25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaKadınCilt BakımıKaz ayağı kırışıklığı nasıl geçer? Kaz ayağı kırışıklıkları için egzersizler

Kaz ayağı kırışıklığı nasıl geçer? Kaz ayağı kırışıklıkları için egzersizler

Kaz ayağı kırışıklığı kimi kadını güldürmeye bile korkutur. Fakat bir takım yöntemler ile bu korkuyu yenmek mümkün. Sizler için göz çevresi kırışıklarından kurtulmanın doğal yöntemlerini ve yapılabilecek egzersizleri araştırdık. Ayrıca İbrahim Saraçoğlu’ndan da bir maske tarifimiz var. O zaman başlayalım. İşte ayrıntılar…

İçerikleri

Kaz ayağı kırışıklığı, göz bölgesinde ince veya derinleşmiş çizgilerdir. Göz çevresinden dışa doğru yayılan bu çizgiler, çoğunlukla yüz mimiklerinden oluşur. Ayrıca gülmek, kaş çatmak ya da yaş faktörü gibi nedenlerde göz çevresi kırışıklıkları oluşumuna neden olur.

Yüzümüzün en narin ve ince yeri göz bölgesidir. Buradaki elastiklik azaldığında kırışıklıklar artar. Bu nedenle bol su içmeli ve göz bölgesini nemlendirmeliyiz.

Kaz ayağı kırışıklığı nasıl geçer, hangi önlemler alınmalı?

Her insanın cilt tipi ve kırışıklıklarının durumu farklıdır. Bunu dikkate alarak ‘’ kaz ayağı kırışıklığı nasıl geçer ‘’ noktasında bazı önlemler alınması gerekir. Bu sayede kırışıklık görünümünde azalma sağlayıp, yeni oluşumlara izin vermemiş oluruz.

  • Cilt tipinize uygun güneş kremi kullanın.
  • Gözlerinizi az kısmak için güneş gözlüğü kullanın.
  • Vücudunuzun günlük ihtiyacı olan suyu karşılayın.
  • Cildinizi her gün nemlendirin.
  • Yüz üstü uyumayın ve uykunuzu alın.
  • Kaz ayakları kırışıklığı için yüz egzersizleri yapın.
  • Gün içinde gözlerinizi dinlendirin.
  • Doğal malzemelerden hazırlanmış maskeler deneyin.

Kaz ayağı çizgilerini gidermede 8 doğal yöntem

En yağlı ciltlilerin bile nemlendirilmeye ihtiyacı vardır. Başta su olmak üzere çeşitli yollardan nem ihtiyacını karşılamalıyız. Aksi takdirde erkenden cilt kırışıklıkları ile tanışmak zorunda kalırız. Peki, cildimizi kimyasal ürünler ile cezalandırmadan kaz ayağı kırışıklığı derdinden nasıl kurtuluruz? İşte kırışıklıklara iyi gelecek doğal yöntemler:

1- E vitamini kapsülleri;

E vitamini kapsülleri göz çevresini nemlendirir. Kırışıkların ilerlemesine engel olur. Yeterli miktarda kapsülleri bir iğne yardımı ile delin. Göz etrafına dairesel hareketlerle yayın. Parmak uçlarınızla narin şekilde masaj yapın. 30 dakika sonra durulayın.

2- Yumurta beyazı;

Yumurta akı potasyum, magnezyum ve protein içerir. Bu protein sayesinde bölgedeki hasarlı dokuları onarır. Cildi sıkılaştırır. Yumurtanın beyazını kremsi olana kadar iyice çırpın. Göz kenarları ve elmacık kemikleri üzerinde 15 dakika bekletin. Daha sonra soğuk su ile durulayın.

3- Aloe Vera;

Aloe vera bitkisi mineral, vitamin ve antioksidan içerir. Cildi besler ve yumuşatır. Kaz ayağı kırışıklığı ve cilt rengi tonunu dengelemeye yardımcı olur. Aloe vera jelini bir pamuğun üzerine sürün. Pamuğu kırışıklık olan bölgede 4-5 dakika bekletin. Kuruduktan sonra nazikçe durulayın. Bu işlemi her gün uygulayın.

