Karbonat daha çok mutfaklarda hamur işlerinde kullanılmaktadır ama çok az bilinen bir özelliği de kozmetik ürünlerde, saç ve cilt sağlığı için kullanılıyor olmasıdır. Bu özelliğinin dışında karbonatın bazı hastalıklara iyi geldiği uzmanlar tarafından söylenir. Fakat karbonatın en önemli özelliği, cilt, diş ve saç bakımında fazla kullanılıyor olmasıdır.
Karbonatın Güzelliğe Faydaları Neler?
Akneyle savaşır: Karbonat, akne problemlerinde etkin olarak kullanılabilir. Macun şekline getirdiğiniz karbonatı akne olan bölgeye sürebilirsiniz.
Dişleri beyazlatır: Peroksitle birleştiğinde dişleri beyazlatır. Fakat sürekli kullanmak da diş minesi zarar verebileceğinden haftada bir kez kullanılabilir.
Nefes tazeleyicidir: Bir bardak suya bir çay kaşığı karbonat ekleyin ve ağzınızı bununla çalkalayın. Sonra ağzınızı yıkayın ve nefesiniz tazelenmiş olacaktır.
Cilt yumuşatır: Suyla yaptığınız aynı karışımı vücudunuzda kuru olan yerlere (örneğin; eller) sürebilirsiniz. Daha sonra ellerinizi ılık suyla durulayın ve farkı hissedeceksiniz.
Saçları arındırır: Kullandığımız birçok şampuan istenmedik kimyasallar içerir. Tüm bunlardan kurtulmak içinse karbonatla saçınıza masaj yapabilirsiniz. Fakat sık kullanmaktan kaçının çünkü karbonatın pH seviyesi yüksektir. Ayda bir kez kullanmak gözle görülür etki yaratır.
Tırnakları temizler: Macun şeklindeki karbonatı el ve ayak tırnaklarıza sürüp masaj yapın. Sonra durulayın. Karbonat, hem buradaki derileri yumuşatır hem de tüm kokuları gidermeye yardımcı olur.
Ter önleyicidir: Tercih ettiğiniz bir yağı birkaç damla şeklinde 4 yemek kaşığı karbonatın içine dökün ve karıştırın. Bu karışımı koltuk altlarınıza sürün. Deodorant etkisi birkaç saat boyunca devam edecektir.
Peeling: Ünlü oyuncu Emma Stone gibi siz de karbonatı her gün yüz yıkama rutininize dahil edebilirsiniz. Yüz yıkama jelinizle karıştırıp yıkayın. Hafif soyucu özelliğiyle ölü derilerden arındıracaktır.
Vücudu yumuşatır: Bir dahaki banyonuza küçük bir bardak karbonat ekleyin. Bu karbonat, asitleri nötralize edip cildinizdeki yağ oranını dengeler.
Hasta Olmamak İçin Karbonat Nasıl Kullanılır?
Her gün 1 çay kaşığı karbonatlı su içebilirsiniz. Bunu yarım çay kaşığı sabah, yarım çay kaşığı akşam 1 bardak suya karıştırıp 3 dk. bekleyip iyice karışmasını bekleyin sonra tekrar karıştırıp için. Her beden ve her bedenin göstereceği tepki farklı olacaktır. Çünkü herkesin farklı beslenme biçimi var. Bundan dolayı herkesin kendi bedenini dinleyip buna bağlı olarak karbonat miktarını ayarlaması gerekir.
Eğer grip, nezle gibi rahatsızlıklar olursa günde 3 çay kaşığı karbonatlı su içebilirsiniz. Fazla gelirse o zaman günde 3 kere yarım çay kaşığı içerek buna devam edebilirsiniz.
3 yaşından büyük çocuklarda hastalık olursa yarım çay kaşığı karbonatı 1 bardak suya karıştırıp içirebilirsiniz.
Eğer Karbonatlı suyu içmekte zorlanıyorsanız, boş ilaç kapsülleri temin edip içlerine sodyum Bikarbonatla doldurup bol suyla hap olarak içebilirsiniz.
Eğer Tansiyonunuz yüksekse ya da hipertansiyonunuz varsa, hazırladığınız karbonatlı suyu tek seferde içmeyin, gün içinde yudum yudum az az içip öyle bitirin yani güne yayarak ve bol alkali su tüketin.
Eğer yüksek tansiyonunuz varsa ya da yaşlıysanız Karbonatlı suyu içtikten sonra Kanepe yada yatağa uzanıp 10 – 20 dk. uzanıp dinlenin. Bazı insanlarda tansiyonda yükselme yaratabilir ama kısa sürer bu. O yüzden tansiyonunuzun yükselmesinden endişe ediyorsanız uzanıp 10 – 20 dakika dinlenin. Sonra kalkıp günlük işlerinize devam ediniz!.
