2 Aralık 2024 Pazartesi
Ana SayfaSağlıkHastalıkKurdeşen kaşıntısı nasıl geçer? Kurdeşene ne iyi gelir? Saraçoğlu kürü

Kurdeşen kaşıntısı nasıl geçer? Kurdeşene ne iyi gelir? Saraçoğlu kürü

Halk arasında oldukça merak edilen bu hastalığın cevap bekleyen birçok sorusu var. Hadi o zaman başlayalım.  Kurdeşen hastalığı nedir Kurdeşen hastalığı nasıl geçer? Kurdeşen belirtileri neler ve bulaşıcı mı? Detaylar için haberimize buyurun.

İçerikleri

Kurdeşen olarak da bilinen ürtiker, histamin akışına bağlı olarak aniden ortaya çıkan, ciltte şişlik, soluk kırmızı yumrular veya kabartılar görülen bir cilt hastalığıdır. Ortalama dört insandan 1’inde görülen yaygın bir rahatsızlıktır. Aşırı kaşıntı nedeniyle hastalarını strese sokan kurdeşen, yaşam konforunu olumsuz etkiliyor.

Kurdeşen Hastalığı Nedir?

Tıp dilinde ürtiker olarak bilenen Kurdeşen hastalığı, bir cilt rahatsızlığıdır. Histamin salınımı ve alerjik reaksiyonlara bağlı olarak ortaya çıkar. Vücudun birçok yerinde görülebilir. Deri üzerinde batma, yanma ve kaşıntıya neden olan ürtiker, genelde pembe, kırmızı ya da ten rengindedir. Kendiliğinden geçebildiği gibi ilaç tedavisine de ihtiyaç duyulabilir.

Kurdeşen Belirtileri Nelerdir?

Hastalığa tanı koymadan önce semptomlarını doğru yorumlamak gerekiyor. Aşağıda yer alan soruların cevapları evet ise kurdeşen belirtileri değerlendirilmeye alınır.

  • Cildin etrafında kızarıklıklar ve şişkinlikler var mı?
  • Bölgede kaşıntı ve yanma var mı?
  • Kaşınan bölge kaybolup, tekrar ortaya çıkıyor mu?
  • Dudak ve göz kapaklarında şişme var mı?
  • Geceleri kaşınma ve kızarıklık daha mı fazla oluyor?

Benzer şikayetleriniz varsa bir dermatoloji uzmanına gitmeli ve tetkikler yaptırmalısınız.  Kurdeşen hastalığı yaygın görülmekle birlikte bulaşıcı bir hastalık değildir.

Çocuklarda Kurdeşen (Ürtiker) Alerjisi Nedenleri

Çocuklarda kurdeşen alerjisi nedenleri, yediği yiyecekler, alerjenler ve kullandığı ilaçlardan kaynaklı olabilir. Tedavisi rotasını çocuğun genel sağlık durumu ve yaşı belirliyor.

Tedavi planında hastalığa yol açan ana neden tespit edilip, uzaklaştırılması sağlanıyor. Kurdeşen kullandığı ilaçtan ötürü ise derhal ilaç kullanımı sonlandırılır.

Dikkat! Kaşıntı, kızarıklık, kabartı gibi belirtiler yanında nefes almada güçlük yaşıyorsanız eğer vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna gitmelisiniz.

Kurdeşen Nasıl Geçer? Kurdeşen Tedavisi!

Kurdeşen nasıl geçer sorusuna aranan yanıtı, hastada cilt rahatsızlığını etkileyen faktörler belirler. Öncelikle bunların tespit edilmesi gerekiyor. Hastaya kaşıntı ve kabarıklık durumunu ölçen bir değerlendirme yapılır. Bu değerlendirme Kurdeşen tedavisi için belirleyici olup, ürtiker  ‘’aktivite skoru değerlendirmesi’’ denilir.

Hastanın durumuna göre sedasyon içermeyen ilaçlar verilebilir. Kronik vakalarda Kurdeşen tedavisi uzun zaman sürebilir. Fakat akut ürtikerler de kortizon tedavisi uygulanarak, kısa zamanda iyileşme görülür. Ayrıca bölgenin tahriş olmamasına ve sıcak su kullanmamaya özen gösterilmesi gerekiyor.

Kurdeşene Ne İyi Gelir?

Soğuk kompres uygulaması, kurdeşene ne iyi gelir sorusunun en iyi sonuç veren karşılığı olabilir. Rahatsızlık veren bölgeye ihtiyaç duydukça, buz torbalarından yardım alarak, deneyebilirsiniz. Doktorunuzdan banyo yaparken kaşıntı önleyici solüsyon önerisi isteyebilirsiniz. Banyo esnasında cildin rahatlamasını sağlayacaktır.

Bölgeyi tahriş etmemek için kaşımamaya özen gösterin ve nemlendirin. Nemlendirme uygulamaları aloe vera gibi ürünlerden destek alabilirsiniz.

Kurdeşene ne iyi gelir Saraçoğlu? Ürtiker bitkisel tedavisi

Kurdeşen (ürtiker) rahatsızlığı yaşayan kişilerin sıkça araştırdığı, “Kurdeşene ne iyi gelir Saraçoğlu, ürtiker bitkisel tedavisi”, konusunda bilgi vermek istiyoruz. İbrahim Saraçoğlu kurdeşen rahatsızlığı ve kaşıntısı için süpürge tohumu kürünü önermektedir. Aktarlardan aldığınız 1 tatlı kaşığı süpürge tohumunu havanda iyice ezin. Günde iki defa olmak üzere (sabah-akşam) aç karnına birkaç yudum su ile için. Bu kür kurdeşene karşı yüzde 60-70 oranında kesin çözümdür.

Kurdeşen Sakinleştirici Doğal Tedavi Yolları

  • Maydanoz suyu içmeye başlayarak kaşınan alanı sakinleştirebilirsiniz.
  • Bölgede rahatlama sağlamak için 1 tatlı kaşığı karbonat ile suyu karıştırarak macun yapın.  Kaşınan ve kabaran bölgeye ince bir katman halinde sürün.
  • Kurdeşen hastalığı için papatya çayı iyi bir fikir olabilir. Papatya çayına bal ve limon ekleyerek tüketmeyi deneyebilirsiniz.
  • E vitamini bakımından oldukça zengin olan aloe vera, kurdeşen kaşıntısına iyi gelecektir.
  • Elma sirkesini bir pamuk yardımıyla döküntülerin üzerine sürersiniz, kaşıntıyı alabilir.
  • Kurdeşen doğal tedavi yolları arasında en etkili besinlerden biri olan inciri, yaş veya kuru olarak tüketebilirsiniz.

Kurdeşen sizin yaşam konforunuzu olumsuz etkilemeden, siz ilgili uzmanla birlikte onu dizginleyin. Sağlıklı günler dileriz.

Kurdeşene ne iyi gelir? Evde bitkisel çözüm Saraçoğlu