17 Nisan 2024 Çarşamba
Ana SayfaHaberlerKadınlar 20 yıl daha geç menopoza girecek!

Kadınlar 20 yıl daha geç menopoza girecek!

İçerikleri

Kadınlar için ilerleyen yaşın kaçınılmaz kabusu menopoz dönemidir. Kadınların psikolojisi adeta altüst olmaktadır. İlerleyen topla birlikte ‘Menopoza bir çare bulunur mu?’ sorusunu günümüzde hemen hemen her kadın aklından geçilmiştir. Kadınların beklediği müjdeli haberi İngiliz bilim adamları verdi.

İngiliz bilim adamları tarafından geliştirilen bir yöntem ile kadınlar menopoz dönemine 20 yıl daha geç girecek. Bu yöntemde menopozun gecikmesi için yapılan işlem ise ortalama yarım saat sürüyor.

Kadınlar, genelde 45-55 yaş aralığında menopoza girmektedir. Kadınların menopoz dönemine girdiğinin en önemli belirtileri ise yumurtalık hormon üretimindeki ciddi düşüş, adet döneminin son bulması ve doğurganlığın yitirilmesidir. Dünyada her 100 kadından biri 40 yaşından evvel menopoz dönemine girmektedir. Bu durum erken menopoz olarak da adlandırılmaktadır. menopozun kadınların psikolojisine yaptığı negatif etki ise yaşam kalitesini çok düşürmektedir.

İngiliz bilim adamlarınca geliştirilen ve menopozu geciktirdiği iddia edilen yöntemde ise uygulanan işlem şu şekildedir;

Kadının yumurtalarından alınan küçük bir kesit, eksi 150 derecede dondurularak saklanmaktadır. Kadında menopoz belirtileri görüldüğü zamanda saklanan bu kesit, koltuk altından vücuda nakledilmektedir. Bu kesit tarafından salgılanan doğal hormonlar ise menopozun etkilerine son vermektedir.

Bu işlemin uygulanması ortalama yarım saat sürüyor ve menopozun etkilerini geciktiriyor. Ne var ki bu yeni yöntem sadece 40 yaşın altındaki bayanlara uygulanabiliyor. Şu ana kadar 22-36 yaş aralığındaki 9 bayana bu işlemin uygulandığı bildirildi.

İngiltere’de yapılan başka bir araştırma ise çocukların yaz aylarında ailelerine daha fazla soru sorduğunu ortaya çıkardı. Yaz aylarında çocukların ailelerine sorduğu soru sayısı 55’e yükseliyor. Çocukların en sık sorduğu soruların başını yüzde 69 ile ‘Neden’ sorusu çekiyor. Bu sorudan sonra sırasıyla ‘Geldik mi?’ ‘Neden erken uyumalıyım?’ ‘Neden sebze yemeliyim?’ ‘Bebekler nereden gelmektedir?’ soruları takip ediyor.