4- Papaya;

Papaya’nın içinde yoğun miktarda C vitamini vardır. Ölü derileri temizler ve cildi sıkılaştırır. Cildin kolajen üretimine destek verir. Bir dilim papaya kesin ve sorunlu alanda bekletin. 30 dakika sonra soğuk su ile durulayın.

5- Limon;

Limon suyu içeriğindeki sitrik asit ile kırışıklıklarınızdan kurtulmanıza yardımcı olur. Ayrıca, mükemmel sıkıştırıcı özellikleri sayesinde cildinizi pürüzsüz hale getirir, koyu lekeler, kırışıklıklar, ince çizgiler ve koyu halkalar gibi diğer yaşlanma belirtilerinizin azalmasına yardımcı olur.

Cildinize hafifçe limon suyu sürün. 5 veya 10 dakika bekletin ve yüzünüzü suyla durulayın. Bunu günde iki ila üç kez yapın.

6- Süt:

Sütü hem içerek hem de cildinizde kullanarak, harika sonuçlar alabilirsiniz. Çünkü sütte glikolik asit var. Bu sayede kaz ayağı kırışıklığı görünümünde azalma olur. Cildi daha parlak ve sağlıklı yapar. İnce bir beze bir miktar süt dökün. Göz çevrenizde 10 dakika bekletip, soğuk su ile durulayın.

7- Hindistan cevizi yağı;

Hindistan cevizi yağı, içinde E vitamini olan doğal nemlendiricidir. Cilt dokusunu besler ve sarkmaları önler. Saf sızma Hindistan cevizi yağı kullanmaya özen gösterin. Her gece uyumadan önce göz çevresine nazikçe uygulayın.

8- Salatalık;

Salatalık cildi nemlendirir ve gençleştirir. Bir salatalığı rendeleyip, suyunu süzün. Süzülen suya pamuk daldırıp, bölgeye uygulayın.

Kaz ayağı kırışıklıkları için egzersizler

Kaz ayağı kırışıklıkları söz konusu olduğunda Göz çevresi çizgilerine egzersiz nasıl yapılır? sorusu en çok merak edilen konudur. Kaz ayağı kırışıklığı için yüz yogası egzersizi yapılabilinir. Böylelikle mevcut kırışıklık görünümünde azalma olur. ‘’Göz çevresi çizgilerine egzersiz nasıl yapılır?’’ sorusuna yanıt arayanlar, yazdığımız egzersizi 20 dakika boyunca uygulamalı.

İşaret parmağını kullanarak, göz hizası bitiminden saç dibine kadar bölgeyi yukarı kaldır. Bir taraftan da gözlerini kırpmaya çalış. İlk denemelerde zor gelen bu uygulama, zamanla göz kaslarını harekete ısındırır. İlk denemeleri tek gözle, ilerleyen haftalarda çift gözle deneyin.

İbrahim Saraçoğlu Kaz Ağayı Kırışıklığı Makesi

Prof.Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun önerdiği bu yüz maskesi, göz çevresi kırışıklıkları ve kaz ayağı kırışıklığı için nemlendirme vazifesi görür. Ayrıca renk tonunu dengelemeye yardımcı olur.

Malzemeler:

  • 1 adet yumurta akı
  • 2 adet E vitamini kapsülü
  • 1 çay kaşığı aloe vera

Uygulanışı:

Bir kabın içine tüm malzemeleri dökün. E vitaminin kapsülünü delerek, kaba boşaltın. İyice homojen hale gelene kadar karıştırın. Soğuk su ile yıkanmış göz çevresine bu karışımı sürün. 30 dakika bekledikten sonra durulayın. Bu kürün her gün uygulanmasında sakınca yoktur.

Peki, sizler kaz ayağı kırışıklığı için nasıl önlemler alıyorsunuz? Bizimle paylaşmak isterseniz çok mutlu oluruz. Yorumlarda deneyimlerinizi bekliyor olacağız.

UYARI: Buradaki bilgiler teşhis ve tedavi niteliğinde değildir. İçeriğimiz, yoğun araştırmalar sonrası bilgi verme amacını taşır. Doğal yöntemlere başvurmadan önce, alerji reaksiyonunu bilmeniz gerekir. Bu nedenle ilgili uzman hekime danışmadan müdahale etmemenizi öneriyoruz. Sağlıklı günler dileriz.

Kaz ayağı kırışıklığı nasıl geçer? Kaz ayağı kırışıklıkları için egzersizler