Ana SayfaSağlıkHastalıkKış Aylarında En Çok Görülen Hastalıklar ve Doğal Tedavisi

Kış Aylarında En Çok Görülen Hastalıklar ve Doğal Tedavisi

Bağışıklık sisteminin çökmeye başladığı kış aylarında nezleden gribe, boğaz ağrısından bronşite kadar çok sık görülen hastalıklar için nasıl önlem alınmalı.

İçerikleri

Soğuk kış günlerine sayılı günler kala kış aylarında en çok görülen hastalıklar hakkında bilgi sahibi olmak oldukça önemlidir. Kış mevsimi ile birlikte vücudun hem soğuk havaya hem de mikroplara karşı daha güçsüz hale gelmesi, bazı hastalıklara yakalanma riskini de arttırmaktadır. Bu hastalıklar vücut direncinin azalmasını fırsat bilerek vücut üzerinde rahatsızlık yaratırlar. Özellikle soğuk algınlığına bağlı olarak farklı kış hastalıkları meydana gelebilir.

En Çok Görülen Kış Hastalıkları Nelerdir?

Kış hastalıkları dendiği zaman öncelikle grip akla gelecektir. Burun akıntısı, boğaz ve baş ağrısı ile birlikte belirtilerini gösteren bu hastalık oldukça önemlidir. En az grip kadar sık şekilde meydana gelen bir diğer kış hastalığı boğaz enfeksiyonları olarak bilinir. Yüksek derecede ateş ve boğaz ağrısı ile birlikte kendisini göstermektedir. Bu hastalıklara daha çok mikrop neden olduğu için antibiyotik tedavisi şarttır. Zatürre ve bronşit hastalıkları da en sık görülen kış hastalıkları arasında yer alır.

Alt solunum yolu hastalıkları olarak da geçen bu iki rahatsızlık akciğeri olumsuz şekilde etkilemektedir. Soğuk havanın etkisinde kalmanın sonucu ile birlikte meydana gelebilir. Grip olmadan önceki halimizi temsil eden nezle hastalığı da kış mevsiminde sık bir şekilde yaşanır. Aynı şekilde orta kulak iltihabı ve sinüzit hastalıkları da kış mevsiminde etkilerini göstermektedir. Soğuk havada ıslak saçla çıkmak, yeterli bir şekilde kalın giyinmemek gibi ihmaller sonucunda sinüzit meydana gelebilir. Kış hastalıkları farklı tedavi yöntemleri gerektirse bile temelde aynı önlemlerle engellenebilir.

Kış Hastalıklarına Karşı Alınması Gereken Önlemler

Kış mevsimi gelirken her birey kış hastalıklarına karşı alınması gereken önlemler konusunda neler yapması gerektiğini öğrenmelidir. Soğuk havaya karşı dikkatli olmak ve yapılması gerekenleri ihmal etmemek hastalıklardan çok büyük ölçüde korunmayı sağlayacaktır. Öncelikle soğuk havanın etkisinden korunabilmek için kış mevsimine uygun kıyafetler seçilmelidir. Özellikle yağmur ve kar yağışına karşı ıslanmamak için dikkat edilmesi gerekir.

Kış mevsiminde çoğalabilen ve insanı hasta edebilen mikroplara karşı dikkatli olunmalıdır. Bunun için bol vitamin içeren besinler tüketilmeli ve sıcak içecekler ile vücudun sıcaklığı yüksek derecede tutulmalıdır. İçerisinde vitamin ve minerali bol miktarda bulunduran her besin beslenme programı içerisine dahil edilmelidir. Bu nedenle kış mevsiminde meyve ve sebze tüketimi arttırılabilir.

Kış aylarında en çok görülen hastalıklar aynı zamanda bulaşıcı olması ile de dikkat çeker. Bu nedenle herhangi bir kış hastalığına yakalanmış olan kişinin eşyaları kullanılmamalıdır. Bu hastalıklar genellikle nefes ve ağız yoluyla geçtiği için hasta olan kişilerle belirli bir mesafenin korunması da önemlidir. Aynı zamanda her birey, kış döneminde kişisel temizliğine ve hijyenine çok daha fazla dikkat etmelidir. Vücut yorgun düştükçe mikroplara karşı daha dayanıksız bir hale gelir. Bu nedenle fiziksel yorgunluğun sürekli olarak dinlenme ile giderilmesi de şarttır. Vücut dinlenmediği sürece, var olan mikroplara karşı da savaş açamayacak ve hastalığın daha ileri bir seviyeye gelmesini engelleyemeyecektir.

Kış Hastalıkları Doğal Tedavisi

En sık şekilde görülen kış hastalıkları için doğal tedavi yöntemleri uygulanabilir. Hazırlanışı ve uygulanış açısından kış hastalıkları doğal tedavisi herhangi bir tıbbi tedaviye göre çok daha pratiktir. Öncelikle meyve ve sebze tüketimi arttırılmalıdır. İçerisinde özellikle C vitamini bulunan besinlerle hazırlanacak çaylar ve yemekler çok iyi gelecektir. Kemiklerin güçlenmesini sağlayacak D vitamini içerikli besinler vücut direncinin artmasına yardımcı olur. Aynı zamanda protein, kalsiyum ve B vitamini açısından zengin olan besinler ile dolaşım sistemi de güçlendirilmelidir.

Nane ve limon ile yapılan çaylar ile birlikte, ada çayı, papatya çayı ve ıhlamur kış mevsimi hastalıkları tedavisi için en faydalı olan bitkileri temsil etmektedir. Vücut direncinin arttırılması için bol bol kuruyemiş tüketimi desteklenmelidir. Vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmek için su tüketimi de daha fazla olmalıdır.

İnsanlar kış mevsiminde su içmeyi ihmal ettiği için vücut direnci düşmektedir. Kış hastalıklarına karşı ilaç kullanımı ile birlikte doğal tedavi yöntemleri uygulanırsa hastalar daha kısa sürede iyileşebilirler. Hastalığın yeniden tekrar etmemesi için kış dönemi boyunca sağlığa dikkat edilmesi şarttır. Aynı zamanda kış dönemi başlamadan ve henüz bir hastalık meydana gelmeden aşı olunması da fayda sağlayabilir.

Saraçoğlu Grip, Nezle ve Kış Hastalıkları için Mucize Kür Tarifi