19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaSağlıkBeslenmeKemik suyuyla vücudunuzu yenileyin!

Kemik suyuyla vücudunuzu yenileyin!

İçerikleri

Kurban bayramını geçirdiğimiz bugünlerde kırmızı etin bilinçli tüketimi üzerine toplumu bilgilendirmek gerekiyor. Bu husus üzerine kırmızı etin nasıl tüketileceğine dair uzmanlardan sık sık uyarılar geliyor. Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş ise kırmızı etin tek başına değil, kemiği ile birlikte tüketilmesi gerektiğine değiniyor.

Kırmızı et tek başına tüketildiğinde birçok sağlık problemine neden olabiliyor. Özellikle tansiyon vb. kronik rahatsızlığı olanların bu hususa çok dikkat etmesi gerekli. Kırmızı etin vücudumuza şifa olması için kemiği ile tüketmekten başka alternatif yoktur.

Kurban kesildikten sonra pay edildiğinde hayvanın sakatat türlerini kimse almak istemez. Hatta çoğu zaman kiloya dahil bile edilmez. Ancak hayvanın sakatat türleri, kemikli etler ve kemik suyu ile pişirilmiş yemekler protein, vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. Ancak bizler, kırmızı eti tek başına tüketmeyi sevdiğimiz için bu zenginlikten istifade edemiyoruz.

Vücudun yenilenmesinde kemik suyunun içeriğindeki kolajen maddesi çok etkilidir. Kurban Bayramı’nda etler kemikli tüketilirse, çorbalar ve pilavlar kemik suyuyla pişirilirse, hele de sakatat türlerini tüketmeye özen gösterilirse kestiğimiz kurbanlık hayvan, vücudumuza şifa olacaktır.