19 Mart 2024 Salı
Ana SayfaKadınCilt BakımıCilt bakımında patates mucizesi

Cilt bakımında patates mucizesi

Patates kızartması, patates salatası, patates cipsleri… Patatesleri mutfakta kullanmanın yüzlerce yolu var; ama hiç günlük cilt bakımınıza dahil etmeyi düşündünüz mü? Cevabınız hayırsa bu yazıdan sonra mutlaka denemelisiniz.

İçerikleri

Her ne kadar diyetlerde fazla önerilmese de, patatesin sağlığa oldukça faydası var. Patates suyu kanser tedavisi için bile kullanılmaktadır. Patates, vücudunuzu dinç ve güçlü tutup size sağlık verdiği gibi cildinize de oldukça iyi gelecek bir besindir. Vitamin A, Vitamin B, Vitamin C, fosfor, potasyum, karbonhidrat, kalsiyum ve magnezyum açısından oldukça zengin olan patates, aynı zamanda antioksidan olma özelliği gösteren bir besindir.

Patates suyu içmek bağışıklık sisteminizi güçlendirerek vücudunuzdan zararlı toksinlerin atılmasını sağlayacak böylece cildiniz daha sağlıklı bir görünüm elde edecek. Bunların yanı sıra patates istenmeyen selülitlerle baş etmede de oldukça iyi bir araç! Selülitli bölgeye patates suyu ile kompres yapıp masaj uygulayın. Bu işlemi düzenli yaptıktan sonra işe yaradığını göreceksiniz.

Patatesin Cilde Güzellik Veren 8 Faydası

Kırışıklıklar: Patates suyunu her gün nazikçe bir pamuk ile cildinize sürün. Bu işlem lekelerin ve kırışıklıkların azalmasını sağlar, cildinize genç bir görünüm kazandırır.

Güneş Yanığı

Soğutulmuş patates suyunu güneş yanığı olan yere uygulayın. Patates suyu yanık bölgedeki acıyı azaltır, sızlamayı yatıştırır ve ferahlama hissi verir.

Cilt Lekeleri

Eğer problemli bir cildiniz ve cilt lekeleriniz varsa, her gün makul miktarda soğuk patates suyunu pamuk yardımıyla yüzünüze uygulayın. Cildinize parlaklık ve yumuşaklık kazandıran bu yöntemi günlük bakımınıza ekleyebilirsiniz.

Göz Çevresindeki Koyu Halkalar

Her gece yatmadan önce pamuğu patates suyuna batırın ve gözelerinizin üzerine koyun. 1 hafta içinde gözlerinizin etrafındaki koyu halkalara elveda diyebilirsiniz.

Şiş Gözler ve Yorgun Cilt: Pamuğu bir süre patates suyunda beklettikten sonra gözlerinizi ovalayın ve aynı şekilde yüzünüze sürün.

Kuru Ciltle Savaş

Kremler ve losyonlar cilt kuruluğuna karşı ne yazık ki tam anlamıyla yeterli olamıyor. Patates suyunu cildinize uygulamak çok faydalı tabi; ancak bunun yanında her gün 1 bardak patates suyu içmenizde de oldukça fayda var. Kuru bir cilde sahipseniz, patates suyu vücudunuzun su ihtiyacını karşılayarak size çok iyi gelecek ve toksinlerden arınmanızı sağlayacak.

Cilt Tonunu Açma

Daha düzgün ve eşit bir cilt görünümüne sahip olmak isteyenler için cilt tonunu açan yöntemler oldukça faydalıdır. Patates ise cilt tonunu bir kaç ton açmaya yarayan en faydalı besinlerden birisi. Patates suyu piyasadaki bazı kremlerde olduğu gibi kimyasal katkılar içermiyor. Bu anlamda tam anlamıyla doğal bir ton açıcı. Patates suyuna bir miktar limon suyu ekleyin ve cildinizdeki koyu bölgelere uygulayın. Bu yönteme alternatif olarak patates suyunu salatalık suyu ile de karıştırıp da uygulayabilirsiniz.