Karbonatlı Su Mucizesi
Karbonatın Kullanımı: Bir büyük bardağa iki tatlı kaşığı karbonat atıldıktan sonra üzerine az az kaynar su dökülerek köpürtülür ve karbonatın suda iyice çözülmesi sağlanır. Sonra üzerine normal su dökülür, karıştırılıp içilir. Eğer kanser, MS, diyabet hastasıysanız vücudu alkali hale getirmek için ilk hafta aç karnına yemeklerden bir saat önce bu uygulama iki kere tekrarlanır. Sonraki üç hafta sadece sabahları kahvaltıdan önce aç karnına içilerek devam edilir. Bir ay sonra gidip hastalığınızı kontrol ettirip iyi olup olmadığınızı görebilirsiniz.
Eğer idrarınızdaki pH 7,36 ve üstüyse vücudunuz “alkali” haldedir, dilerseniz her gün suya bir çay kaşığı karbonat atıp kullanmaya devam edebilir ya da sadece ihtiyaç duyduğunuzda bunu uygulayabilirsiniz.
İdrarınızdaki pH seviyesini öğrenmek için dijital pH ölçerler satılıyor, onlardan bir tane alıp her gün tartıya çıkmak gibi idrarınızdaki pH seviyenize bakıp bedeninizin sağlık durumunu anlayabilirsiniz. Dijital pH ölçer yerine pH kâğıtları da kullanabilirsiniz.
Hastaysanız alkali gıdaları araştırıp mümkün mertebede iyileşene kadar Alkali gıda tüketmeye özen gösterin.
Peki Karbonatlı Su Zayıflatır mı?
Metabolizmayı hızlandırmanın yolunun vücudun asit- baz dengesini alkali seviyeye çekmekten geçtiğini uzmanlar söylüyorlar. Bunu yapmanın en doğal yolu ise karbonatlı su içerek zayıflama oluyor. Karbonatlı suyun alkali yapısı ise bu konuda bizlere büyük bir fırsat sağlıyor.
Özellikle et ve karbonhidrat ağırlıklı beslenen kişilerde vücutta asit birikmesi oluşmakta ve bu durum da ister istemez kilo vermeyi neredeyse imkansız hale getirmektedir. Ortalama olarak sahip olduğumuz her 15 kg için 1 kg karbonatlı su tüketmek gerekmektedir. Bu sayede hızlı ve kalıcı zayıflama sağlayabiliriz. Bu konuda batı ülkelerinde yapılmış çok sayıda bilimsel araştırma olup gerek doğal maden suyu gerekse karbonat adını verdiğimiz beyaz mineral karışımı ile yapılacak içecek kürü ile doğal zayıflamanın yolu açılmaktadır.
Karbonatlı Su İle Zayıflama Kürü Nasıl Yapılır?
Vücudun asit düzeyini azaltan karbonatlı su ile kilo verme kürünün yapılışı son derece basittir. 1,5 litre suya 1 tatlı kaşığı karbonat (Sodium bicarbonate) ilave edildikten sonra karbonat eriyesiye kadar karıştırılacak ve günlük olarak ortalama 4 litre kadar tüketilecek. Ama dilerseniz bu miktarı 3 litreyle de sınırlı tutabilirsiniz. Yemeklerle su içmeyeceksiniz ve bunun yerine yemeklerden yarım saat öncesine kadar karbonatlı su içip yine yemeklerden bir saat sonrasında karbonatlı suyla zayıflama kürüne devam edilecek.
Sabahları aç karnına yarım litre karbonatlı su içerek güne başlayacağız ve 30 dk. sonrasında kahvaltı edeceğiz.
Vücuttan ödem söktürmek ve şişkinliği atmak için de karbonatlı suyla “zayıflama” kürü işe yarıyor. Karbonatlı suyla zayıflayanlar ortalama olarak bir ayda 5-7 kilo zayıflamayı başardıklarını dile getiriyorlar.
İdrar pH Değeri Kaç Olursa Sağlıklı Ya Da Alkali Oluruz?
İdrar pH derecemiz 7,3 ve üstü olursak alkali sayılırız, eğer 7,3 – 6.8 aralığında olursa nötr sayılırız. Ancak pH 0’la 14 aralığında bir değer. Bu değerin ortası 7 nötr saf suyun derecesi ne alkali ne de asidik. 7 nin altı asidik olmaya başlıyor, buda ortamdaki oksijen miktarının düşük olması demek.
Eğer bir insanın idrar pH değeri 5.5 altındaysa vücutta asidoz kanser başlamış demektir. Bütün kanser hastalarının idrar pH değerleri yaklaşık 4,5 çıkıyor. İdrar pH değeri 2 – 2,5 olanlar var . Artık asitleşmeden çürüyor.
Konuya dönersek eğer idrar pH değerinizi 7.3 ve üstü tutarsanız hiç bir zaman hastalığa yakalanmazsınız. Sağlıklı aralık 7.3 – 8 yada 9 olabilir. 10 üstü pek olmaz ama olursa da bişi olmaz. 11 e çıkarmak gereksiz ve sağlıksız. Ama 11 – 12 lere çıkarıp sağlıklı olduğunu söyleyenler de olabilir.
Yüksek pH , Yüksek Sağlık…