28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıLimon ve bal maskesi ile 10 yıl daha genç görünmek ister misiniz?

Limon ve bal maskesi ile 10 yıl daha genç görünmek ister misiniz?

İçerikleri

Dünyadaki binlerce kadının kırışıklıklardan kurtulmak için bu 2 maddeyi kullandığını ve sonuçlara hayran kaldıklarını söylediğimizde gerçekten şaşıracağınızı düşünüyorum! EVET, doğru anladınız, bu 2 basit bileşen cildinizi gençleştirmenize ve bir gecede 10 yıl daha genç görünmenize yardımcı olacak!

Kırışıklıklar ve yaşlılık birbiriyle ilişkilidir, bu da dünyanın her yerinden birçok insanın, özellikle de kadınların cilt durumlarından endişe duymalarının ana nedenidir. Ve çoğu, kırışıklıkların görünümünü azaltmak için pahalı güzellik bakımlarına ve kozmetik ürünlere çok para harcıyorlar. Gerçek şu ki, bu kadınların hepsi bu pahalı ürünleri ve tedavileri karşılayamaz. Ve bu pahalı kozmetik ürünler çok paraya mal olur ve istenen etkileri sağlayamazlar.

Güneşe maruz kalma, kozmetik ürünlerin kullanımı, kötü ve sağlıksız beslenme, hormonal değişiklikler ve daha birçok faktör yaşlanma sürecini hızlandıracaktır. Uzmanlara göre cildin elastikiyetini kaybetmesinin ana nedeni bu faktörler. Bu nedenle, pahalı kozmetik ürünleri kullanmayı bırakıp bunun yerine bu doğal yöntemi denemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Çok basit. Sadece basit talimatları izlemelisin.

Limon ve Bal Maskesi Nasıl Yapılır?
Limon ve Bal Maskesi Nasıl Yapılır?

Limon ve Bal Maskesi Nasıl Yapılır?

İşte yapmanız gerekenler:

  1. İlk önce bir limonu ikiye kesmeniz gerekiyor.
  2. Kestiğiniz limon yarısını alın ve üzerine bir çay kaşığı bal ekleyin
  3. Kırışıklık bulunan bölgeyi ballı limon ile nazikçe ovalayın
  4. Bölgeyi iyice ovaladıktan sonra 10 dakika süre ile bekleyin.
  5. Ilık su ile iyice durulayın.
  6. Ve son olarak – yüzünüzü soğuk suyla yıkamanız gerekir (gözenekleri kapatmak için)
  7. Bu kadar!

Limon – bal ikilisi ile ev yapımı doğal maskeler ve gençleştirici püf noktalar

Limonun cilt için birçok faydası vardır ve ev yapımı limon ve bal kozmetikleri için 9 basit tarifi sizler için paylaşıyoruz. Limonlu losyonlar, maskeler veya yağlar yaşlanma görünümüne neden olan cilt problemlerini önler ve bunlarla mücadele eder, cildi canlandırır, güçlendirir, gerer, temizler ve yeniler. Biraz çaba, hayal gücü ve beceri ile cildinize birçok fayda sağlayan doğal kozmetikler hazırlayabilirsiniz.

Limonun pek çok niteliğinin yanı sıra yağlar, losyonlar ve kozmetik maskelerin hazırlanmasında genel olarak cilt ve cilt için son derece elverişli olan, uçucu yağlar içeren kozmetikler için çok uygun olan jojoba ve avokado yağlarını ekliyoruz. Avokado ve jojoba yağlarının avantajı, oda sıcaklığında koyu renkli cam kaplarda tutulursa neredeyse hiç bozulmamasıdır.

Evde hazırladığımız tüm cilt bakım ürünleri, hazırladığımız anda taze olarak uygulanacak, geri kalanı başka bir uygulama için saklanmayacaktır. Kullanılan bileşenler, havadaki oksijenin, ışığın etkisiyle bozulabilir ve kolayca oksitlenebilir, çünkü ev yapımı ürünlerimizde oksitlenmelerini önleyen koruyucu maddeler ve diğer yardımcı maddeler yoktur.

Yağlı cilt bakımı için yüz yağı:

Hazırlanışı: 50 ml soğuk preslenmiş jojoba yağı, 6 damla limon yağı ve 4 damla selvi yağı ile iyice karıştırılır. Bu uçucu yağ karışımı sabah ve akşam hafif masajla yüze uygulanır.

Kırışıklıkları önleyici limon maskesi:

Yapılışı: 1 yumurta sarısını 1 yemek kaşığı jojoba yağı ile karıştırın. Limonu sıkın ve jojoba yağı ve yumurta sarısı karışımına limon suyu ilave edin. İyice karıştırdıktan sonra homojen bir karışım elde ettiğinizde kırışıklıklardan etkilenen veya erken kırışıklıklara yatkın bölgelere masaj yapmak için kullanın. Maskenin 20 dakika etki etmesine izin verin, ardından soğuk suyla durulayabilirsiniz.

