19 Nisan 2024 Cuma
Ana SayfaHaberlerKanser oluşumuna engel olan mucizevi besinler!

Kanser oluşumuna engel olan mucizevi besinler!

İçerikleri

Kanser riskini azaltan besinler bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Sofralarımızdan eksik etmememiz gereken bu 7 dünya harikası besin ögeleriyle çok daha sağlıklı ve kaliteli yaşamak mümkün. Diyetisyen Emre Uzun’un önerileriyle hazırladığımız bu haber kanseri yenmek ve oluşumunu engellemek için rehber niteliği taşımakta.

Kansere Karşı 7 Harika Besin!

Kanserle mücadele de en etkin 7 harika besin ögesini mutfaklardan eksik etmemek gerekiyor. Pekiyi kansere karşı olan besinler neler?

Pazı

Öncelikle kan şekerini düzenler. İçeriğinde çok etkin olan iki antioksidan türü bulunur. Bundan dolayı kanser hücreleriyle savaşır ve oluşumunu önler. İnflamasyon oluşumunu da önler ve kronik hastalıkların yanısıra kalp hastalıkları riskini en aza indirip, diyabetin de önüne geçer.

Sarımsak

Sarımsak en mucizevi besin ögeleri arasında yer alır. İçeriğinde neredeyse binbir türlü besin değeri bulunur. Çeşitli kükürt içerikleri ve aminoasitin yanısıra A – B – C vitaminleri, magnezyum ve çinko da bulundurur. Tabi bu saydıklarımız bile sarımsağın içeriğinin sadece bir kısmı! Neredeyse mucizevi karışımdan elde edilmiş diyebileceğimiz sarımsak vücuttaki tüm toksinlerin atılmasını sağlar. Sigara gibi kötü hava oluşturan maddelerin ciğerlerimize verdiği hasarı giderir ve bunları çeşitli yollarla vücuttan atar. Hünerlerini saymakla bitiremeyeceğimiz sarımsağın faydaları ise şöyle sıralanabilir;

  • Toksinlerden arındırır.
  • Kandaki pıhtılaşmayı önler.
  • Tansiyon düşürür.
  • Kan damarlarının hasar görmesine engel olur.
  • Stresin etkilerini azaltır.
  • Yaşlanmayı geciktirir.
  • Kanser hücrelerinin oluşmasını engeller.

Brokoli

Brokoli vitamin bakımından oldukça zengin bir sebzedir. A – C vitaminlerinin dışında lif ve potasyum içerir. Ayrıca içeriğinde bulunan sülforafen fitokimyasalları denilen maddeler sayesinde dokularda oluşan hasarı en aza indirir. Şeker hastalığının yol açtığı göz hasarlarını da tedavi eder. En iyi şekilde faydalanabilmek için hafif pişirilmiş olarak tercih edilmelidir.

Karalahana

Özellikle Karadeniz Bölgesi’nde sıklıkla tüketilen bu sebze kansere karşı birebirdir. Fitokimyasal içeriği sayesinde toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Kolestrolü dengede tutar.

Çin Lahanası

Potasyum açısından zengin bir sebzedir. Kolaylıkla bulunabilir. Kas gelişimine ve kan basıncı dengesini sağlamakta oldukça etkilidir. Toksinlerden arındırır ve beyaz kan hücrelerinin sağlıklı işlemesini sağlar. Bu da bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.

Beyaz Lahana

Yapısında kansere karşı mücadele eden Glikozinolat ve Kampferol bulunur. Kanserle savaşmasının yanısıra kan şekeri seviyesini sağlar, kalp hastalıklarını önler. Göz hastalıklarına mani olup, kemik gelişimini sağlar.

En Büyük Mucize Tere!

Tere K vitamini içerir ve bu da pıhtılaşmaya engel olur. Arterin dışında oluşabilecek plakları önler. 2 ay boyunca düzenli tüketildiği takdirde kanser olasılığı yüzde 10 azalmaktadır. DNA’da oluşabilecek hasara engel olduğundan kanserli hücrelerle de savaşır.