşı koruma sağlar.
  • Elma Sirkesi: Salatalarda kullanılan elma sirkesi, mide duvarı kalınlaşmasına iyi gelir.
  • Lahana: Lahanayı ham olarak tüketmek oldukça faydalıdır.

Mide Duvarı Kalınlaşması Bitkisel Tedavisi

Birçok sağlık sorununda olduğu gibi mide duvarı kalınlaşması bitkisel tedavisi vardır. Evde kolaylıkla uygulayacağınız bu bitkisel tedavinin etkilerini kısa zamanda görebilirsiniz. Bitkisel tedaviye geçmeden önce beslenme şekline dikkat edilmelidir. Mide duvarı kalınlaşması sorunu yaşayan kişilerin gazlı, asitli ve baharatlı ürünler tüketmemesi gerekmektedir. Ayrıca antiseptik ve iltihap önleyici etkisi olan bitki çayları tüketilmesi önerilmektedir.

Bitkisel tedavilerin vazgeçilmezlerinden olan zerdeçal, mide duvarı kalınlaşmasına iyi gelmektedir. Bir bardak sıcak suya ekleyeceğiniz bir çay kaşığı zerdeçalı 10 dakika beklettikten sonra süzerek içebilirsiniz. Ayrıca sabah ve akşamları birer çay kaşığında çörek otu yağı tüketilmelidir. Bal ile karıştırılan zencefil de kalınlaşma ile beraber kanser riskini önlemektedir.

Bebeklerde Mide Duvarı Kalınlaşması

Bebeklerde mide duvarı kalınlaşması çok sık olmasa da görülmektedir. Genelde yetişkinlerde görülen mide duvarı kalınlaşmasının bebeklerde görülme nedeni tam olarak bilinmiyor. Kusma şeklinde kendini gösteren bu durumda bebek fışkırarak kusar. Bebek sürekli emmesine rağmen açlık hissi devam eder. Ayrıca bu bebeklerin kilo alımı çok yavaştır. Muayene esnasında bebeğin üst karın bölgesinde zeytin tanesi gibi bir kalınlaşma hissedilir. Yapılan tetkikler sonucunda kalınlaşan kas tabakasının cerrahi yöntemle kesilmesine karar verilebilir.