25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıKoltuk Altı Kararmasına 6 Doğal Öneri

Koltuk Altı Kararmasına 6 Doğal Öneri

İçerikleri

Koltuk altı bölgesindeki derinin zaman içinde koyulaşması, koltuk altı kararması olarak bilinir. Yaz mevsiminde kolsuz kıyafetlerin kullanılmasını, kış mevsiminde salon düğünlerinde yine dekolte kıyafet tercihlerini zora sokan, özellikle kadınlarda sıkça rastlanan bir durumdur. Koltuk altı bölgesinde terlemenin yoğun oluşu, kıl köklerinin varlığı, traş, sürtünme, nem ve bazı kimselerde genetik olarak var olan yoğun pigmentasyon, koltuk altı kararması için uygun koşullardır.

Kullanılan bazı deodorantlar da koltuk altında kararma oluşmasına zemin hazırlayabiliyor. Ağda ve epilasyon sonrası açık duruma gelen ter bezi uçları, roll-on ve deodorant gibi kimyasallara maruz kaldığında ve koltuk altı kılları alındıktan sonra uygulanan kimyasallar sebebiyle de meydana gelen koltuk altı kararması, koltuk altı cildinin, dışardan gelen koşullara verdiği tepki olarak da adlandırılabilir. Bu durum bazı kadınlarda özgüven eksikliği, mutsuzluk gibi psikolojik sorunlara bile sebebiyet verebiliyor. Özellikle yaz mevsiminde mayo, bikini gibi deniz kıyafetleri ve dekolte kıyafetler giymek bile kişide kabusa dönüşebiliyor.

Ağda ve epilasyon sonrası koltuk altına herhangi bir kimyasal ürün tatbik etmemek ve en az 24 saat boyunca deodorant /roll on kullanmamak,koltuk altı kararmasını geriletebilir.

Koltukaltınızı Patates İle 15 Dakikada Aydınlatın

Patates içerisinde bulunan katalaz adı verilen enzim cilt yapısının ve hücrelerin eskisi gibi çalışmasına yardımcı olacaktır.

Uygulanması:

Patatesler de doğal beyazlatıcılardır. Hassas cilde sahip olan insanlarda limonun asitli yapısı cildi tahriş edebilir. Fakat patateste bulunan asit cildi tahriş etmez. Cildi beyazlatmak için patates şu şekillerde kullanılabilir:İnce bir patates dilimiyle koltuk altı 5-10 dakika ovalanır ve daha sonra ılık suyla yıkanır.

Başka bir yöntem de patatesi rendeledikten sonra çıkan suyu parmaklarla ya da pamuk yardımıyla koltuk altına uygulamaktır. 10 dakika bekledikten sonra koltuk altı yıkanır. Daha hızlı sonuç elde etmek için günde iki defa bu yöntemler denenebilir ve 7 gün içerisinde koltuk altının renginin açılması beklenir.

Karbonat Kullanmak

Karbonat, sadece mutfakta çok gereksinim duyulan bir malzeme olmakla kalmaz, güzellik reçetelerinde de sıkça boy gösterir. Cilt renginin açılmasında da son derece maharetlidir. Koltuk altı karbonatla da beyazlatılabilir. Karbonat koltuk altını fırçalamak için kullanılabilecek en iyi maddelerdendir. Aslında, eğer karbonat kullanılırsa koltuk altı kararmasının başka bir nedeni olan deodorant ve ter önleyiciler vücuttan uzaklaştırılır.

Karbonat vücuttaki kötü kokuyu da engeller. Aynı zamanda karbonatla yapılan fırçalama ile zarar görmüş hücreler atılır ve tıkanmış gözenekler açılır. Ayrıca karbonat koltuk altındaki mikropları öldürerek kokuyu önler ve cildin rengini açar.

Biraz karbonatla su karıştırılır ve koyu bir macun yapılır. Koltuk altına uygulanır ve hafifçe koltuk altı fırçalanır. Daha sonra koltuk altını yıkadıktan sonra aynı bölge havluyla hafifçe kurulanır.
Eğer bu kadar ayrıntılı şekilde yapılmak istenmiyorsa, karbonatla az miktarda su karıştırılıp, bu karışım koltuk altına sürülür.

Not: Bu işlemi bir dilim patates ile 15 dakika boyunca ovarak ta uygulayabilirsiniz. Bu işlemi ağda ile kararan bacak ve dudak üstü bölgesine de uygulayabilirisiniz.

Koltuk altı kararmasına için diğer öneriler

Limon: Cilt kararması denilince akla gelen ilk çözümlerden biridir limon. Cilde temizlik ve duruluk verir, cilt rengini ağartır ve açar. Kalınca kestiğiniz bir limon dilimini koltuk altı bölgenize sürün ve bir müddet bekledikten sonra durulayın. Limonun asitli yapısı cildi kurutacağından, uygulama sonrasında nemlendirici kullanabilirsiniz.

Sirke: Sirke ve pirinç ununu karıştırarak bir macun elde edin ve bu macunu duş sonrası temiz ve kurulanmış koltuk altınıza sürün, kurumasını bekleyin ve durulayın. Sirke ve pirinç unu ile hazırladığınız bu maske sayesinde hem cilt renginiz açılır, hem de ter kokusuna sebep olan bakterilerin etkisiz hale gelmesi sağlanmış olur.

Portakal Kabuğu-Gül suyu: Güneşte kuruttuğunuz portakal kabuklarını rendeleyin ve bir miktar gül suyu ilave ederek macun haline getirin. Karışımı koltuk altınıza uygulayın, kurumasını bekleyin ve soğuk suyla durulayın. Ölü hücrelerin atılmasını ve koltuk altı cilt renginin açılmasını sağladığını göreceksiniz.

Sandal Ağacı: Sandal ağacı tozunu ve gül suyunu karıştırarak macun kıvamına getirin ve koltuk altınıza sürün. Karışımı sürdükten sonra 15 dakika bekleyin ve durulayın. Sandal ağacı, koltuk altı cilt renginin açılmasını sağlayacak, gül suyu da yumuşaklık ve ferahlık hissi verecektir.