Kuru ciltler için limonlu ve muzlu maske:

Yapılışı: Bir muz soyduktan sonra 3 damla limon yağı, avokado yağı ve jojoba yağı ile iyice karıştırın. Oluşan karışıma 2 adet yumurta sarısı ilave edilerek homojen bir karışım elde edilinceye kadar karıştırmaya devam edin. Bu şekilde elde edilen maske yüze sürülür ve 20 dakika etki etmesi için bekletildikten sonra  2 limon suyu ve 1 litre suyun karışımından oluşturulan meyve suyu ile yıkanır.

Pürüzlü ve çilli ciltler için ballı ve limonlu losyon:

Hazırlanışı: 1 çorba kaşığı ba,l 250 ml su ile karıştırılır, daha sonra limon suyu eklenir ve karışım pürüzsüz hale gelene kadar karıştırılır. Sıkılaştırıcı ve canlandırıcı etkisi sayesinde limon, cilde hızla sağlıklı bir görünüm kazandırır. Elde edilen losyona batırılmış bir pamuk ile pürüzlü bölgeleri silin. Bu losyon aynı zamanda cildi tahriş etmeden doğal bir şekilde çilleri yok etmek için de kullanılır. Güvenli sonuçlar elde etmek için losyonu daha uzun süre günlük kullanmak gerekir.

Sivilce ve cilt kirlerine karşı losyon:

Yapılışı: Bir limon sıkın ve elde edilen suyu bir çay kaşığı brendi ile karıştırın. Oluşturulan losyon ile sivilcelerden etkilenen bölgeler günde birkaç kez silinir.

Limonlu kırışık losyonu:

Taze sıkılmış limon suyu ile yapılan günlük losyonları sürdüğünüzde küçük kırışıklıklar yok olacaktır. Yüzeysel kırışıklıkları gidermek için mükemmel olan limon losyonunu hazırlayın: 2 limon sıkın ve elde edilen meyve suyuna 50 ml su ilave edin ve iyice karıştırın. Görünüşe göre küçük, yüzeysel kırışıklıklar için son derece basit ama etkili bir kozmetik ürün. Elde edilen losyona batırılmış bir pamuk ile sabah ve akşam etkilenen bölgeleri uygulayın.

Limon ve sütlü temizleme losyonu:

Yapılışı: Taze sıkılmış limon suyu, 100 ml süt ve bir çorba kaşığı balla karıştırılır. Elde edilen losyon ile cilt tamponlanarak etki etmesi için 5 dakikaya kadar bekletilir, ardından bol ılık su ile durulanır.

Limon yağı ve gece lambası yağı , sivilce eğilimli yağlı ciltlerin bakımı için idealdir:

Akneli cildin çok ağır yağ gidermeye değil, özel hava bakımına ihtiyacı vardır. Cildi çok fazla yağdan arındıran, kurutan ve bu nedenle kırışıklıklara ve yaşlanmaya yatkın olan ağır alkollü ticari losyonlardan kaçınılması tercih edilir.

Hazırlanışı: 50 ml jojoba yağı, 15 damla limon yağı ve 15 damla gece lambası yağını iyice karıştırın.

Uygulama: Limonlu ve ballı losyonla cilt daha önce temizlendikten sonra her sabah ve akşam akneden etkilenen bölgelere masaj yapılarak uygulanır. Masaj 5-10 dakika hafif hareketlerle yapılmalıdır. Bu yağ karışımının amacına ulaşması için masajın çok kısa sürmemesi gerekir, ancak yağın yağ bezlerinden sebum torbalarına geçmesi için daha uzun sürmesi tercih edilir. Emildikten sonra, yağ karışımı sebum üretimini azaltacak ve akne döküntüsüne eşlik eden bir dezenfektan ve iltihap azaltıcı etkiye sahip olacaktır. 10 dakika sonra fazla yağ, kağıt havluyla hafifçe vurularak çıkarılacaktır. Bu yağ tedavisinin başlangıcında daha yüksek yağ olacaktır, çünkü yağ kanalları tıkanmıştır, ancak uygulama süresince daha fazla miktarda yağ emilecek ve fazlalık daha az olacaktır. Yağ tedavisi 4 hafta süre ile yapılacaktır.

Uyarı:

Cilde uygulanan tüm turunçgil yağlarının ışığa duyarlı hale getirme etkisi vardır, bu da ışığa karşı duyarlılığın artmasına neden olarak pigmentasyon bozukluklarına neden olabilir. Sonuç olarak, limon yağı asla güneşe çıkmadan, korunmasız cilt kısımlarına yüksek koruma faktörlü losyonlar ile uygulanmamalıdır.

Limon ve bal maskesi ile 10 yıl daha genç görünmek ister misiniz?