Ana SayfaSağlıkBeslenmeLimon Çekirdeğini Sakın Yutmayın!

Limon Çekirdeğini Sakın Yutmayın!

Limon çekirdeği zararlı mıdır? İşte limon çekirdeği hakkında pek masum olmayan bilgiler…

İçerikleri

Limon çekirdeği midede öğütülemediğinden ve dolayısıyla dışarı atılamadığından apandisite dolar. Apandisit şişer ve şişer patlama seviyesini limon çekirdekleriyle doldurmak istemiyorsanız limon yerken veya sıkarken 2 kere düşününüz.

Limon Çekirdeğini Sakın Yutmayın!

Limon Çekirdeği diyetisyenleri ve uzmanları ikiye bölmüş durumda. Kimisi hiçbir etki yapmıyor derken kimiside yukarıda savunduğumuz apandisiti doldurduğundan dolayı çok tehlikelidir diyor. Yararlı olduğunu henüz söyleyen yok. Bu yüzden bir zararı olmasa bile elimizden geldiğince yutmamaya dikkat edin.

Limon Çekirdeğini Ayıklama

Limon suyunu sıkıp içerken bile bir süzgeçten geçirerek çekirdeklerin ayıklanmasına çalışın. Saf limon suyu hiçbir şey katmadan için. Vücudunuzun C vitamini ihtiyacını giderirken sizi tok ve diri tutacaktır. Çekirdeği çok önemli yalnız. Bunun yanı sıra mide yanması olanlar çok içmesin kullanmasın asit oranı midenizi yakabilir.

Limonun Zararları

Fazla miktar limon tüketilir ise diş eti kanamalarına yol açabilir. Aşırı limon tüketilmesi sinir sistemine zarar verebilir. Kilo vermek istemeyen kişilerin limonu dikkatli kullanmaları gerekir. Aksi halde kilo verdirmeye fayda sağlayan meyve arasında ilk sıralarda yer alır.  Çok fazla tüketilmesi halinde gözün görme gücünde zayıflamalara yol açabilir. Limonu saf haliyle direk olarak cilde sürmek cildin tahriş olmasına yol açabilir. Ağızlarında yara olan kişilerin aşırı limon tüketmemeleri önerilir. Asitli olduğundan dolayı yaraların kanamasına neden olabilir.  Tansiyon hastası olan kişilerin fazla limon tüketmemeleri önerilir. Tansiyonun düşmesine de neden olabilir. Limonun içerisinde fazla oranda asit yer aldığı için mide asiti, ülser ve gastrit gibi sorunlara nende olabilir.

Limonun Faydaları

Anti bakteriyel bir meyvedir ve pek hastalığa karşı iyi gelir. Ağız da oluşmuş olan bazı bakterilerin yok olmasını sağlayıp ağız sağlığını da korur. Saç sorunlarına iyi gelir, kepek ve dökülme gibi şikayetleri en aza indirir. Limon bazı bir takım faydalı maddeler ile karıştırılıp cilde masaj yapılırsa cildin temizlenmesini sağlar ve aynı zamanda parlatır.

Soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi hastalıkların iyileşmesinde kullanılır. Demir, fosfor, mineral ve kalsiyum açısından zengindir. Bu nedenden dolayı da kemiklerin güçlenmesinde fayda sağlıyor. Metabolizmayı hızlandırdığı gibi bağırsaklarda olan bakterilerin yok olmasın da fayda sağlıyor.

Meme kanseri, kolon kanseri ve prostat kanseri gibi ciddi hastalıkların iyileş sürecini hızlandırıyor. Kilo verme sürecinde tüketilecek olan limon kişilerde yağ yakımı hızlandırıp kilo vermeyi de kolaylaştıracaktır. Viral enfeksiyon ile iyi bir mücadele edicidir. Sivilce ve akne izlerinin giderilmesi için limon maskesi tavsiye ediliyor. Bunun için aynı miktar su ve limon suyunu bir kase de karıştırın ve pamuğu hazırladığınız su ile ıslatıp cildinizi silin. Bu işlemi her gün uygulayabilirsiniz.

Göz sağlığına iyi geldiği gibi beyin sağlığı açısından da faydalıdır. Kişilerde ağız kokusunu gidermeyi sağlıyor ve taze bir nefes veriyor. Özellikle gün arasında az miktar limon kabuğu çiğnemek ağız kokusunu giderecek ve ferah bir nefes verecektir. Limon iskorbüt hastalığının tedavisinde kullanılabilir. Bu hastalık C vitamininden yoksun kişilerde sık görülmektedir ve görülme yaşı da 40 ve üzeridir.

Limon Nasıl Kullanılır?

Öncelikle sayısız faydaya sahip olan limonun kullanım alanı da oldukça geniştir. Cilt bakımı için limon ve suyu karıştırıp cilt bu ile temizlenir ise cildin rengini açacaktır ve lekelerin giderilmesinde de fayda sağlayacaktır. Zayıflamak isteyen kişiler her gün bir litre suyun içerisine yarım çay bardağı taze limon suyu ilave edip aç veya tok karnına tüketilirse zayıflaması kolaylaşacaktır. Yemeklerin içerisine, salatalara ve tüketilen bitki çaylarının içerisine limon suyu ilavesi yapıp faydasından her türlü yaralanabilirsiniz. Ayrıca limon suyunu banyo suyuna da katabilirsiniz. Böylelikle vücut güzelliğinizi sağlarken bir yandan da kendinizi ferah hissedip güzel bir terapi uygulayabilirsiniz.