Yaşlanma Karşıtı

Sabah uyandığınızda 1 bardak patates suyunu aç karna içmek yaşlanmayı geciktiren ve hücreleri tedavi eden çok iyi bir yöntem. Patates suyu yaşlanma izlerini azaltmada birebirdir. Patates suyunu bir miktar zeytinyağı ile karıştırın ve karışımın içinde beklettiğiniz pamuğu göz çevrenize uygulayın. Bu uygulama göz çevrenizdeki kaz ayaklarından kurtulmanızı sağlayacak.

Cildinizi Gençleştirecek Patates Maskesi Tarifleri

Patatesi günlük bakımınıza eklemenizi kolaylaştıracak maske önerilerini sizler için derledik.

Kızarıklıklar ve lekeler için

Yüzünüzü soğuk patates suyuyla yıkayın ve yarım saat bekleyin. Yarım saat bekledikten sonra duru suyla yıkayın ve gül suyu döktüğünüz bir pamuk yardımıyla yüzünüzü silin.

Tazelemek ve yorgunluk için

Patatesleri halka şeklinde dilimleyin ve 10 dakika buzdolabında bekletin. Dilimler soğuduktan sonra yüzünüze 15 dakika kadar masaj yapın.

Maske : 1 orta boy patatesi bir tencerede haşlayın. Başka bir tencerede kabuklarını soyduğunuz 3 adet kestaneyi haşlayın. 2 sebze de haşlandıktan sonra iyice ezerek püre haline getirin. Bir kaba püre yaptığınız kestaneyi ve patatesi koyun ve iyice karıştırın. Karışımınıza 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin. 2 dakika dinlendirmeniz zeytinyağının özleşmesini sağlayacaktır. Karışımı cildinize sürün ve 15 dakika bekleyin. Ardından gül suyu ile temizleyin, su ile yıkayın ve nemlendiricinizi sürün. Bu maskeyi haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

Ton açma ve cilt lekeleri

Patates ciltteki pigmantasyon dengesini sağlayan en faydalı sebzelerden biridir. 2 orta boy patatesin kabuklarını soyun ve rendeleyin. Soğuması için buzdolabında bekletin. Patatesler soğuduktan sonra yüzünüzde yarım saat bekletin ve ardından yıkayın. Bu maske ciltteki siyah noktaları temizleyecek, sivilceleri kurutup izlerini hafifletecek, gözenekleri sıkılaştıracaktır. Maskeyi uyguladıktan sonra nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin.

Maske : 1 orta boy patatesi ve 1 adet havucu 2 bardak sütün içinde kaynatın. Kaynattığınız patates ve havucu ezerek iyice karıştırın. Karışımı yüzünüze sürün ve 10 dakika bekleyin. Duru suyla temizleyin ve gül suyu sürün. Bu maskeyi haftada 1 kez kullanabilirsiniz.

Kuru ciltler için: 2 su bardağı sütün içinde 1 orta boy büyüklüğünde patatesi haşlayın. Ardından haşlanmış patatesi iyice ezin ve püre haline getirin. Püre haline getirdiğiniz patatesin içine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin ve iyice karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürün ve 15 dakika bekleyin. Cildinizin nem dengesini kazanmasına yardımcı olacak bu maskeyi haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

Gözenekleri sıkılaştırmak için

1 tatlı kaşığı elma sirkesini, 1 tatlı kaşığı limon suyunu, 1 tatlı kaşığı toz şekeri ve 1 adet patates suyunu karıştırın. Karışımı cildinize pamuk yardımıyla sürün. Bu maske yağlı ciltlere çok iyi gelecektir. Gözenekleri temizleyen ve sıkılaştıran bu maskeyi 3 günde bir uygulayabilirsiniz.

Kırışıklıklar için

1 adet patatesin kabuklarını soyun ve rendeleyin. Rendelenmiş patatesleri bir kaba alın ve içine 2 çay kaşığı gliserin, 2 çay kaşığı gül suyu,  2 tatlı kaşığı elma sirkesi ilave ederek iyice karıştırın. Karışımı temiz cildinize masaj yaparak uygulayın. Maskeyi 1 saat yüzünüzde beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. Ardından nemlendirici kreminizi sürün. Cildi derleyip toparlayan, yaşlılık sarkmalarını ve kırışıklıkları azaltan bu maskeyi haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

Bu maskeler cildinizin güzel ve genç görünmesini sağlayacaktır.

Cilt bakımında patates mucizesi