25 Nisan 2024 Perşembe
Ana SayfaHaberlerKappa varyantı nedir, belirtileri nelerdir?

Kappa varyantı nedir, belirtileri nelerdir?

İçerikleri

Covid-19 virüsü salgınında yeni varyant kabusu bitmek bilmiyor. Covid-19 virüsü salgınında son görülen varyant olan Kappa varyantıyla ilgili vatandaşlar internet üzerinden araştırma yaparak bilgi edinmeye çalışıyor. Aşılama takvimi dünya genelinde büyük bir hızla devam ederken, Hindistan’da ortaya çılan Kappa varyantına dair merak edilen her şeyi haberimizin detayında bulabilirsiniz.

Yeni Görülen Varyantlar Kafaları Karıştırıyor

Dünya Covid-19 virüsüyle mücadelesini büyük bir hızla sürdürürken, yeni görülen Covid-19 varyantları kafa karışıklığına neden oluyor. Ülkeler Covid-19 virüsünün bulaşı riskini düşürmek için önlemler alırken, bir taraftan da aşılama çalışmalarına hız vererek bir an evvel normalleşme sürecine geçmek istiyor. Ülkelerin normalleşmek için gösterdiği tüm çabaları yeni görülen varyantlar adeta baltalıyor. Dünya şimdi de Covid-19 virüsünün yeni varyantı Kappa varyantıyla mücadele ediyor. İnsanlar ise Kappa varyantının belirtilerinin neler olduğunu merak ediyor.

Dünyada İlk Defa Hindistan’da Görüldü

Hindistan son zamanlarda görülen Delta ve Delta Plus varyantlarıyla mücadele ederken, ülkede yeni bir varyant türünün görülmesi sadece Hindistan’da değil, dünyada şok etkisi yarattı.

Ülkenin Uttar Pradesh kentinde bir vakada Kappa varyantının belirlendiğine yönelik ülke basınında haberler yer alması herkesin gözünü korkuttu. 66 yaşında olan vakanın adı doktorlar tarafından açıklanmazken, vakanın bütün müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybettiği öğrenildi.

Times of India gazetesinde yer verilen haberde yeni görülen Kappa varyantının da Delta Plus varyantı gibi endişe verici varyant sınıfına alındığı bilgisine yer verildi.

Kappa varyantının en önemli belirtilerinin çok kısa süre içerisinde yüksek ateş ve nefes alma zorluğu olduğu ülkedeki doktorlar tarafından açıklandı.

Bazı bilim insanları tarafından yapılan açıklamalarda ise Kappa varyantı hakkında net ifadeler kullanmak için henüz çok erken olduğu bilgisine yer verildi.

Ülkede Vaka Sayısındaki Düşüş Sürüyor

Hindistan’da vaka sayısındaki düşüş sürerken, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise son 24 saat içerisinde 37 bin 154 vakanın belirlendiği, 724 kişinin hayatını kaybettiği ve 39 bin 649 vakanın ise iyileşerek sağlığına kavuştuğu bilgisine yer verildi.

Ülkede şu an 450 bin 899 vakanın tedavisi halen sürüyor. Tedavi görerek sağlığına yeniden kavuşan vaka sayısı ise son 59 günden bu tarafa günlük bazdaki yeni vaka sayısını geçiyor. Covid-19 virüsü salgınının sağlık sistemine yüklediği yük ise son zamanlarda hafifledi.

Ülkede bugüne kadar toplamda 30 milyon 14 bin 713 vaka sağlığına kavuştu. Ülkedeki iyileşme oranının ise 97,2 olduğu açıklandı.