28 Mart 2024 Perşembe
Ana SayfaSağlıkŞifalı BitkilerKudret narı nedir, neye iyi gelir? Kudret narı nasıl yenilir?

Kudret narı nedir, neye iyi gelir? Kudret narı nasıl yenilir?

Mucizevi bir bitki olan kudret narı kabakgiller familyasından gelir ve pek çok faydaya sahiptir. Alternatif tıpta yaygın olarak kullanılan bu bitki mineral ve vitamin bakımından oldukça zengindir.

İçerikleri

Tropikal bir bitki olarak da bilinen kudret narının meyveleri yenebilir. Özellikle bağırsak ve mide hastalıkları denilince akla gelen ilk meyvelerden biridir. Son yıllarda kullanımı daha yaygın hale gelen kudret narı sağlık için şifa deposu olarak görülür.

Kansere Karşı Kudret Narı

Yurtdışında yapılan araştırma sonuçlarına göre kudret narının kanseri önleyici özelliği kanıtlanmıştır. Buna göre kanser hücrelerinin gelişimini ve yayılmasını önleyerek büyümeyi durdurmaktadır. Bunun haricinde Colorado Üniversitesi’ndeki çalışmalara göre pankreas kanseri ile mücadele eden kişilerin kudret narının suyunu içmeleri gerekir. Kudret narının suyu pankreas kanserine sebep olan hücreleri öldürür. Ayrıca kudret narının özü de meme kanserine iyi gelir.

Kudret Narının Hastalıklara Faydaları

Cilt hastalıklarına iyi gelir:

Kudret narı egzama ve sedef hastalıklarına iyi gelir. İçerisinde bulunan protein ve E vitamini cilt için faydalıdır. Egzama ve sedef hastalığı için merhem haline getirilip hastalıklı bölgenin üzerine sürülür. Kudret narı merhemi iyileştirici özelliğe sahiptir.

Şeker hastalığını tedavi eder:

Çağımızın yaygın sorunu olan şeker hastalığı tedavisinde kudret narı kullanılır. Kudret narının içerisinde yer alan maddeler şeker hastalığının ilerlemesini önler. Çin Tıbbında kudret narından elde edilen ekstre ile şeker hastalığının tedavi edildiği ortaya çıkarılmıştır. Özellikle kudret narının içindeki önemli dört madde hastalık üzerinde etkilidir.

Kudret narının antibiyotik özelliği vardır:

Bu özelliği ile tümör hücrelerinin ortaya çıkmasını ve büyümesini önler. Kudret narının içerisinde bulunan Lycopene ve Lutein maddeleri tümöre engel olur. Buna ek olarak sindirim sistemi ile ilgili hastalıkların büyük çoğunluğu kudret narı sayesinde tedavi edilir. Bunun için kudret narının zeytinyağı ile birlikte kullanılması tavsiye edilir.

Kudret narı gastrit, asit fazlası gibi mide-bağırsak sistemine bağlı tüm hastalıkları kalıcı ve kesin tedavi eder:

Midede görülen gastrit, ülser, reflü gibi rahatsızlıkların yanı sıra kabızlık, sindirim bozukluğu gibi hastalıklar da kudret narı ile iyileşir. Etkisinin uzun süreli olması için kudret narının yaklaşık kırk gün boyunca aralıksız tüketilmesi gerekir. Doğru kullanım istenilen sonucun elde edilebilmesi bakımından önem taşımaktadır.

Kudret Narının Faydaları Nelerdir?

  • Sindirim sisteminin fonksiyonlarını düzenler.
  • Mide, bağırsakla ilgili rahatsızlıkları önler ve tedavi eder.
  • Ülser, kolit, gastrit, reflü, kabızlık, hazımsızlık, bağırsak tembelliği gibi sorunları gidermek için tüketilir.
  • Mide ve bağırsakta bakteri üremesini önler, sindirim sistemi enfeksiyonlarını tedavi eder.
  • Egzama, sedef gibi cilt hastalıklarının tedavisinde kudret narı macunundan faydalanılır.
  • Karaciğer sağlığını destekler.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir, pek çok hastalığa karşı koruyucu etki gösterir.
  • Guatr hastalığının şikayetlerini azaltır.
  • Kadınlarda üreme yolları hastalıklarını, iltihap ve enfeksiyon oluşumunu önler.
  • Varis oluşumunu engellerken varis ve romatizmadan kaynaklanan ağrılar için de kudret narı macunu ile bacaklara masaj yapılması önerilir.
  • Kas ve eklem ağrılarını azaltıcı etkisi vardır.
  • Hemoroit tedavisinde kullanılır.

Kudret Narı Nasıl Yenir?

Kudret narını taze meyve olarak tüketmek için bir çatal yardımıyla püre haline gelinceye kadar ezmek gerekiyor. Ardından 1 tatlı kaşığı kadar bal ekleyip karıştırılır. Kudret narının olumlu etkisini tam olarak alabilmek için sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı kadar tüketmek doğru olur. Ancak gün içinde de tüketilebilir. Zeytinyağlı kudret narının en az 40 gün boyunca kullanılması tavsiye ediliyor.

Kudret narı macunu hazırlamak için 1 tane olgunlaşmış sarı ya da turuncu kudret narının çekirdeklerini çıkarın ve çok küçük parçalar halinde doğrayın ve cam bir kavanoza koyun. İçine 1 su bardağı doğal, saf bal koyup karıştırın. Ortalama 1 aylık süre civarında kavanozun ağzı kapalı şekilde bekletin. Karışımınız bir miktar sulanmış olacak. Her sabah karıştırıp aç karnına 1 tatlı kaşığı kudret narı macunu tüketin. Kudret narını cilt sorunları için kullanacaksanız da hazırladığınız kavanozdan bir miktar alın ve sorunlu bölgeye uygulayın.

Zeytinyağlı kudret narı macunu hazırlamak için 1 tane olgunlaşmış sarı ya da turuncu kudret narının çekirdeklerini çıkarın ve çok küçük parçalar halinde doğrayın ve cam bir kavanoza koyun. İçine 1 su bardağı dolusu saf zeytinyağı ekleyin ve iyice karıştırın. Kavanozun kapağı kapalı bir şekilde yaklaşık 6 ay boyunca bekletmeniz gerekiyor. Hazırladığınız karışımı sade olarak ya da içine bal katarak da tüketebilir, kullanabilirsiniz. Zeytinyağlı kudret narı karışımınızı sabahları aç karnına 1 tatlı kaşığı tüketebilir, cilt sorunları için cildinize uygulayabilirsiniz.

40 gün devam edilerek kullanılan kudret narı macunu kabızlık, mide hastalıkları, iştahsızlık gibi rahatsızlıkları tedavi ediyor. Hariçten ise yanıklar, kesikler ve yaralar için kullanılıyor.

Kudret narı nedir, neye iyi gelir? Kudret narı nasıl yenilir?